Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

στη λογική δεν μπορείς να προβάλεις το συναίσθημα, ούτε τη λογική στο συναίσθημα




Κάτι γίνεται. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν. Απλώς δεν έχουν μπει στη σειρά αξιολόγησης και είναι λογικό. Προέχει η ρευστότητα. Όμως, δεν περνάνε απαρατήρητα τα υπόλοιπα. Όταν θα έρθει η ώρα να μπούνε κι αυτά σε μια σειρά θα υπάρξουν εξελίξεις που θα τρίβουμε τα μάτια μας σε σχέση μ' αυτά που γινόντουσαν τόσα χρόνια τώρα. 

Ακόμη και ο Μπαλτάκος κάνει υποκλίσεις. Βέβαια, για τη στάση απέναντι στους Γερμανούς. Αλλά αυτό, μικρή σημασία έχει. Κάποιος όταν κρίνεται, κρίνεται για το συνολικό του έργο. Αυτό έχει σημασία, και αυτό θα γίνει όταν θα υπάρξουν απτά στοιχεία για το συνολικό. 

Φυσικά, κάθε βήμα που γίνεται δημιουργεί μια βάση κριτικής. Όμως, η κριτική δεν αποδίδει την πραγματικότητα όταν συγκεντρώνεται σε ένα βήμα, ούτε, βέβαια, τελειώνει σε ένα βήμα. 

Να αρχίσω απ' τα κανάλια. 


Και να επισημάνω τα σπασμένα μούτρα Τρέμης και Ευαγγελάτου μπροστά στην κ. Μακρή. Και ήταν μόνον μια βουλευτής. Αλλά μια βουλευτής που δεν "μασάει". Και δεν θα σταματήσει τον καταγγελτικό της λόγο μπροστά σε όποια Τρέμη και σε όποιον Ευαγγελάτο, που την είδαν υπάλληλοι στο τέλος-τέλος. Κάνοντας γνωστό στο πανελλήνιο, για άλλη μια φορά, όσα κρύβονται πίσω από αυτό το αισθησιακό γυαλί. 

Υπάρχουν και κάποιοι "αστέρες" που θεωρούνται "τηλεάνθρωποι". Όπως η Στάη και ο Πρετεντέρης. Όμως, κάποτε έρχεται η ώρα της αποκαθήλωσης. Ο δεύτερος κάθισε στ' αυγά του, που μέχρι τώρα τα έβαφε, και τώρα τα κλωσάει. Η πρώτη, με τη φόρα που είχε πάρει τόσα χρόνια με τα στημένα, είχε πλάσει το μύθο της. Τι ειρωνεία. Να τσαλακωθεί ο μύθος της απ' τη Ζωή και να φάει τα μούτρα της, την εποχή που προσπαθεί να επανακάμψει, και να συνεισφέρει, στην υπόθεση προστασίας της διαπλοκής.

Τελικά, οι γυναίκες βουλευτές του Συ.Ριζ.Α. δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε κυβερνητικές θέσεις.  

Όσο κι αν προσπαθεί η διαπλοκή, να αποκρύψει τα στοιχεία που την ενοχοποιούν, αυτά θα έρχονται στην επιφάνεια, αργά, αλλά βασανιστικά, για όσους συμμετείχαν στο "πανηγύρι".  

Πράξη πρώτη, η απαίτηση να πληρώσουν οι καναλάρχες το τέλος του 2% που δεν τολμούσαν να εισπράξουν οι προηγούμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν. Και έπεται συνέχεια. Με τη δημοπράτηση των συχνοτήτων και τη φορολόγηση των διαφημίσεων. 

Θα επαναλειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία για να συνεχίσουν το ρόλο τους στη δημόσια υγεία. Τελείωσε και η ντροπή του 5ευρου. Θα παραμείνει, όμως, ολόκληρη, στον Γεωργιάδη, τη δικαιούται άλλωστε και θα τον συνοδεύει στο εξής. 

Σε νομοθετικό επίπεδο υπήρξε το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και οι 100 δόσεις που έδωσαν την δυνατότητα στους πολίτες, είτε με την διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων, είτε κάνοντας χρήση τη ρύθμιση με τις δόσεις και παρά την δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει, να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να επανακάμψει η οικονομία. Πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, τις άδικες, που τους επιβλήθηκαν από άδικους. 

Οξύμωρο, που εισπράττονται από εκείνους, που επιθυμούν να εκλαμβάνονται ως δίκαιοι. Ας το γνωρίζουν όμως αυτό.  

Υπάρχουν και άλλα, πολλά, που πρέπει να γίνουν, ίσως και άμεσα. Η κατάργηση κάποιων φόρων που έχουν χαρακτηριστεί αντιλαϊκοί. Η εξασφάλιση ενός αφορολόγητου εισοδήματος που θα ανταποκρίνεται στους πραγματικούς όρους διαβίωσης, πέρα από τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις και που είναι συνδεδεμένο με την αύξηση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων. 

Όπως επίσης και η λύση που θα δοθεί για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποτέλεσμα κρίσης, ανεργίας, απολύσεων. Η λύση στα κόκκινα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της διαγραφής. Ακόμη και σε επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η αποπληρωμή τους και ελοχεύει ο κίνδυνος για άλλου είδους καταστάσεις. 

Ούτε συζήτηση δεν θα πρέπει να γίνεται σχετικά με τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα δημόσιων οργανισμών και τη χρήση της κρατικής περιουσίας. Εκτός μόνον όταν αφορά το όφελος των πολιτών. Υπάρχει, βέβαια, διακηρυγμένη η πρόθεση αυτή, αλλά πρέπει και να διαφυλαχτεί. 


υ.γ. Δεν αναφέρθηκα σε αντιδράσεις και σε μεθοδεύσεις της διαπλοκής και γενικότερα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Αυτό, από μόνο του, αποτελεί ένα άλλο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου