Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

αλεπουδότρυπα


Ο κ. Θεοδωράκης ακούει συνομιλίες. Φωνές που έρχονται απ' το υπερπέραν. Κάποιες είναι μπάσες, κάποιες πρίμα, κάποιες τραυλίζουν. Άλλες σιγοτραγουδούν κανταδόρικα και άλλες ψάλουν: δόξα το θεό να λες (που έχουμε σανό). Συνομιλούν μεταξύ τους και αντιλαμβάνεται απ' τα λεγόμενα ό,τι αποδέκτης είναι ο ίδιος. Ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή τόπο.

Από πάνω ή από κάτω; από δεξιά ή από αριστερά; από μπρος ή από πίσω; Σαν να βρίσκεται στο πουθενά και να προσπαθεί να βρει τους τέσσερις ορίζοντες με τον ουρανό τίγκα στο σύννεφο. Ο ίδιος πιστεύει ό,τι βρίσκεται στο κέντρο. Σαν τον ήλιο. Κι ό,τι λαμπυρίζει αυτόφωτος. Σαν κωλοφωτιά. Τελευταία τις άκουσε να μιλάνε για έναν πόλεμο, αλλά χάθηκε στη μετάφραση και άλλα κατάλαβε.

Οι κακοί πολεμάνε με τους κάκιστους και οι "καλοί" κάνουν business. Τους προμηθεύουν ό,τι χρειάζονται για να λιγοστεύουν. Όσο περισσότεροι κακοί και κάκιστοι συναντούν τον Δημιουργό τους, τόσο περισσότερο αυγατίζουν οι business και οι καταθέσεις των "καλών". Κάποιοι δεν ένοιωθαν αυτόν τον πόλεμο δικό τους.



Είδαν το χάρο στο ένα μέτρο και γλύτωσαν από θεού θέλημα. Δεν έμειναν να πολεμήσουν τους κακούς και τους κάκιστους γιατί δεν ήταν δικός τους πόλεμος. Η ζωή είναι θείο δώρο λένε όσοι πιστεύουν στα δώρα. Για τους υπόλοιπους είναι δικαίωμα. Από τότε άρχισε το πρόβλημα για τους "καλούς". Μα θα το λύσουν. Πάντα έχουν τον τρόπο να λύνουν τα προβλήματα τους.

Ο κ. Θεοδωράκης, μετά κόπων και βασάνων, κατάφερε να αποστηθίσει το μήνυμα που του έστειλαν οι φωνές και βοήθησε τα δέοντα να χαραχθεί μια μίνιμουμ εθνική γραμμή, όπως είπε εξερχόμενος του Συμβουλίου Αρχηγών χαρά γεμάτος, η οποία, βασίζεται σε τρεις άξονες. Χωρίς άξονες ο κ. Θεοδωράκης ούτε στο περίπτερο για ξυραφάκια δεν πάει. Είναι των αξόνων.

Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστά κέντρα κράτησης. Ο πρώτος άξονας είναι τα Γκουαντάναμο, τα Γκουλάνγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα ξερονήσια, ή όπως αλλιώς λέγονται. Μικρή η διαφορά αν είσαι από μέσα. Αν είσαι απ' έξω, μπορείς να θαυμάζεις δακρύζοντας από εθνική έπαρση τον μέγιστο πολιτικό την ώρα που μιλάει για φιλοξενία.

Κάθε πόλη και χωριό... και Αμυγδαλέζα. Χορηγός Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακούει να του λένε: Προχώρα ντουγρού. Μην κάνεις στραβοτιμονιές και μην παρκάρεις. Σανίδωσέτο. Και άφησε σε μας να σου ανοίγουμε δρόμο. Θα σου λέμε πότε να κόβεις και που να σταματάς. Όταν ακούσεις τέρμα τα δίφραγκα, τράβα χειρόφρενο και κάνε αναστροφή. Απέναντι θα δεις μια τρύπα. Μπες μέσα και λούφαξε. 

Ο δεύτερος άξονας, η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους. Ο κ. Θεοδωράκης είναι των τύπων και ουχί των ήλων. Μετά κόπων και βασάνων θα πειστεί μια μέρα ό,τι ο ίδιος είναι τύποις πολιτικός. Απέχει παρασάγγας ακόμη και του κ. Λεβέντη. Ίσως να πρέπει να ξαναπάρει το σακίδιο επ' ώμου και την κάμερα παραμάσχαλα και να ξανακάνει τα ρεπορτάζ του, κι αν δεν φοβάται, στους τόπους που αποχωρίστηκαν οι τύποις παράτυποι του.

Τρίτος άξονας, η ασφάλεια για τους κατοίκους των νησιών και των συνόρων. Μαζί με τον κ. Θεοδωράκη, δεδικαίωται και η Χρυσή Αυγή. Οι κάτοικοι των νησιών και των συνόρων, οι αλληλέγγυοι, που συμπάσχουν, που τους φιλοξενούν στα σπίτια τους, κινδυνεύουν απ' τους πρόσφυγες και όχι απ΄τους μαυραγορίτες και τους προστάτες τους, κι απ' τα ντόπερμαν των δικαιωσομένων.

Στην Καβάλα, στα Τρίκαλα, εκτός απ' τα νησιά και το κέντρο, τελευταία στην Κοζάνη έφτιαξαν, λέει, σινεμά για τα προσφυγόπουλα, οι κάτοικοι, που φοβούνται τους πρόσφυγες και περιμένουν τον κ. Θεοδωράκη να μεριμνήσει για την ασφάλεια τους.

Θυμήθηκε "τα παιδιά" της Φρειδερίκης. Το παιδομάζωμα και τη "φύλαξη" τους στις Παιδουπόλεις. Τις παράνομες υιοθεσίες και την εκπαίδευση τους για να γίνουν χρήσιμοι μελλοντικά. Και αποφάνθηκε.

Ό,τι για τα ασυνόδευτα παιδιά πρέπει να δημιουργηθεί μόνιμη δομή. Όχι μόνο για την προστασία τους αλλά για την ενσωμάτωσή τους, για να τους κάνουμε Έλληνες (διότι οι Έλληνες μένουν Ευρώπη). Όπως οι γενίτσαροι έγιναν Τούρκοι. Ζήτησε κι έναν υπερυπουργό. Έναν Υπερ-Μάρκετ. Αναμένεται να προσγειωθεί.

Έρχεται από το Η του Κενταύρου και θα έχει το χέρι του Τιραμόλα και την ταχύτητα του Κονκόρτ. Θα μασουλάει σπανάκι και θα καπνίζει πίπα. Θα τρώει φιστίκια και θα μεταμορφώνεται από Γκούφυ σε Σούπερ Γκούφυ. Μια απροσεξία, ένα λάθος στον χειρισμό της κάψουλας διακτίνισης, κι αντί για την Ευρωπαία Ελλάδα τον έστειλε στην Ευρώπη του Δία. Μέχρι να σταλεί σωστική αποστολή προτείνει για Υπερ-Μάρκετ υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη, όστις αγνοεί την ευεργετική επίδραση των μνημονίων.

Το καλύτερο το κρατάει για όταν προκύψει θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Θα προτείνει για πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη. Ο δολοφόνος επιστέφει στον τόπο του εγκλήματος και η γάτα στο σπίτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου