Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

απ' τις αραβικές επενδύσεις του κ. Σαμαρά στους δράκους του κ. Τσίπρα, ένα τσιγάρο δρόμος




Υπάρχει κάποιο μήνυμα από την πτώχευση της "Μαρινόπουλος"; Από την αυτοκτονία Μαμιδάκη; Αν υπάρξουν κι άλλα κανόνια, που θα υπάρξουν (ευχή ανέφικτη να μην συνοδεύονται με αυτοχειρίες), διότι εδώ που φτάσαμε δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει, πιο το μήνυμα;

Φαντάζομαι, η ταφόπλακα του Ελληνικού επιχειρείν δια χειρός Συριζα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια. Μικρές, μεσαίες, μεγάλες. Το (ελληνικό) επιχειρείν απέθανε. Ζήτω το (διεθνές) επιχειρείν.

Ξεπουλήθηκαν αεροδρόμια, δεκατέσσερα τον αριθμό, με τους ντόπιους επιχειρηματίες θεατές. Στην καλύτερη, "εθελοντές" για να βγάζουν τη "βρώμικη" δουλειά. Ναι, αλλά το προσωπικό θα είναι Ελληνικό σου λέει ο Καρανίκας.

Βεβαίως, και θα είναι Ελληνικό. Εκεί που πήγαν οι μισθοί ένας Γερμανός εργαζόμενος κοστίζει ίσα με πέντε Έλληνες. Διότι ο Γερμανός δεν είναι ο μαλάκας της ιστορίας. Γράφει την ιστορία. Με την δική του γραφή.



Προίκα δόθηκε το Ελληνικό σε περιούσιο γαμπρό για 99 χρόνια. Να έχουν ένα αποκούμπι και τα τρισέγγονα του. Ετοιμάζονται για το σφυρί κι άλλα φιλέτα κόντρα στον χειμαζόμενο και λείψανδρο, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, λαό, διότι αυτό επιτάσσει η ολοκλήρωση της καταστροφής.

Οι ύαινες των αγορών παζαρεύουν τα κουφάρια των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων αντί πινακίου φακής. Διότι, κι απ' το ξύγκι βγαίνει κέρδος.

Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας δέχτηκε τον Γερμανό αντικαγγελάριο συνοδεία συρφετού αρπακτικών γερμανικής κοπής (λίγος ο χαρακτηρισμός αναλογιζόμενοι το πνεύμα της ειδεχθούς deutsche intelligence, όπως την ξεστόμισε επισήμως ο Βαυαρός επισκέπτης, πρώην Γερμανός κυβερνητικός, σε Έλληνα φωτορεπόρτερ).  

Σήμερα ο κ. Τσίπρας αναζητεί το στομάχι του δράκου διότι το στόμα το βρήκε. Απ' το στόμα στο στομάχι κατευθείαν, γιγαντώνεται το θεριό και μακραίνει την ουρά του. Κι από κάτω αποβάλει τα περιττώματα πεσκέσι στους ιθαγενείς χάντρες για κομπολόι made in China. Δράκος Μινώταυρος.

Δαίμονας Δράκος για τους αυτόχθονες. Βασιλιάς Δράκος, φύλακας των κριμένων θησαυρών για τους νέους Έποικους.

Είναι ευθύνη των επιχειρηματιών ο εξανδραποδισμός των επιχειρήσεων τους;

Είναι η ανικανότητα των διαχειριστών του δημοσίου που δεν στήριζαν την επιχειρηματικότητα αλλά υποστήριζαν (με το αζημίωτο) την ευημερία των αυτάρεσκων και φαύλων επιχειρηματιών;

Αποτέλεσμα της χρεοκοπίας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι η χρεοκοπία της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στην πλειονότητα τους ήταν εξαρτημένες από το Ελληνικό δημόσιο σε μια σχέση αμφίδρομη. Το να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Το πρόσωπο σύστημα που εργάζεται για το κοινό συμφέρον ολιγαρχικών.

Μίσθαρνων πολιτικών και διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων. Που απεργάζονται από κοινού τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Τουτέστιν, των εργαλείων που δημιουργούν την υπεραξία για την αφεντιά τους.

Κι από ένα τραπεζικό σύστημα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μόχθο του εργαζόμενου και το πενιχρό του απόθεμα παράγοντας υπεραξία. Συμμετέχοντας στην νομή, κατανομή και διανομή.    

Η κατάντια της καθ' αυτών "αριστεράς" έκανε τις κόκκινες γραμμές τους, έμενταλ σώβρακο, και το άπλωσε στα μανταλάκια. Ο Χατζηβαϊβάτης τελάλης επισκέπτεται την πατρίδα του θεάτρου σκιών και τάζει λαγούς. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε διαλαλεί. Διότι "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς".

Αυτό το "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς", δεν αποτελεί εμπαιγμό, χλευασμό περιφρονητικό. Είναι η επιτομή της Συριζαϊκής φιλοσοφίας, στην οποία στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη οι Κατρούγκαλοι, μετά την 17ωρη, επική για τους εκβιαστές-δανειστές, διαπραγμάτευση αν αναλογιστούμε τη νίλα τους με την Μεγάλη Βρετανία.

Οι Οθωμανοί αρκούνταν στο 10%. Ετούτοι το έφτασαν στο 70% με στόχο να το τερματίσουν.

Δεν αποτελεί εξαπάτηση το θράσος της κ. Αυλωνίτου να μιλάει για την αδικία που συντελείται από τη χορήγηση του ΕΚΑΣ. Φενάκη στην αριστεροσύνη του κ. Τσίπρα είναι.

Ό,τι ο Σύριζα, η καθ' αυτών "αριστερά", ορίστηκε, ή καλύτερα προτιμήθηκε, για να βάλει την ταφόπλακα, εφόσον έτσι κι αλλιώς κάποιος θα την έβαζε, ήταν για το επίγραμμα. Και για να μην κυλήσει από εσωτερική δύναμη.

Ελπίζω ο Θησέας, επιστρέφοντας, να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος. Το ίδιο και οι αριστεροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου