Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ο πιο καλός, ο μαθητής



Σε ευρεία σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συζήτησε ο Πρωθυπουργός όλα τα ανοιχτά, τα μισάνοιχτα και τα ορθάνοιχτα, ακόμη και τα κλειστά ζητήματα στην πορεία προς τις εκλογές. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του πρώτη φορά παρ' ολίγον αριστερού πρωθυπουργού και στο προσωρινό σπίτι της παραλίγο πρώτη φορά αριστερά, συμμετείχαν, τα παρ' ολίγον πρώτη φορά αριστερά στελέχη, όπως: Οι παλιές καραβάνες Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας από την βασική ομάδα. Οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Μπαλάφας από τους αναπληρωματικούς. Και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος από τα τσικό.

Όλη η ομάδα κατέβηκε στην ευρεία σύσκεψη με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ στη φανέλα αλλά γκολ δεν πανηγύρισαν γιατί η επίθεση σέρνονταν στο τερέν, αφού ήταν για κλάματα και για πολλά γιούχου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή που ο κόουτς κατάλαβε ό,τι μ' αυτή την ομάδα θα καταλήξει στη β' εθνική μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική, ζήτησε μεταγραφές στην επίθεση μπας και μπει κανένα γκολ και γίνει της πουτάνας. Αλλά, ο μόνος διαθέσιμος να παίξει αριστερό εξτρέμ ήταν ο Φώτης ο Κουβέλης, οπότε, όχι γκολ, αλλά αυτογκόλ θα βάλουν και θα πάρουν ό,τι πήραν οι Σαμαροβενιζέλοι σε πιο extra large μέγεθος.


Για να τους ανεβάσει το ηθικό ο κόουτς, που ολονών το κεφάλι είχε κατέβει ανάμεσα στα γόνατα και κοίταγαν μια τα παπούτσια μήπως λύθηκαν τα κορδόνια, μια το σώβρακο αν ήταν στη θέση του, μια την ώρα να σφυρίξει ο διαιτητής για να πάνε στα σπίτια τους να ξεκουραστούν, ξεπατώθηκαν έξι μήνες να γυρνάνε απ΄το ένα κανάλι στο άλλο, έκανε time out για οδηγίες και τους είπε σε τόνο Σαμαρά: "Εμείς τώρα στη μάχη. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας". Οπότε, η αλήθεια κοκκίνισε από ντροπή και όλοι κατάλαβαν ό,τι ο κόουτς βλέπει πολύ Αλέφαντο και του απάντησαν ό,τι ο αντίπαλος παίζει σύστημα κατενάτσιο. Γυρίζει τη μπάλα στον τερματοφύλακα κι αυτός την πετάει στην κερκίδα.

Αλλά ο κόουτς που πήρε μαθήματα πως σπάει το κατενάτσιο, τους είπε: "Μην ασχολείστε με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών. Αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει". Βέβαια, απέφυγε να πει τι καταλαβαίνει ο κόσμος. Παρόλα αυτά η ομάδα συνέχισε να σέρνεται μέσα στο γήπεδο μέχρι που ζήτησαν απ' τον κόουτς να πάρει δεύτερο time out για να πάνε για κατούρημα γιατί δεν κρατιόνταν άλλο και θα γίνονταν ρεζίλι στον αντίπαλο. Αλλά ο κόουτς ήταν ανένδοτος. Αφήστε την ολιγωρία τους είπε και τους ζήτησε: "Να καταθέσουμε το πρόγραμμα της αριστεράς για την επόμενη τετραετία". Διότι το προηγούμενο πρόγραμμα, δεν ήταν της αριστεράς, γι' αυτό και η προηγούμενη τετραετία πέρασε πολύ γρήγορα. Έξι μήνες κράτησε. Ενάμισι μήνα ο χρόνος.  

Μάλιστα, τους είπε ό,τι το "νέο πρόγραμμα" της "νέας αριστεράς" που είναι απαλλαγμένο από παλιά προγράμματα και από την παλιά αριστερά, είναι: "Το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση με το λαό όρθιο". Διότι ο λαός, μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που θα τον έβγαζε από την κρίση, δεν πολυπιστεύει σε προγράμματα. Ζητάει επίμονα τη σωτηρία με μνημόνια και όχι με προγράμματα. Οπότε, με το τρίτο προβλέπεται να σηκωθεί από τα τέσσερα και με το τέταρτο να απογειωθεί. Αυτά βλέπει ο Σαμαράς και χτυπάει το κεφάλι του γιατί δεν είχε καταλάβει από νωρίς τι χρειαζόταν για να απογειωθεί ο λαός. 

"Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους", τους είπε ο πρωθυπουργός. Ήρθε η ώρα να επανιδρύσουμε τη ΜΟΜΑ που κατάργησε ο Μητσοτάκης για να πάει ο δρόμος στο τελευταίο χωριό. " Αυτό είναι το καθήκον μας" τους είπε. Ώστε, να φτάσει το πρόγραμμά μας στο ακροτελεύτιο σπίτι της υπαίθρου. Γιατί "το 151 δεν είναι αρκετό" για να παραμείνει η "αριστερά" στην εξουσία, και μάλιστα, όρθια. 

Οπότε, το ρεζιλίκι δεν το γλυτώνει ακόμη κι αν κατέβουν όλοι οι αριστεροί "άγιοι".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου