Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μαγική εικόνα η κυρία εκπρόσωπος.




















Η κ. Βούλτεψη (βοήθειά μας) από τότε που ανέλαβε το τηλεχειριστήριο του αυτόματου εκφωνητηρίου αντικατέστησε τον κ. Σαμαρά και στην επικοινωνία του με τον θεό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς της έδωσε τον κρυφό κωδικό του για να επικοινωνεί απευθείας όποτε αυτή κρίνει σκόπιμο. Έτσι, η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον θεό γίνεται μέσω της κ. Βούλτεψη. Οπότε, η κ. Βούλτεψη είναι πλήρως ενήμερη για τις εντολές του θεού προς τον κ. Σαμαρά και μπορεί να τον προφυλάσσει από τις μαλακίες που συνηθίζει να κάνει.

Αποκάλυψε ό,τι η τελευταία εντολή του θεού προς τον κ. Σαμαρά ήταν να παρευρεθεί στο κοινοβούλιο και στην συνεδρίαση της βουλής γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, ούτε πρόκειται να αισθανθεί την παραμικρή πίεση, αφού ο κ. Τσίπρας εξαφανίζεται όταν υπάρχουν θέματα. Έτσι λοιπόν ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τη βουλή και να τον δουν οι βουλευτές του και να δει κι αυτός την έκθεση της βουλής.

Βέβαια η κ. Βούλτεψη για να σιγουρευτεί και να μην στείλει τον κ. Σαμαρά αδιάβαστο, ρώτησε το θεό, που τα γνωρίζει όλα, αν ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να παραμένει εξαφανισμένος. Μάλιστα, ο θεός της απάντησε με χρησμό ανάλογο της Πυθίας: "Που πας μωρή μ' αυτό το μαλλί", φέρεται να της είπε, κι αυτή τον ερμήνευε: " ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται μέσα από το ίδιο του το κόμμα". Οπότε δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να μην παρευρεθεί ο κ. Σαμαράς στη συνεδρίαση της βουλής.



Η κ. Βούλτεψη, βέβαια, που κόβει το μυαλό της, ρώτησε με την ευκαιρία το θεό, να της πει αν το μνημόνιο είναι καλύτερο από τη χρεωκοπία, ή αν η χρεωκοπία είναι καλύτερη από το μνημόνιο, και ο θεός της απάντησε ό,τι ήδη έχει δώσει τις οδηγίες του στον νέο υπουργό των οικονομικών και μπορεί να πληροφορηθεί απ' αυτόν.


Βέβαια, η κ. Βούλτεψη που είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα και δεν αφήνει κανένα θέμα αναπάντητο και το ψάχνει σε βάθος, ρώτησε το θεό αν είναι σωστό να ταυτίζεται το μνημόνιο με τη χούντα. Τότε ο θεός, ξερόβηξε και απόρησε γι' αυτό που τον ρώτησε, γιατί είναι γνωστό ό,τι εκεί πάνω που βρίσκεται δεν υπάρχουν ούτε χρήματα αλλά ούτε και χούντα, αφού μόνον αυτός είναι εκεί, και της απάντησε: "Δεν ρωτάς τη χούντα να σου το πει; Αφού το μνημόνιο ξέρεις τι είναι." 

Η κ. Βούλτεψη, που νόμισε ό,τι ο θεός της απάντησε πάλι με χρησμό, ανάλογο της Πυθίας, βάλθηκε να τον ερμηνεύσει για να ξέρει τι θα πρέπει να απαντά όταν της βάζουν αυτή την ερώτηση. Σκέφτηκε, αφού ο θεός λέει ό,τι ξέρει τι είναι το μνημόνιο και αφού το μνημόνιο έγινε για να γλιτώσει η χώρα τη χρεωκοπία, τότε πρέπει να είναι ίδιο με τη χούντα, γιατί κι αυτή έγινε για να γλιτώσει η χώρα από τους κομουνιστές, που θα την χρεωκοπούσαν. 


Βέβαια, υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο. Γι' αυτό και η κ. Βούλτεψη είπε πως το μνημόνιο δεν είναι χούντα, παρόλο που η χούντα είναι μνημόνιο. Υπήρχε κίνδυνος να χαρακτηριστεί ο κ. Βενιζέλος χουντικός, γιατί η χούντα ήταν αυτή που πρώτη έκανε νόμο περί ευθύνης υπουργών και ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που ξαναέκανε νόμο περί μη ευθύνης υπουργών. Γι' αυτό και η κ. Βούλτεψη δάγκωσε τη γλώσσα της όταν έλεγε ό,τι άλλο είναι να πεθαίνεις επειδή σου κόβουν το ρεύμα, γιατί δεν έχεις να πληρώσεις, κι άλλο είναι να πεθαίνεις, εξόριστος στα ξερονήσια.   

Ρώτησε, επίσης, το θεό αν η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ό,τι "σε περιόδους κρίσης έχουμε υποχώρηση της δημοκρατίας", αν είναι μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, διότι διαφορετικά, δικαιολογούνται τα φαινόμενα της ΧΑ και ο θεός της απάντησε ό,τι δεν μπορεί να κρίνει τη δημοκρατία μας, γιατί τότε θα έπρεπε να κριθεί κι αυτός. 

Έτσι, η κ. Βούλτεψη, το ερμήνευσε, αφού ο θεός δεν κρίνει τη δημοκρατία μας τότε αυτή είναι σταθερή και αυτό που συμβαίνει, αυτό που υποχώρησε όπως είπε ο Πρόεδρος, δεν είναι η δημοκρατία αλλά η αντίληψη που έχουμε για τη δημοκρατία. Σαν να λέμε, δηλαδή, ό,τι το κλείσιμο της βουλής που έγινε για να παραγραφούν οι ευθύνες κάποιων από τους πολιτικούς είναι υποχώρηση της αντίληψης που έχουν οι πολιτικοί μας για τη δημοκρατία και δεν είναι που γράφουν τη δημοκρατία στ' αρχίδια τους. 


Η κ. Βούλτεψη είχε και μια τελευταία ερώτηση προς το θεό, άλλωστε, είπαμε, δημοσιογράφος είναι και δεν αφήνει κανένα θέμα αναπάντητο, και ενώ ο θεός άρχισε να δυσφορεί με την επιμονή της, αυτή τον ρώτησε, αν υπάρχει κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή. Τότε, ο θεός έβαλε τα γέλια και της είπε ό,τι "η Αργεντινή δεν πρόκειται να γίνει Ελλάδα". Και η κ. Βούλτεψη που τα ψάχνει όλα, το ερμήνευσε ό,τι αφού η Αργεντινή δεν πρόκειται να γίνει Ελλάδα, τότε και η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Θα παραμείνει όπως είναι.   

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου