Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δεν είναι σφαγέας, είναι εκδορέας.























Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πολιτικός. Μάλιστα, είναι μεταρρυθμιστής πολιτικός. Είναι, όπως λέει και ο ίδιος, δίκαιος πολιτικός. Γιατί δεν κάνει ρουσφέτια. Όποιος πολιτικός, δηλαδή, δεν κάνει ρουσφέτια είναι δίκαιος, κι όποιος κάνει δεν είναι δίκαιος ή είναι άδικος. Γιατί το ρουσφέτι είναι μια αδικία που γίνεται από πολιτικούς. Αλλά οι πολιτικοί, για να μπορούν να πολιτεύονται, πρέπει να κάνουν ρουσφέτια, οπότε, το ρουσφέτι, δεν πρέπει να θεωρείτε παράνομο, γιατί τότε δεν θα υπήρχαν πολιτικοί, κι αν δεν υπάρχουν πολιτικοί δεν θα υπάρχει κυβέρνηση και ο τόπος θα γίνει ένα μπάχαλο. 


Σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η οποία κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά μεταρρυθμίζει. Μάλιστα, μεταρρυθμίζει όλα εκείνα που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και η ΝΔ του κ. Σαμαρά και μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια. Τώρα όμως με τη μεταρρύθμιση όλοι θα δικαιωθούν. Και οι πολιτικοί που δεν έκαναν ρουσφέτια αλλά και οι πολιτικοί που έκαναν ρουσφέτια, αφού τα έκαναν για να υπάρχει κυβέρνηση και να μην είναι μπάχαλο η χώρα. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεν συμφωνεί με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο στο ζήτημα της μεταρρύθμισης. Έχει διαφορετική άποψη. Πρέπει, λέει, η μεταρρύθμιση να γίνει στους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν αλλά πηγαίνουν στο γραφείο τους για να περάσουν την ώρα τους, και έτσι όπως είναι πλεονασματικοί, αφού ο κάθε πολιτικός διόριζε την πελατεία του, δεν βρίσκουν καρέκλα να καθίσουν και στέκονται όρθιοι, οπότε, όταν μπαίνει ο πολίτης στο γραφείο τους, τους θεωρεί πελάτες και αρχίζει τα γαμωσταυρίδια, γιατί δεν βρίσκει έναν υπάλληλο να εξυπηρετηθεί, και έτσι βγάζει κακό όνομα η υπηρεσία και το δημόσιο, αλλά και η κυβέρνηση που είναι του δημοσίου. 


Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να μεταρρυθμίσουν το κράτος, γιατί, αυτό κατά την άποψη τους είναι που δεν δουλεύει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι εργατικοί αφού τους διόρισαν οι ίδιοι όταν ήταν υπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι δυνατόν να είναι τεμπέληδες κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη όλοι οι συγγενείς και οι πελάτες τους, που τους διόρισαν οι ίδιοι, και τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Έτσι άφησαν τον υιό Μητσοτάκη να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, αλλά αυτός, επειδή φοβάται να μην καεί, είναι και νέος, στον ανθό της πολιτικής ηλικίας του, ζητάει την παρέμβαση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, να του πούνε, δηλαδή, αν θα πρέπει να απολύσει αυτούς που διόρισαν οι ίδιοι ή τους άλλους που μπήκαν με διαγωνισμό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως, επειδή όπως λέει και ο ίδιος, είναι δίκαιος πολιτικός μεταρρυθμιστής, θέλει να μεταρρυθμίσει και το ρουσφέτι και είναι κάθετος σ' αυτό. Θέλει να το κάνει να μην φαίνεται για ρουσφέτι, γιατί το ρουσφέτι είναι αδικία, όπως κάνουν, δηλαδή, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος με το κράτος, που το μεταρρυθμίζουν ώστε να μην φαίνεται για κράτος αλλά για αποικία. 

Να πάνε στα σπίτια τους, λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, όσοι διορίστηκαν με πολιτικό ρουσφέτι. Μάλιστα, λέει ό,τι αυτός και οι άλλοι πολιτικοί, πρέπει να κάτσουν και να δούνε ποιοι έχουν μπει στη Βουλή, αλλά και σε διάφορους οργανισμούς, με ρουσφέτια πολιτικών και να φύγουν αυτοί πρώτοι, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απολυθούν χρήσιμοι υπάλληλοι. Γιατί οι πολιτικοί που τους διόρισαν ξέχασαν ποιους και πόσους διόρισαν. Άλλωστε δεν κρατάνε και λίστα για να τους τηλεφωνούν κάθε φορά που γίνονται εκλογές. 

Σ' αυτό που επιμένει και είναι ανένδοτος ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι ό,τι ο μεταρρυθμιστής δεν είναι σφαγέας. Γιατί δεν κρατάει μαχαίρι αλλά τεφτέρι. Μεταρρυθμίζει, δηλαδή, το άδικο κράτος των ρουσφετιών, σε δίκαιο κράτος των ρουσφετιών. Πως γίνεται αυτό; Με ανασύνταξη του κράτους. Γιατί μέχρι τώρα το κράτος δεν ήταν συντεταγμένο. Ήταν μπάχαλο. Αφού οι πολιτικοί έκαναν ρουσφέτια. Τώρα όμως που ήρθαν οι δίκαιοι πολιτικοί, που είναι και μεταρρυθμιστές, θα απολύσουν όσους διόρισαν τα προηγούμενα χρόνια για να μπορούν να τους ξαναδιορίσουν για τα επόμενα χρόνια. Οι εκλογές δεν σταματάνε ποτέ. 


υ.γ. για του λόγου το αληθές εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου