Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

σα βγεις στον γυρισμό για την Μεσσήνη, να εύχεσαι νάναι κατηφορικός ο δρόμος

περιμένει τους νέους ένοικους



Να δούμε πρώτα τα κουκιά, όπως συνηθίζουμε να λέμε για τους ψηφοφόρους.

Συ.Ριζ.Α. : 71 - Κ.Κ.Ε. : 12 - Δημ.Αρ. : 10 - Αν.Ελ. : 12 και Χ.Α. : 16,    σύνολο : 121

Μ' αυτό ως δεδομένο, ακόμη και αν υπαναχωρήσουν όλοι οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι, που συνολικά είναι 24, αφού ήδη οι 13 ψήφισαν "ναι" και οι 155 έγιναν αισίως 168, αν και απ' τους υπόλοιπους 11 οι 8 πολύ δύσκολα θα αλλάξουν το "παρών" σε "ναι". Εκτός ίσως από τους 3(+1), Μουτσινά, Καπερνάρο, Πολύδωρα (+ Τατσόπουλο). Οπότε, το 168 μπορεί να γίνει 172 ή ακόμη και 173, αλλά ως εκεί. 

Άρα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι δραματικά στην τρίτη ψηφοφορία. Οι 180 είναι μαγική εικόνα με τα σημερινά δεδομένα. Οπότε, πάμε για εκλογές στις 25 του Γενάρη.

Αυτό που θα χρειαστεί ο Σαμαράς, για να παραμείνει στη θέση του, είναι να καταφέρει να σπάσει τα μπλοκ των Αν.Ελ. και της Δημ.Αρ. Οπότε, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι τη Δευτέρα έναν καταιγισμό ανεξαρτητοποιήσεων, αν και υπάρχει και το μουλωχτό που μπορεί να παιχτεί live


Είναι μια υπόθεση αυτό, δύσκολη να συμβεί, όμως δεν είναι απίθανη όταν είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται. Άλλωστε, υπάρχει και το προηγούμενο της απαλλαγής Αποστολόπουλου με εισαγγελική απόφαση που λύνει πολλά χέρια και τσέπες. 

Θέλει να εντάξει στις "καθαρές λύσεις" του όσους ονειρεύονται γλέντια, είτε προέρχονται απ' τους ανεξάρτητους, είτε απ' τους Αν.Ελ. και τη Δημ.Αρ. είτε απ' τους συνεπείς στις καθαρές λύσεις ναζί

Έτσι, οι λύσεις που θα δούμε, αν τελικά ευδοκιμήσει η εκλογή Δήμα, θα είναι τόσο καθαρές, που θα γίνουν διάφανες, αόρατες. 

Θα συμβαίνουν και ούτε θα τις βλέπουμε, ούτε θα τις μυρίζουμε. Όταν θα τις βρίσκουμε μπροστά μας θα νομίζουμε ό,τι βρισκόμαστε αλλού, σε άλλη χώρα.

Ο Σαμαράς, δεν θα τα παρατήσει. Θα παίξει τα ρέστα του. Και ο τζογαδόρος που φτάνει σ' αυτή την επιλογή, το πιο πιθανό είναι να εκδιωχθεί κακήν κακώς, ή να αποχωρήσει με έναν καφέ σε πλαστικό ποτήρι για το δρόμο.  

Θα συνεχίσει, για όσο τον παίρνει ακόμη, με μεγαλύτερη ένταση, ίσως με ένα ακόμη διάγγελμα που θα υπόσχεται εκτός από κυβερνητικές θέσεις και λοιπές παροχές, και μια εξασφαλισμένη θέση στην πολιτική κόλαση. 

Για όσους το δούνε σαν ευκαιρία για άλλα γλέντια. Γιατί οι εκλογές είναι αναπόφευκτες και οι πιθανοί 180 θα συρρικνωθούν τόσο, που το μέλλον δεν είναι απλά αβέβαιο αλλά και απροσδιόριστο. 

Ευτυχώς δηλαδή, γιατί κάποιοι απ' αυτούς θα πάνε στο σπίτι τους και θα ησυχάσουμε μια και καλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου