Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

τρικυμία εν κρανίω




Στη Μιχαλακοπούλου σκέφτονται να αλλάξουν τον τίτλο της ναυαρχίδας τους και από "Το Βήμα" να επιστρέψουν στο κατοχικό "Ελεύθερον Βήμα" και καλά θα κάνουν, αυτή είναι η ιστορία τους, εκεί πρέπει να επιστρέψουν, στον τόπο τους, όπως κι ο δολοφόνος.

Καμιά πρόθεση να διαχωρίσω σε θύμα και θύτη τα μέρη της διαμάχης που ξέσπασε και στην οποία συμμετέχουν κεραμιδόγατοι και αλανιάρες γάτες. Και σ' αυτή τη διαμάχη το πραγματικό θύμα είναι ο λαός. Η πολιτική εξουσία χρειάζεται τους καλοθελητές και αυτοί με τη σειρά τους την εύνοια της για τα δικά τους συμφέροντα. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο (πρόσωπο, το σύστημα), όπως λέει και ο λαός.

Ο λαός πληρώνει τις μηχανορραφίες αμφότερων, τις "ζημιές" και τα δάνεια τους. Αν καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να σπάσει αυτή τη σχέση, να κόψει τον ομφάλιο λώρο επειδή το υποσχέθηκε ως αντιπολίτευση θα φανεί και μάλλον σύντομα. Όπως και αυτό που θα το αντικαταστήσει, αν θα είναι μια αναπαλαίωση, ένα lifting, όπως έγινε με την ίδια και το πρόγραμμά της, αν θα μας ξαναπεί το "δεν γινόταν αλλιώς", ή, αν θα προκύψει το νέο ως προϋπόθεση για την εδραίωση της, όπως πιθανολογείται.

Γράφει ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος στο δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ:



Ολη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα...........

.......Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».........

τρικυμία εν κρανίω

Ας δούμε τι έγραφε ο τύπος της εποχής (Ιανουάριος 2015) πριν τις εκλογές 

α. Ιδέα του Φώτη Μπόμπολα, χωρίς να συνοδεύεται από σχετική πρόταση, είναι η πρωτοσέλιδη ιστορία περί πρόσληψης του Θανάση Καρτερού, ως σχολιαστή στο MEGA. Ο τηλεοπτικός σταθμός ψάχνει με αγωνία ένα άνοιγμα στο ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτηκαν να προσεγγίσουν τον αρθρογράφο της “Αυγής, και πρώην διευθυντικό στέλεχος του “Ριζοσπάστη”, του ΣΚΑΪ και το Κόκκινου. Ο δημοσιογράφος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει δεχθεί καμία σχετική πρόταση και είναι αρνητικός σε μια τέτοια εξέλιξη.

β.   Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αρθρογράφος της «Αυγής» και πρώην διευθυντής του «Ριζοσπάστη», δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός θα ενταχθεί ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.
Ο Θανάσης Καρτερός θα ενταχθεί στην νέα ομάδα ειδήσεων του Mega, η οποία θα απαρτίζεται από την Ολγα Τρέμη, τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Το παρελθόν με την «Αυγή»
Πρόκειται για μια μεταγραφή-έκπληξη, με δεδομένο το γεγονός ότι οι σχέσεις του Μεγάλου Καναλιού με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν οι καλύτερες όλο το προηγούμενο διάστημα. Προ διμήνου, μάλιστα, η «Αυγή» (επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόταν ανθρωποφαγίες και σε άρθρο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη επαιρόταν: «Φάγαμε» Τρέμη και Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε το... ντόμπερμαν ο Πρετεντέρης. Τότε, ο δημοσιογράφος της «Αυγής» έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να «φάει» την κεντρική παρουσιάστρια και τον διευθυντή ειδήσεων του Mega.

Μεταξύ άλλων, πανηγύριζε που φαγώθηκε η Όλγα Τρέμη από κεντρική παρουσιάστρια, που έφυγε από διευθυντής ενημέρωσης ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και που περιορίστηκε κάπως ο ρόλος του Γιάννη Πρετεντέρη. Στον τελευταία μάλιστα έκανε ακόμη πιο ειδική αναφορά, επισημαίνοντας τη... στήριξη που του παρείχε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προφανώς για να τον… «σώσει από το φευγιό», όπως ανέφερε ο αρθρογράφος της «Αυγής».

«Τους φάγαμε όλοι μαζί, διότι μας εξανάγκασαν να τους φάμε. Ξεπέρασαν κάθε μέτρο, κάθε όριο, διέπραξαν ύβρη ασυγχώρητη. Το δελτίο του Mega δεν έκανε απλώς προπαγάνδα, το δελτίο του Mega εκτελούσε τα συμβόλαια του καθεστώτος», αναφέρει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ενώ δεν παραλείπει να… ρίξει και μια προειδοποιητική στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι και εκείνος έδειξε προεκλογικά ότι είναι το ίδιο αδίστακτος με το Μega

iefimerida

γ)   Ψάχνουν μέχρι και συριζαίο Πρετεντέρη για να δικαιολογήσουν τη στροφή - Προτάσεις ακόμα και σε αρθρογράφους της «Αυγής» να αναλάβουν σχολιαστές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8 πέσανε στο κενό - Στο Δ.Σ. του MEGA συζητήθηκε το όνομα του Θανάση Καρτερού - Χαμός στο Διαδίκτυο με το πρωτοσέλιδο του «Βήματος»




εν αναμονή του τρίτου επεισοδίου του σίριαλ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου