Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

S.O.S. ο κ. Αντιπρόεδρος ρεύεται και λιποθυμάει κόσμος



Ο κ. Αντιπρόεδρος, είναι μετά βεβαιότητας ένας πολιτικός ανήρ και θέμα αμφισβήτησης δεν τίθεται. Βουλευτής, πρώην υπουργός, σήμερα αντιπρόεδρος πολιτικού κόμματος και (να μην ξεχάσω) παρ’ ολίγον πρόεδρος. Ψημένος στο πολιτικό γίγνεσθαι (profil και anfas), κι όπως θα έλεγε η γιαγιά Ευτέρπη: Κωλοπετσωμένος.

Χειρίζεται άπταιστα την political language σε βαθμό που γίνεται κατανοητός κι απ’ τους ενοίκους των υπεραιωνόβιων της τροπικής χλωρίδας χωρίς διερμηνέα. Μιλάνε την ίδια γλώσσα, ή περίπου την ίδια, εν πάσι περιπτώσει υπάρχει και κάποια απόσταση γεωγραφική, με ελάχιστες ίσως διαφορές κυρίως στον τόνο και στον δίφθογγο "ου" (προφέρει άηχα την κατάληξη "γκ").

Με τον οίστρο που διαθέτει σε ποσότητα coca cola και ποιότητα ligth θα έβρισκε διέξοδο σε οποιονδήποτε τομέα κι αν επέλεγε να εκτονωθεί, πλην όμως, τον κέρδισε η πολιτική και έχασαν οι υπόλοιποι τομείς μαζί με κάποιους που θα τον ήθελαν για αρχηγό. Δεν είναι από τους ευκαιριακούς πολιτικούς.



Όπως οι καθηγητές πανεπιστημίου που λόγω γνώσης και τριβής με θέματα που άπτονται της πολιτικής γίνονται βουλευτές προκειμένου να υπουργοποιηθούν για να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν, ή που νομίζουν ό,τι τα εμπέδωσαν. Ούτε πολιτικός part time είναι. Είναι πλήρους απασχόλησης και έχει την πολιτική για καριέρα και, βεβαίως, για βιοπορισμό (νηστική αρκούδα δεν χορεύει).

Απ' όταν τον ανακάλυψε η πολιτική, ή αυτός την πολιτική, το αίνιγμα με την κότα και το αυγό δεν θα το λύσω για την χάρη του, θα δεχτώ απλά κι αγαπημένα ό,τι από μικρός είχε το μικρόβιο και ό,τι η πολιτική είναι ευάλωτη στα μικρόβια και τους ιούς (και στους υιούς ενίοτε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα), κι απ’ τα παιδικά του χρόνια, τα εφηβικά, κατόπιν τα μετ' εφηβικά και, όπως μεγάλωνε μεγάλωνε και το πέλμα των ποδιών, ανακάλυπτε τα πολιτικά κόμματα το ένα μετά το άλλο και, όπως άλλαζε τα παπούτσια που τον στένευαν άλλαζε και τα κόμματα που του δημιουργούσαν στενότητα χώρου για ν' απλώσει τον τραχανά, μέχρι να ανακαλύψει το μήκος και πλάτος της "Νέας Γης" που τον δέχτηκε σαν πρόσφυγα και μετανάστη.

Είπε τα όνειρά του κι απ' αυτά το καλύτερο ήταν η επιθυμία του να ανακαλύψει ο ίδιος τα μνημόνια, πλην όμως καθυστερημένος, τον πρόλαβαν άλλοι (ήταν εν πλω). Μόλις πάτησε το πόδι του στο χώμα (με καινούργιο παπούτσι ψηλοτάκουνο) τον συνεπήρε ένα άλλο όνειρο. Της εφαρμογής. Διότι την εφαρμογή δεν την ανακαλύπτεις, έρχεται συστημένη με διεύθυνση παραλήπτη: Υπηρέτης Αφεντάδων, και με πρωτόκολλο: τυφλή υποταγή.

Θα συμφωνήσω μαζί του για την ευστοχία στο περί "ωραίας Ελένης" της πολιτικής και για όσα δεν είπε αλλά άφησε να εννοηθούν όταν δήλωνε "εξαιρετικά ήπιος" για τα όσα έσυρε στον κ. Τσίπρα και πραγματικά ήταν ήπιος, γιατί δεν έκανε σχεδόν τα πάντα για να πάρει την εξουσία ο κ. Τσίπρας, έκανε τα πάντα για να την κρατήσει, ακόμη και για το ό,τι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι τυχοδιώκτης (τυχοδιωκτικότερος του κ. αντιπροέδρου) και ο χειρότερος από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και δώθε, θα συμφωνήσω. Ουδεμία αντίρρηση. Αν και δεν τους γνώρισα όλους, πιθανολογώ, ότι ο κ. αντιπρόεδρος είναι γνώστης και σωστά θεωρεί τους προ του 2ου Π.Π. καλύτερους και ιδανικότερους για τα ιδεώδη του.

Θα υπερασπίζομαι τον κ. αντιπρόεδρο μέχρι τελευταίας ρανίδας να εκφράζει τη γνώμη του, όποια κι αν είναι κι απ' όπου κι αν προέρχεται και να λέει ό,τι θέλει όσο έχουμε δημοκρατία, να εξυβρίζει τον κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργό, διότι όπως είναι γνωστό όταν δεν έχουμε δημοκρατία δεν έχουμε και πρωθυπουργό, οπότε, για ποιον να τα πει και ποιον να εξυβρίσει αν εκλείψει η δημοκρατία;

Αρκεί ο κ. αντιπρόεδρος να υπερασπίζεται το δικαίωμα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας να λέω ό,τι θέλω και να εξυβρίζω τον βουλευτή, πρώην υπουργό, νυν αντιπρόεδρο και παρά τρίχα πρόεδρο, ως βουλευτή, πρώην υπουργό, νυν αντιπρόεδρο και παρά τρίχα πρόεδρο, για όσο έχουμε δημοκρατία. Αν θέλει να γυρίσουμε σε πρωθυπουργούς προ του 2ου Π.Π. τότε το πράγμα αλλάζει. Το αντέχει;

Υποθέτω ό,τι ο κ. αντιπρόεδρος συνεπικουρούμενος του κ. προέδρου θα μας απαλλάξει απ' την ωραία Ελένη της πολιτικής που μετέτρεψε τη χώρα σε ωραία Κοιμωμένη.  Εύχομαι τα ραντεβού του κ. προέδρου με τον κ. Ψυχάρη να γίνονται φανερά, αν είναι δυνατόν με την παρουσία του κ. αντιπροέδρου. Αρκετά φωτιστήκαμε απ' τη γάτα των Ιμαλαΐων. Ας μάθουμε τα υπόλοιπα απ' τη γάτα του Σιάμ. Για τον τελευταίο ασπασμό του πρίγκιπα υιού Δρακουμέλ στην ωραία Κοιμωμένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου