Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ο Ran-Tan-Plan Γιάννης (με 2 ν) Πανούσης



Παράγινε με τις "αριστερές" κυράτσες. Το Μαξίμου, με Παππά, Φλαμπουράρη, Γαβριήλ, Δραγασάκη, Βούτση, είναι "όνειρο". Παιδική χαρά. Disneyland κατάντησε. Κι αν προστεθεί στην παρέα και ο Γιάννης (με 2ν), θα είναι σαν να πήρε μεταγραφή στην Disneyland ο Ran-Tan-Plan.

"Υπουργούς που πιστεύουν στη συμφωνία και δεν θα είναι υποψήφιοι", προτείνει ο Πανούσης. 

O παντός καιρού και υπηρέτης αφεντάδων Πανούσης, αυτοπροτείνεται. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές ζητάει "δοκιμασμένα" πράγματα. Αυτό έχει, αυτό προτείνει. Ακολουθεί πιστά την παροιμία που λέει, "μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν χρειαστεί ξαναπιάστηνε".  

Υποψήφιος δεν θα είναι στις επόμενες εκλογές για να μην έχει αφέντη το λαό. Εκτός κι αν του προτείνουν μια εκλόγιμη θέση στο επικρατείας, μια και είναι υπεράνω. Εντολοδόχος των αφεντάδων της τρόϊκας που έγινε τετρόϊκα, αυτό ναι, δεν το συζητάει.  

Διότι, ο Πανούσης, στο μόνο που πιστεύει είναι η συμφωνία. Με την αποδοχή της πιστεύει να μακροημερεύσει η κυβέρνησης και ο ίδιος να συνεχίσει να υπουργεύει. Σ' αυτό που δεν πιστεύει είναι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Για τον Πανούση, οι εκλογές και η λαϊκή εντολή, είναι απαραίτητες μόνον για να προκύψει κυβέρνηση. 


Δεν είναι απαραίτητο η κυβέρνηση της λαϊκής εντολής να κυβερνάει με το πρόγραμμα της

Δεν χρειάζεται πρόγραμμα όταν υπάρχουν πρόθυμοι, μη εκλεγμένοι απ' το λαό Πανούσηδες που θα υπουργεύουν και "θα λογοδοτούν μόνο στον πρωθυπουργό και όχι στους ψηφοφόρους τους". 

Αυτή τη δημοκρατία οραματίζεται ο Πανούσης και, μάλιστα, κάνει υποδείξεις στον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση. 

Ως τι! Ως σύμβουλος παντογνώστης! 

Στην "αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία" μόνον μια "αστική αριστερή κυβέρνηση" μπορεί να γίνει αποδεκτή και ανεκτή από τον Πανούση. Που αυτοαναγορεύτηκε προστάτης του Συντάγματος.  

Μάλιστα, έφτασε ο τρισμέγιστος Πανούσης να προτείνει στο κόμμα που κυβερνάει και, που δεν συμφωνεί με τις θέσεις και τις αρχές του, τι πρέπει να κάνει. 

- "Να δημιουργήσει θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργό, υπεύθυνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων με τους θεσμούς", την οποία θα μπορούσε να καταλάβει ο ίδιος για καλύτερα αποτελέσματα καθώς πιστεύει ακράδαντα στη συμφωνία.

-"Να δημιουργήσει θέση υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα την καταλάβει Έλληνας διεθνούς κύρους που ως αποστολή του θα έχει την κατάρτιση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας", την οποία θα μπορούσε να καταλάβει ο Πανούσης διότι εκτός από αναγνωρίσιμος διεθνώς, είναι και Έλληνας που δεν πιστεύει στην χρησιμότητα των Ελλήνων εκλογέων.

- "Να δημιουργήσει θέση υπουργού για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, όπως τα βλέπει η αριστερά" του Πανούση. Η πεφωτισμένη. Η της δια του αγίου πνεύματος λαβούσης την επιφοίτηση. Την θέση αυτή θα μπορούσε να καταλάβει ο ίδιος διότι η αναθεώρηση του Συντάγματος απαραίτητα πρέπει να προβλέπει την εκτέλεση δια τιφεκισμού όσων αποβλέπουν σε "λαϊκή δημοκρατία".      

Εσχάτη προδοσία είναι η υποδούλωση του λαού και το ξεπούλημα της περιουσίας του

Η κρατική περιουσία ανήκε και θα ανήκει για πάντα στο λαό. Οι κυβερνήσεις έχουν την διαχείριση και όχι την κυριότητα της. Η κρατική περιουσία δεν ανήκει στις κυβερνήσεις. Περισσότερο δε σ' αυτές που προήλθαν με λαϊκή εντολή. Διότι, εκτός από αυτές υπάρχουν και οι δοτές, αλλά και κάποιες άλλες. Αυτές, ναι, μπορούν. Εφόσον θα το "επιτρέψει" ο λαός.  

Εσχάτη προδοσία είναι η καπηλεία της λαϊκής εντολής και η χρησιμοποίηση της για άλλους σκοπούς.   

Ο κ. Πανούσης έδωσε συνέντευξη στο "Βήμα" που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή, για να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά, αν και δεν ήταν απαραίτητο. Στη συνέντευξη του εκλιπαρεί να συνομιλήσει με τη νεολαία του Συ.Ριζ.Α. την οποία έχει καθυβρίσει πολλαπλώς. 

"Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του Συ.Ριζ.Α. και με κόκκινους δημοσιογράφους..." αναφέρει επί λέξη, ειρωνευόμενος τους δημοσιογράφους που του τα χώνουν. Πλην όμως, εις μάτην. Συνομιλητής, όσων αγωνίζονται για την εμπέδωση της δημοκρατίας δεν θα γίνει ποτέ.

Επικίνδυνος δεν γίνεται μόνον ο Πανούσης μ' αυτά που λέει. Αυτός τουλάχιστον βρίσκεται απ' έξω (προς το παρόν). Υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται μέσα και λένε τα ίδια με τον Πανούση.  


"Τα μέλη της κυβερνώσας παράταξης θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία διαδικασία, η οποία, όπως κι αν την ονομάσουμε, θα κατατείνει στην επανίδρυση του Συ.Ριζ.Α." αναφέρει σε μήνυμα του ο  Γιάννης (με 2 ν κι αυτός) Δραγασάκης.

Αυτή την επανίδρυση ο Πανούσης την αποκαλεί "μια άλλη αριστερά", μια καθεστωτική αριστερά ηπιότερη ακόμη και της Δημ.Αρ. Φαίνεται τα μεγάλα πνεύματα να συναντιόνται. 

"Ενας πυρήνας του νέου #syriza υπάρχει ήδη. Είναι όλοι/ες που αισθάνονται πρώτα ΣΥΡΙΖΑ & μετά τη συνιστώσα, την τάση τους ή ό,τι άλλο. Είναι όλοι αυτοί και αυτές που βλέπουν πρώτα τη συλλογική ευθύνη και ύστερα τη δική τους ιδιαίτερη φιλοδοξία." αναφέρει στο μήνυμα του ο Δραγασάκης, ο οποίος αποκαλύπτει μ' αυτό ό,τι ποτέ δεν υπήρξε "ψυχή τε και σώματιΣυ.Ριζ.Α. 

Συλλογική ευθύνη, για την ανατροπή θέσεων και προγράμματος, δεν ζητείται από την Αριστερά. Αυτό ανήκει σε άλλες εποχές και σε κόμματα άλλα, όπου αποφάσιζαν και εκτελούσαν οι αρχηγοί και λογαριασμό δεν έδιναν. 

Εμπρός, λοιπόν, σύντροφε Γιάννη. Αναστήστε το "ΑνρεοΠαπανδρεϊκό Πα.Σο.Κ." Κανείς δεν πρόκειται να σας εμποδίσει. Αντίθετα, θα υπάρξει βοήθεια από παντού. Αυτό ήταν το όνειρο σας εξ αρχής και όχι η αριστερή κυβέρνηση. 

Εκτός από τα κατάλοιπα της Δημ.Αρ. υπάρχει και το "Ποτάμι" για να συνδράμει, μ' αυτούς που θεωρούν ό,τι "οι φτωχοί στις κρίσιμες στιγμές κάνουν λάθος επιλογές". 

Από μια τέτοια λανθασμένη επιλογή βρίσκεσαι σήμερα σε υπουργική καρέκλα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου