Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ένας άντρας, μα τι άντρας!






Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας σε γυναικεία παρέα δημοσιογράφων, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ό,τι είναι 100% ανασφαλής. 

Συγκεκριμένα είπε: "Δεν υπάρχει χειρότερο είδος από μια ανασφαλή γυναίκα"

Προφανώς γνωρίζει από γυναικείες ανασφάλειες η κ. Μπακογιάννη. 

Επίσης είπε ό,τι: "Μόνο μια ανασφαλής γυναίκα θα ενοχλούνταν από ένα τέτοιο σχόλιο"

Εννοούσε μια ατυχή φράση του αρχηγού της. 

Προφανώς η ίδια έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από τα σχόλια αυτού του είδους. Η συλλογή της από κομπολόγια την κάνει λιγάκι "αντράκι". 

Βέβαια, η κ. Μπακογιάννη, έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με την Πρόεδρο της Βουλής. 

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από το προηγούμενο επεισόδιο που δημιούργησε με αφορμή την πρόθεση της Προέδρου σχετικά με την απομάκρυνση των γραφείων που διατηρούν στη Βουλή οι πρώην πρωθυπουργοί, που δεν είναι σήμερα βουλευτές. 

Θα χρησιμοποιήσω τον ίδιο χαρακτηρισμό, για τον αρχηγό του κόμματος στο οποίο ανήκει η ίδια και ελπίζει πως κάποια μέρα θα τον διαδεχτεί, γιατί αποδίδει ακριβώς τον χαραχτήρα του. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ανασφαλής 100%. 

"Είναι ντροπή", είπε σε κάποιο σημείο της "διάλεξης" του στη Βουλή, "ξέρω όμως γιατί το κάνετε. Για να κατασκευάσετε μέσα στη Νέα Δημοκρατία έναν Κατρούγκαλο".

Αναφέρονταν, βέβαια, στις κατηγορίες κατά του συνεργάτη του κ. Παπασταύρου για την ύπαρξη λογαριασμού στη λίστα Λαγκάρντ, του οποίου φέρεται ως ο ιδιοκτήτης, με καταθέσεις περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πρόβλημα με τον συνεργάτη του και αντιλαμβάνεται ό,τι κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσει θέλοντας και μη. Προς το παρόν τον στηρίζει, γιατί έτσι κάνουν οι συνεργάτες. Ειδικότερα όταν το πρόβλημα αγγίζει τη συνεργασία. 

Μάλιστα είπε με έμφαση: "Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου". 

Δεν ξεκαθάρισε, όμως, αν εννοούσε να έχει δέκα συνεργάτες του στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 5,5 εκατομμυρίων. Πάντως, ο ένας είναι σίγουρος. Και συνέχισε λέγοντας προς τον πρωθυπουργό, "Για όσα είπατε έχουν δοθεί απαντήσεις". 

Οι απαντήσεις του κ. Παπασταύρου θεωρούνται ως αυταπόδεικτες. Ενώ οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου στις κατηγορίες του Αντώνη Σαμαρά δεν κρίνονταν απαραίτητες, διότι το 12% που θα εισπράττονταν ως αμοιβή, και εφόσον θα υπήρχε δικαίωση για το ποσό που θα λάμβαναν οι απολυμένοι, είναι ανήθικο σε σχέση με τα ηθικά 5,5 εκατομμύρια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. 

Ο κ. Παπασταύρου, σήμερα, εξετάζεται αν έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Μπρή

Πριν τις εκλογές, οι δυο ελεγκτές του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησαν τον έλεγχο για φοροδιαφυγή του κ. Παπασταύρου, δεν συμφώνησαν μεταξύ τους ούτε για το αποτέλεσμα του ελέγχου, ούτε και για την ανάγκη να τεθεί ο φάκελλος στο αρχείο, όπως πρότεινε ο ένας από τους δυο. 

Εδώ υπάρχει είδηση. Δυο ελεγκτές, καταρτισμένοι και πεπειραμένοι έχουν διαφορετική γνώμη πάνω στο ίδιο ζήτημα, που είναι ζήτημα φοροδιαφυγής. 

Ο ένας, μάλιστα, ζητάει να τελειώσει ο έλεγχος σαν να μην υπάρχει, όχι η αιτιολόγηση του πόθεν έσχες που δεν υπάρχει, δεν προσκόμισε καμιά απόδειξη ο κ. Παπασταύρου, αλλά η ίδια η ύπαρξη του λογαριασμού. 

Δηλαδή, εφόσον δεν δικαιολογείται η κατάθεση με το πόθεν έσχες του κ. Παπασταύρου, τότε, πρέπει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του ό,τι τα 5,5 εκατομμύρια ανήκουν σε άλλο πρόσωπο και ό,τι ο ίδιος είναι μόνον ο διαχειριστής του λογαριασμού, οπότε, δεν υφίσταται θέμα λογαριασμού Παπασταύρου

Παρά του ό,τι είναι κοινός λογαριασμός με τον πατέρα του και τη μάνα του και επομένως, είναι συνδιαχειριστές του. 

Άρα, ο φάκελος μπορεί, ή πρέπει, να πάει στο αρχείο

Εδώ, λοιπόν, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση εκ των άνω για να κουκουλωθεί το θέμα. Μάλιστα, λίγο πριν τις εκλογές που φαίνονταν χαμένη υπόθεση για το κόμμα στο οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο κ. Παπασταύρου

Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει ο Αντώνης Σαμαράς, αν και το δημιούργησε ο ίδιος, όταν επιτέθηκε στον κ. Κατρούγκαλο, ήταν η απ' ευθείας αναμέτρηση μαζί του. 

Φοβούμενος απώλειες από τη σύγκριση Παπασταύρου - Κατρούγκαλος. 

Και το κατάφερε με την αποχώρηση του απ' τη Βουλή. Ουσιαστικά το 'βαλε στα πόδια. Λέγοντας μάλιστα ό,τι είναι της ευθείας. Εννοώντας προφανώς ό,τι πάει ίσια, ντουγρού που λένε, και ό,τι δεν παρεκκλίνει της πορείας του. Ειδικότερα όταν κατηγορούνται συνεργάτες του για φοροδιαφυγή. 

Ο Αντώνης Σαμαράςλοιπόν, είναι της ευθείας και όχι της ευθύτητας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι και κάτι ακόμη. Είναι απόφοιτος της αντρικής σχολής. 

Όσοι δεν φοράνε φουστάνια, μάλλον είναι άντρες. Κι αυτό κατά τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο αντρισμός


1 σχόλιο: