Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

κ. Σταθάκη, όποιος βουλευτής έχει παρεκκλίνει από το πρόγραμμα να παραιτηθεί



Ο κ. Σταθάκης, σχολίασε τις διαφοροποιήσεις των συναδέλφων του υπουργών της κυβέρνησης και των βουλευτών του κόμματος, που απείχαν-καταψήφισαν κατά την ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση για την εξουσιοδότηση που ζήτησε η κυβέρνηση, ώστε, με λυμένα τα χέρια της, τη γλώσσα και το μυαλό της, να συμφωνήσει με τους δανειστές.
  
Μάλιστα, ο ίδιος, αν δεν συμφωνούσε με τα μέτρα, λόγω ευθιξίας προφανώς, είπε ό,τι θα παραιτούνταν και θα παρέδιδε τη βουλευτική έδρα που κατέχει. 

Αλήθεια κ. Σταθάκη, θα παραδίδατε την έδρα; Ε, αν το κάνατε αυτό, γιατί δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο στα χρονικά, θα είσασταν ο πρώτος και τότε πραγματικά θα σας έβγαζα το καπέλο μου. 

Αλλά, ας κρατήσουμε προς το παρόν την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Θα επανέλθουμε εν ευθέτω χρόνω. 


Επειδή κοντεύουμε να σαλτάρουμε με αυτά που συμβαίνουν, εννοώ στο κόμμα, γιατί, τα ανάλογα, που συμβαίνουν στη χώρα, συμβαίνουν καιρό τώρα και, βέβαια, δεν ευθύνεται για την κατάσταση αυτή (εννοείτε που συμβαίνει στη χώρα) ο Συ.Ριζ.Α., οι υπουργοί του και οι βουλευτές του.

Τον Συ.Ριζ.Α., αφού απαλλαχτήκαμε απ' τους προηγούμενους, αν θυμάμαι καλά, ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος και θα προτιμούσα εσείς κ. Σταθάκη, τον φέραμε για να διορθώσει ακριβώς αυτό. Που σήμερα το ονομάσαμε (χάριν τι;) "συμφωνία". Όπως και την τρόϊκα, "θεσμούς"  

Απαλλαχτήκαμε(;) απ' αυτούς που φόρτωσαν στην οικονομία, εκτός από τα επί πλέον 40 δις χρέος, και ένα πρωτογενές πλεόνασμα (μηρυκάζουν, ως το κατόρθωμα, ακόμη!) που δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε, πως, που, να το χρησιμοποιήσουμε, αχρείαστο είναι και, μάλλον θα μείνει σε κάποιο συρτάρι του δημόσιου ταμείου, για ώρα ανάγκης που λένε.
   
Σοβαρά, τώρα, κ. Σταθάκη. Πόσο έφτασε το χρέος σήμερα; Μετά από πέντε μήνες που κυβερνάμε; Εσείς δηλαδή. Εμείς παρακολουθούμε και μάλιστα με μεγάλη προσοχή. Σας ψηφίσαμε. Σας στηρίξαμε, όποτε μας το ζητήσατε. Θα σας ξαναστηρίξουμε, όποτε χρειαστεί, γιατί, έτσι αισθανόμαστε και έτσι λειτουργούμε εμείς οι αριστεροί.

Όμως, κ. Σταθάκη, έχοντας σώας τα φρένας, ελπίζω, καθώς προείπα παρανοήσαμε, και εννοούσα όλοι μας, και μεις και σεις, κι απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι περισσότερο σεις, εκ του σύνεγγυς, βάλτε το χέρι, λοιπόν, στην καρδιά και απαντήστε μου: 

Γιατί, εγώ ο δόλιος, που αγωνίστηκα, που πίστεψα στις δυνάμεις μας τις αστείρευτες, ναι! τις αστείρευτες! έτσι τις αισθάνομαι και προπάντων τις αντιλαμβάνομαι, γιατί, λοιπόν, πρέπει σήμερα να φάω όλο το μαύρισμα; Μην έχοντας καμιά συμμετοχή στα ήξεις αφήξεις σας;

Μήπως, την στήριξη που σας παρέχουμε την αντιλαμβάνεστε ως συμμετοχή μας; Μην μας θεωρείτε δεδομένους. Θα πέσετε απ' τα σύννεφα. 

Είπατε, απ' ό,τι πληροφορήθηκα, ένας βουλευτής αριστερού κόμματος παραιτείται και παραδίδει την έδρα του όταν διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική πολιτική.

Πολύ σωστό. Διότι η πολιτική που πρόκειται να ασκήσει μια κυβέρνηση της αριστεράς συζητιέται μέσα στα όργανα του κόμματος, αποφασίζεται, και αποτυπώνεται σε μια μπροσούρα που αποκαλείτε στην καθομιλουμένη "πρόγραμμα", κι απ' ό,τι ενθυμούμαι αυτό έγινε και με τυμπανοκρουσίες.  

Να το επεκτείνουμε λιγάκι; Πάνω (πάντα) στην ίδια λογική; 

Μια αριστερή κυβέρνηση όταν παραιτείτε από το πρόγραμμά της, αυτό που έθεσε στο εκλογικό σώμα και γι' αυτό που ψηφίστηκε, όχι μόνον από αριστερούς (μικρότερης σημασίας αυτό;), οφείλει να παραιτηθεί, να παραδώσει την εντολή και να κάνει την αυτοκριτική της. 

Μόνον έτσι θα μπορέσει να διαφυλάξει το κύρος της. Διαφορετικά, δεν είναι αριστερή. Είναι μια απ' τα ίδια. Δυστυχώς, το έργο μιλάει στην περίπτωση και όχι η φρασεολογία. 
  

Επομένως κ. Σταθάκη, όσοι υπουργοί και βουλευτές, αριστεροί επί το πλείστον, παρέκκλιναν, αλλοίωσαν με οποιονδήποτε τρόπο το πρόγραμμα και τις θέσεις, οφείλουν να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους, ώστε να υπάρξουν συνεπέστεροι αντικαταστάτες τους.

Παρεμπιπτόντως, την ώρα που γράφονται αυτές οι σειρές, έγιναν γνωστές οι επιδιώξεις των δανειστών. Ζητούν περισσότερα μέτρα. Ομιλούν για αναξιοπιστία της κυβέρνησης (τι τους απαντάτε σ' αυτό;) και προσφέρουν Grexit για πέντε χρόνια μαζί με τα παρελκόμενα.   
  

Θα δεχτούμε την προσφορά κ. Σταθάκη; Μάλλον μοιάζει η μοναδική και η τελευταία τους. 

Ή μήπως, αυτήν την ώρα, να γίνουμε λιγάκι αξιοπρεπείς.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου