Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι




Επί τέλους, λύθηκε το μυστήριο της άτακτης υποχώρησης της κυβέρνησης από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και της αντιμνημονιακής πολιτικής της. Όπως επίσης, κι από το μεγαλειώδες αποτέλεσα του δημοψηφίσματος, όπως το χαρακτήρισε σύσσωμη η κυβέρνηση, που το στήριξε με χέρια και με πόδια, ακόμη και πλάτες έβαλε για να αποφασίσει ο λαός ό,τι δεν δέχεται να τον θεωρούν βόδι κάτι μικρές αγελάδες και να δώσει με τον τρόπο αυτό θάρρος στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το τρίτο μνημόνιο με άλλον αέρα. 


Μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, αλλά και στα κανάλια που καλούνταν για να αναλύσουν τι θα πετύχει η κυβέρνηση με ένα ισχυρό ΟΧΙ, έλεγαν ό,τι με ένα ισχυρό ΟΧΙ θα μπούμε ακόμη πιο βαθιά στο ευρώ, ώστε, να μην μπορεί να μας βγάλει από αυτό κανείς, μπιρ ντουνιά. Ακόμη και ο Σόϊμπλε να σηκωθεί απ' το καροτσάκι για να μας διώξει απ' το ευρώ δεν θα τα καταφέρει, γιατί όπως έλεγαν, θαύματα δεν γίνονται. 

Αυτά που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες πριν το δημοψήφισμα ό,τι θα κάνει απόβαση στην Πελοπόννησο το ασκέρι του Junker πασά και θα πιάσει αιχμάλωτους όλους τους Έλληνες για να μην ψηφίσουν ΟΧΙ και ό,τι θα στείλει ο Ντάϊσμπλουμ τις μικρές ολανδέζες με στριγκάκια στις παραλίες για να βγούμε όλοι για καμάκι και να μην πάμε στα εκλογικά κέντρα, αποδείχτηκαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας που κατευθύνονταν από τον παιχταρά Σουλτς. 


Τελικά, το μυστήριο της άτακτης υποχώρησης λύθηκε με παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εξήγησε ό,τι η κυβέρνηση βρήκε μπροστά της παγόβουνο και αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση διαπραγματεύονταν, όπως είπε, με τμήματα του προγραμματικού της οπλοστασίου, που τα είχε καλά φυλαγμένα στο υπόγειο, για να μην αποκαλυφθούν στους δανειστές μας και τα απορρίψουν. 

Όπως είπε, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, μπροστά στον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση, που πήγαινε πρόσω ολοταχώς για συμφωνία, πάνω στο παγόβουνο και να σπάσει τα μούτρα της, αναγκάστηκε να κάνει στροφή με σβηστές τις μηχανές, ώστε, να μην πέσει αυτή στο παγόβουνο και θεωρηθεί ό,τι παραδόθηκε αμαχητί, αλλά να πέσει το παγόβουνο πάνω στην κυβέρνηση, αφού, έτσι κι αλλιώς, δεν γλίτωνε απ' το παγόβουνο. 

Τελικά, όπως είπε ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, μπορεί να μην κατάφερε η κυβέρνηση να αποφύγει το Μνημόνιο 3, κατάφερε, όμως, να αφήσει παρακαταθήκη στα παιδιά και στα εγγόνια μας την διαμόρφωση μετώπου μερικών χωρών της Ευρωζώνης που διαφωνούν με τις λογικές της λιτότητας. Επίσης, όπως είπε, κατάφερε να μειωθούν οι ουρές στις τράπεζες, αλλά απέφυγε να πει, που θα αυξηθούν οι ουρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου