Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

η Αλίκη στη χώρα που θάλλει η φαιδρά αριστερά




Ό,τι κατάφερε ο κ. Τσίπρας με την “πρώτη φορά αριστερά” και το plan B, κατάφερε και με την “πρώτη φορά αριστεροδεξιά” και το παράλληλο πρόγραμμα (τουτέστιν, μηδέν εις το πηλίκον).

Όλα όσα λογάριαζαν οι δανειστές τα πέτυχε μόνος του και ολίγα παραπάνω πέραν αυτών, για να μην προβληματίζονται οι ίδιοι ό,τι κάτι τους διέφυγε. Ήταν λίγες οι φορές που τους άνοιξε τα μάτια με το IQ δεκαεφτά Παππάδων και άλλων τόσων Φλαμπουράρηδων; (όταν σου δίνουν το μαλλί, ζητάς και το σαμπουάν). 

Που θα μου πάτε; Κάπου, κάποτε θα σας πετύχω (να πάρει τη ρεβάνς, προφανώς), σκέφτηκε μετά το κάζο της δεκαεφτάωρης διαπραγμάτευσης και της ανεπανάληπτης επιτυχίας του να επιστρέψει με ένα τρίτο μνημόνιο παραμάσχαλα και, τον ξαναβρήκαν αυτοί (πάντα θα τον βρίσκουν, παραλλήλως, καθέτως και οριζοντίως). 

Ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί ο κ. Τσίπρας είναι υπερβολικά απλοϊκός σε βαθμό που μπορεί να τον παρακολουθεί και ο κ. Λεβέντης. Μάλιστα, χωρίς συμβουλάτορες, αναλυτάδες, αγάδες και δερβισάδες (μια χαρά τα καταφέρνει). Κάθε τρεις και λίγο του υπενθυμίζει ό,τι η κυβέρνησης του θα πέσει (ξερή, ως φύλλο συκής). Το ξέρει! Το διαισθάνεται; Άξιον απορίας. 

Ούτε απ’ τον κ. Λεβέντη δεν μπορεί να κρυφτεί ο αριστερός πρωθυπουργός μας που λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω όταν φτάνει στο τσακίρ κέφι (το “τελειώσατε” πάντως το τόνιζε ιδανικά, στην προπαραλήγουσα). 

Τούτο, διόλου πέρασε απαρατήρητο απ’ τον γερμανό πρέσβη που κάλεσε τον κ. Λεβέντη σε διαβούλευση (εκεί που φτάσαμε όλα είναι φυσιολογικά) και μεταξύ άλλων του επισήμανε, διότι οι γερμανοί άμισθοι σύμβουλοι και πρόθυμοι, να αγοράσουν και της μαϊμούς τον κώλο (αρκεί τα κάστανα να μην καίνε κι αν είναι και καθαρισμένα, καλοφάγοτα) ό,τι λανθάνει με τον κ. Τσίπρα. Όστις έχει, πατριωτικόν έργον να επιτελέσει. Γι’ αυτό, προέχει η στήριξής του. 

Ο κ. Λεβέντης (ως λεβέντης) που θα τον ζήλευε ωστόσο σύσσωμο το τσούρμο της νουδούλας αντ’ αυτών που σφάζονται ποιος την έχει μεγαλύτερη την αγάπη για το κουφάρι που παραμένει μονίμως σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, του απήντησε: “ο Τσίπρας οδεύει προς τον τάφο”. Ξωπίσω του και η χώρα (ενώ ο κ. Λεβέντης περιφέρει τον επιτάφιο). Βάστα Λεβέντη


Απ' τη λεβεντιά του κ. Λεβέντη εξαρτάται αν ο επερχόμενος θρήνος θα είναι και ο τελευταίος που θα καταγραφεί, ή, αν η χώρα θα εξακολουθεί να θρηνεί με τα τσιπραϊκά κατορθώματα, απαρχής της επικείμενης συνεργασίας οσονούπω (άντε να βρεθούνε τα δυο τους, να δούμε τι άλλο απομένει πριν το λουκέτο). Για λίγο ακόμη χρόνο πασχίζει (και εκλιπαρεί) ο κ. Τσίπρας

Ο κυρ-Σταύρος του τον αρνήθηκε τρις (ψηφίζοντας μνημόνιο και προαπαιτούμενα!!!). Η κ. Φώφη είναι απασχολημένη με τα του οίκου της και τον χρειάζεται για τον εαυτό της. Του κ. Λεβέντη του περισσεύει. Εννιά σημεία προέταξε (ο κ. Αλέκος ποιο σημείο εξετάζει ακριβώς;) εν αναμονή του συνοικέσιου. Να τηρούνται και οι παραδόσεις. 

Το κουαρτέτο έβαλε τέρμα στις ορέξεις γραμμών και προγραμμάτων, παράλληλων, πλαγίων και καθέτων. Λοιπών σεναρίων συριζαϊκής φαντασίας. Διότι η κυβέρνησης δεν δικαιούται δια να νομοθετεί μονομερώς (νόμος πρώτος και μοναδικός, απαράβατος). Αν δεν εγκρίνει και αν δεν συγκατατεθεί η κ. “Ντρακουλέσκου” μονομερής ενέργεια δύναται να θεωρηθεί και η επιθυμία του κ. Τσίπρα να κουτουπώσει. 

Τα ήξεις αφίξεις της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης αποδίδουν τα μάλα όσο το μπάχαλο διευρύνεται δίνοντας την εικόνα ό,τι ή σκοπίμως συμβαίνει, ή ό,τι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν λένε “εμείς θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν”, καθώς αυτό αποτελεί παραδοχή ό,τι ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός του ντεκόρ, άλλοι κυβερνάνε, λένε (χωρίς ντροπή) ό,τι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν αποσύρθηκε. 

Αναστέλλεται μέχρι τις 7 του Γενάρη για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις (ως φαίνεται απείχαν του πρώτου τα απαραίτητα και υπέπεσαν στην αντίληψη της τετρόϊκας) κατόπιν συνεννοήσεως (και ουχί παρανοήσεως) μετά των δανειστών. Οπότε προβλέπεται όλα να τακτοποιηθούν και να εισαχθεί (τακτοποιημένο) για συζήτηση στη Βουλή, συμφώνως του κανονισμού. Κυνική ομολογία δίχως στάλα ονείδους για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. 

Πλην όμως, ο κ. Τσίπρας, υλοποιεί τις υποσχέσεις του απέναντι στις λαϊκές γειτονιές. Ομοίως υλοποίησε αναφανδόν όλες τις υποσχέσεις του. Ομοίως και των μελλοντικών, εφόσον θα συνάδουν με τα κελεύσματα των δανειστών. Υλοποίησε ο κ. Τσίπρας την υπόσχεση για πώληση των αεροδρομίων. Υπό υλοποίηση και η υπόσχεση για πώληση του λιμανιού. 

Ξέχασε την υπόσχεση για «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και υλοποίησε την υπόσχεση για τα distress funds. Ξέχασε την υπόσχεση για μείωση της ανεργίας, 68.745 νέοι άνεργοι τον Νοέμβριο

Όταν φτάσει το ραπόρτο από το κουαρτέτο για τα 640 στρέμματα (εφόσον, βεβαίως, εξαιρεθούν της σύμβασης) θα ξεχάσει ο κ. Τσίπρας (ως συνήθως) την “υλοποιημένη” υπόσχεση του. Για να υλοποιήσει ο υλοποιός κ. Τσίπρας, μετά απαίτησης των δανειστών, την ένταξη της έκτασης στο γενικό ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. 

Η υλοποιός διαφορά του κ. Τσίπρα σε σχέση με τον προηγούμενο είναι ό,τι άλλα υλοποιεί η αριστερά του (φανφάρες) και άλλα η δεξιά του (τζίφρες). Κοινώς, βρίσκεται σε κρίση κρίσης. Αγνοεί τι ακριβώς υλοποιεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου