Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πες μου τους φίλους σου να σου πω τι είσαι.







Ας μην γελιόμαστε, και προπάντων, ας μην παραμυθιαζόμαστε. Όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες δεν έπρεπε να συμβούν, και το ερώτημα: "Γιατί θα έπρεπε να χαθεί ένας άνθρωπος για να ξυπνήσει η εν υπνώσει(;) συνείδηση", δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Είναι σ' όλους γνωστό ό,τι σ' αυτή τη χώρα η πολιτική βούληση είναι είδος πολυτελείας που δεν υπόκειται στη σχετική "φορολογία", ή μάλλον διαφεύγει της "φορολόγησης".
Επόμενο είναι, να μην αναλαμβάνονται ευθύνες και πολύ περισσότερο, να μην αποδίδονται ευθύνες σε πολιτικούς, σε όσους τουλάχιστον είχαν την δυνατότητα και την ευκαιρία να αποκαλύψουν, νωρίς, τη δράση της οργάνωσης αυτής που σήμερα, καταφανώς καθυστερημένα, χαρακτηρίζεται ως συμμορία εγκληματιών.
Αν η 17Ν ήταν μια συνωμοτική οργάνωση και έπρεπε να συμβεί ένα τυχαίο γεγονός για να αποκαλυφθεί και να συλληφθούν τα μέλη της, η Χ.Α. ήταν γνωστή από την ημέρα ίδρυσης της, τόσο για τη δράση της εναντίον των "εχθρών" του έθνους,  όσο και για τα πρόσωπα που την στελέχωναν, που δεν αρνούνταν τους ιδιαίτερους δεσμούς με τους Ναζί και το έδειχναν σε κάθε ευκαιρία.   
Καταντάει, το πρώτον, υποκριτικό. Να επαναλαμβάνεται από στόματα κυβερνητικά η δήθεν αποφασιστικότητα για την εξάρθρωση της συμμορίας της ΧΑ. Η διάβρωση των σωμάτων ασφαλείας και η ανοχή που επεδείκνυαν στη δράση της μόνον από προκατειλημμένους δεν θα μπορούσε να γίνουν αποδεκτά.  
Ο περιβόητος υπουργός, αρμόδιος για την τήρηση της τάξης, επέτρεπε στους υφισταμένους του να δρουν, σε αρμονία, με τις εγκληματικές συμμορίες της ΧΑ κατά των διαδηλωτών, που σε πολλές περιπτώσεις, οι συμμορίτες, έβρισκαν καταφύγιο ανάμεσα στις γραμμές των δυνάμεων "καταστολής". 
Η ανικανότητα δεν αποτελεί δικαιολογία. Όταν μέλη της συλλαμβάνονταν για βιαιοπραγίες και σωματικές βλάβες κατά μεταναστών, για οπλοφορία και οπλοχρησία και η έρευνα δεν προχωρούσε σε βάθος.   
Καταντάει, κατά δεύτερον, επικίνδυνο. Η συνεχής επανάληψη από τα ΜΜΕ του περιστατικού της επίδειξης της ποδοσφαιρικής ικανότητας κατά του κάμεραμαν, του θρασύδειλου, που αρνήθηκε ακόμη και τη στάμπα στο μπράτσο του.
Έτσι, δημιουργείται η πεποίθηση στον τηλεθεατή ό,τι τίποτε δεν πρόκειται να τους σταματήσει, όταν μάλιστα, το περιστατικό συμβαίνει με την παρουσία των οργάνων της τάξης. 
Που, ενώ θα έπρεπε να τον συλλάβουν για βιαιοπραγία και πρόκληση σωματικών βλαβών, κατ' εξακολούθηση, καθότι υπόδικος για ανάλογη συμπεριφορά, αδιαφορούν, εκθέτοντας την τραυματισμένη δημοκρατία.  
Οι δεσμοί ορισμένων στελεχών της αστικής δεξιάς, παραδοσιακών ή και μετεγγραφέντων, του πολιτικού χώρου που εκφράζεται από το σημερινό κόμμα της ΝΔ, με την φασιστική δεξιά, τμήμα της οποίας είναι και η ΧΑ, είναι γνωστοί από καιρού, υπάρχει πληθώρα οπτικοακουστικού, αλλά και έγγραφου υλικού, που δεν επιδέχεται διάψευσης. 
Τώρα πλέον θα έχουν την ευκαιρία να επανασυγκολληθούν τα "αδελφά κόμματα", το πρόσχημα εξέλειπε,  ο σκληρός, ναζιστικός πυρήνας, είναι υπόδικος. Αδυνατώ να φανταστώ ό,τι αφήνονταν αυτό το συνονθύλευμα εγκληματιών να δρα ανενόχλητα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ανάλογα κάποια στιγμή. 


2 σχόλια:

  1. Δυστυχως, ειναι καρατσεκαρισμενο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και σε ολες τις ιστορικες περιοδους,οτι η
    Ναζιστικη και Φασιστικη ΔΕΞΙΑ...Εκτρεφεται και βεβαιοτατα χρηματοδοτειται απο την
    Κεφαλαιοκρατικη Δεξια..Της οποιας και αποτελει τον ΒΡΑΧΙΟΝΑ..Που εχει ΔΥΟ διακριτους στοχους...
    Ο ενας ειναι..Οι Αστοι..Να "Πειθονται" για την αναμφισβητητη [γι αυτους] δυναμη του χρηματος...Που ολα τα κατευθυνει και ολα τα διαμορφωνει...Βασικος ιδεολογικος πυρηνας της Κεφαλαιοκρατιας...
    Και ο αλλος..
    Ειναι να ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ καθε διαφορετικη φωνη...
    Καθε διαφορετικη θεληση..Να παρασυρονται οι ανθρωποι...Στην ΑΦΥΣΙΚΗ και ΑΡΡΩΣΤΗ ομοιομορφια της στρατιωτικης ζωης..Που χτυπαει την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και το πολιτιστικο επιπεδο του κοσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αδυνατώ να φανταστώ ό,τι αφήνονταν αυτό το συνονθύλευμα εγκληματιών να δρα ανενόχλητα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ανάλογα κάποια στιγμή"
    Προφανώς, δεν διαθέτεις φαντασία..........
    Καλή η ανακατάταξη της σελίδας! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή