Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

η Φώφη ζητάει από τον Τσίπρα να της δείξει εμπιστοσύνη




Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, το Πασόκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ό,τι η πρόεδρος του κόμματος έχασε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου μετά την υπογραφή του τρίτου και απεχθέστερου μνημονίου, ενώ, μέχρι να υπογραφεί το τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο, το Πασόκ και η πρόεδρός του, είχαν απεριόριστη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου για να υπογράψει και να σώσει τη χώρα και τους πολίτες της με το τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο.

Όπως διεξοδικά αναφέρει η ανακοίνωση του Πασόκ της Φώφης, το copyright του τρίτου και απεχθέστερου μνημονίου ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που το υπέγραψαν και όχι στους άλλους που το ψήφισαν. Αφού, όσοι το ψήφισαν ούτε το χρόνο είχαν για να το διαβάσουν, ούτε υπήρχε κάποιος που να το είχε διαβάσει για να τους ενημερώσει. Απλώς, όταν άκουσαν το όνομα τους σήκωσαν το χέρι μισοκοιμισμένοι και ζαβλακωμένοι όπως ήταν απ' αυτά που έλεγε η Ζωή και τους φαίνονταν αλαμπουρνέζικα.

Μάλιστα, την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία αυτοί ήδη ροχάλιζαν μέχρι να τους ξυπνήσει ο κλητήρας της βουλής από τον οποίο πληροφορήθηκαν ό,τι αυτό που ψήφισαν ήταν το τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο και ό,τι ήταν ήδη νόμος του κράτους. Με αποτέλεσμα, να διαμαρτυρηθούν έντονα στον κλητήρα γιατί τους άφησε να κοιμούνται και δεν τους ξύπνησε νωρίτερα και ζητούσαν να ξανασυνεδριάσει η βουλή για να το ψηφίσουν ξύπνιοι αυτή τη φορά, αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του Πασόκ της Φώφης, όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και τους πολίτες δεν φέρουν την υπογραφή της. Αφού η ίδια δεν υπέγραψε ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο μνημόνιο. Άλλο είναι να βάζεις την υπογραφή σου και άλλο είναι να το ψηφίζεις. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και η Φώφη, απλώς ψήφιζε. Την υπογραφή της δεν την βάζει όπου να'ναι.

Η θετική ψήφος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης, τόσο στα προαπαιτούμενα όσο και στο τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου, ήταν απαραίτητη για να μη βιώσει ο λαός την φτωχοποίηση, διότι αρκετή φτοχωποίηση είχε βιώσει με τα δυο προηγούμενα μνημόνια. Μια τρίτη φτοχωποίηση του λαού δεν θα την άντεχε, ούτε το Πασόκ, ούτε η Φώφη προσωπικά.


Οπότε, για να σταθεί όρθια η χώρα απ' το πέσιμο στα γόνατα μετά τα δυο προηγούμενα μνημόνια, και να μη βρεθεί εκτός ευρωζώνης, το Πασόκ και η Φώφη, με πλήρη επίγνωση της ιστορικής τους ευθύνης ψήφισαν θετικά στο τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου.  


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πασόκ, αυτός ο κύκλος έκλεισε και ανοίγεται ένας άλλος κύκλος, τον οποίο καλείται ο πρωθυπουργός να τετραγωνίσει. Μάλιστα, το Πασόκ της Φώφης ζητάει απ' τον πρωθυπουργό να δράσει και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα τις οποίες ψήφισαν σύσσωμοι οι βουλευτές του Πασόκ και περιλαμβάνονται στο τρίτο και απεχθέστερο μνημόνιο. 

Επίσης, με την ανακοίνωση του το Πασόκ, προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην αποδράσει με πρόωρες εκλογές. Εν ανάγκη, να ιδρύσει υπουργείο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και να το αναθέσει στην πρόεδρό του, ώστε, να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου για να ψηφίζει τα εφαρμοστικά νομοσχέδια. 

Γιατί, αν αποδράσει ο πρωθυπουργός με πρόωρες εκλογές, η απόδραση του Πασόκ απ' τη βουλή πρέπει να θεωρείται παραπάνω από σίγουρη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου