Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρια έσπειρε..... Στουρνάρα θα θερίσει




Η επόμενη κίνηση του κ. Σαμαρά, θα είναι να αδειάσει τον υπουργό του. Του επί των ανοικοκύρευτων οικονομικών. Η είδηση εδώ θα είναι, ο τρόπος, με τον οποίο θα γίνει το άδειασμα. Μέχρι τώρα ο υπουργός τελούσε υπό την πλήρη προστασία του πρωθυπουργού. Δεν ήταν απλά το δεξί του χέρι. Ήταν πολλά περισσότερα. Κι ακόμα περισσότερα ανέμενε ο πρωθυπουργός από το πουλέν του. 



Άλλαξαν όμως κάποια πράγματα. Όλα όσα υπόσχονταν ο κ. υπουργός απομακρύνονται. Η έκθεση του ΔΝΤ κάνει λόγο για νέα μέτρα ύψους 6,7 δις, κι αυτό δημιουργεί ένα επί πλέον αρνητικό στα ήδη υπάρχοντα. Το ερώτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό των στελεχών της ΝΔ και ζητάει επειγόντως απάντηση, είναι, αν έγινε υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του υπουργού από τον κ. Σαμαρά, και εν τέλει, αν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της επιστροφή. 





Έμμεσα, λοιπόν, αποδίδονται ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό από το περιβάλλον του, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίτευξη κάποιων από τους στόχους που θα ανέστρεφαν το κλίμα για το κόμμα. Όλα αυτά, αποτυπώνονται σε μια σειρά από γεγονότα, που δημιουργούν ένα σύννεφο στις σχέσεις τους και που δεν θ' αργήσει να εκδηλωθεί, είτε με αστραπές και βροντές, είτε με μια φθινοπωρινή νεροποντή που θα (προσπαθήσει να) καθαρίσει το τοπίο. 



Η παράκαμψη του κ. υπουργού, από τον υφιστάμενο του, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και απ΄ότι φαίνεται είχε και τη σύμφωνη γνώμη του επιτελείου αν όχι και του ίδιου του κ. Σαμαρά, να στείλει επιστολή στην τρόϊκα για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί ένδειξη για το κλίμα, αλλά και γι' αυτά που θα ακολουθήσουν.



Το θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καίει ολόκληρη τη χώρα και φοβάμαι ό,τι θα είναι αυτό που θα κάψει τελικά και τον κ. υπουργό. Η άποψη να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και όχι η μείωση της τιμής του πετρελαίου αποτελεί μέγιστη ανοησία, εκτός κι αν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, που δεν τον γνωρίζουμε.



Όλοι γνωρίζουν από τον προηγούμενο χειμώνα, τα εμπόδια, που δεν επέτρεψαν στους μισούς να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Αποτελεί στάχτη στα μάτια η δήθεν αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Το όλο θέμα θυμίζει το κουλούρι "με ή άνευ σισαμίου". Κι αυτό, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, στην απλή γλώσσα του λαού αποκαλείται κοροϊδία. 



Κάποιοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, δεν αποτελεί σχήμα λόγου, ο χειμώνας έρχεται κι αυτοί "χτενίζονται". Αν συμβούν τα χειρότερα θα είναι υπόλογοι σ΄ολόκληρο τον λαό. Η ανικανότητα να βρουν λύση, είναι παροιμιώδης. Αποτελεί εμπαιγμό η αναφορά καθ' εκάστην στα κελεύσματα της τρόϊκας. Μέγιστη ντροπή, να στερείται ο μισός πληθυσμός της χώρας ενός αγαθού. 



Πριν είναι αργά.... Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.... Πλέον, η ντροπή δεν βαραίνει τους παθόντες. Τους αλαζόνες θα τους ακολουθεί, ωσάν ο ίσκιος τους.
      

2 σχόλια:

  1. Αχ, καλέ μου φίλε... Έχουν οι ξεδιάντροποι ντροπή;;; Αυτοί είναι σκέτα κτήνη όλοι τους, δεν τους βρίσκω κανένα ελαφρυντικό. Καλό βράδυ!

    (Αυτόν τον χάρτη εδώ δεξιά, μήπως να τον μετακόμιζες και να έβαζες τη λίστα των μελών σου;; λέω μήπως. μια ιδέα έριξα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχ! Έχασα το σχόλιο μου διαβάζοντας την Πέτρα! Σχετικά με τη λίστα των μελών σου! Αυτή η κοπέλα...όνειρο είναι!

    ΥΓ: Εξαιρετικός ο τίτλος σου όπως και το κείμενό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή