Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

κουράγιο σύντροφοι, ένα μνημόνιο έμεινε... μέχρι το επόμενο




Από σήμερα έχουμε νέα κυβέρνηση. Δεν έχουμε μόνο νέο κυβερνητικό σχήμα. Έχουμε και νέα κυβέρνηση. Έχουμε, δηλαδή, δυο σε ένα.

Κι ενώ το δυο σε ένα που ξέρουμε είναι της φτήνιας, ετούτο το δυο σε ένα θα το πληρώνουμε ντούκου, απίκο και τοις μετρητοίς.

Στο κάτω-κάτω ο λαουτζίκος έχει ένα κούτελο. Για μια αξιοπρέπεια ζει. Δεν είναι σαν κάτι άλλους, που ζουν απ' την αξιοπρέπεια του.

Πάντα ο λαουτζίκος πλήρωνε. Γι' αυτό η νέα κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρώνει ο λαουτζίκος, ντούκου, απίκο και τοις μετρητοίς.


Λέγαμε, κυβέρνηση. Και εννοούσαμε, την κυβέρνηση ΜΑΣ. Τη δική ΜΑΣ κυβέρνηση. Την κυβέρνηση της καρδιάς μας. Τώρα σε ποια κυβέρνηση θα ανήκει η καρδιά μας;

Πρέπει να την κόψουμε στα δυο και η μισή καρδιά μας να βρίσκεται, στην πρώτη φορά αριστερή και ή άλλη μισή, στη δεύτερη φορά αριστερή.

Η νέα μας κυβέρνηση θα διεμβολίσει τα δυο προηγούμενα μνημόνια με το τρίτο. Αυτό το υπόσχεται. Είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Διότι, για να φύγουν τα δυο προηγούμενα μνημόνια έπρεπε να περάσουμε από το τρίτο. Χωρίς το τρίτο, τα μνημόνια θα ήταν σαν τις αποκριές χωρίς καρναβάλια. Γίνεται;

Οπότε, πρέπει να ολοκληρώσουμε. Φάγαμε το βόδι, στην ουρά θα μείνουμε!

Η νέα κυβέρνηση θα ελίσσεται ανάμεσα στα βράχια. Θα κάνει τακτικούς ελιγμούς για να μην γκρεμίσει τα βράχια. Όπως τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Του Κουτρούλη ο γάμος, δηλαδή. Από τράκα σε τράκα.

Το πρόβλημα θα προκύψει αν μας αρέσει το αριστερό μνημόνιο και ζητήσουμε τέταρτο. Διότι, το αριστερό μνημόνιο έχει άλλον αέρα. Φρέσκο.

Η δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση δεν έχει καμιά αντίρρηση σ' αυτό. No problem απαντάει. Ότι θέλει ο λαός. Γι' αυτό υπάρχει η αριστερή κυβέρνηση. Για το λαό και για τα αριστερά μνημόνια.

Μάλιστα, υπόσχεται ό,τι στα επόμενα δεν πρόκειται ούτε καν να διαπραγματευτεί. Η διαπραγμάτευση χρειάζεται όταν έχεις κάτι να διαπραγματευτείς.

Αυτή η κωμωδία δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί. Αφού, κανένας δεν γέλασε.

Έτσι δεν θα χρειαστεί και η άλλη κωμωδία. Να ψηφίζονται αυτά που δεν θα ψηφίζονταν.

Ούτε να εξισώνεται ο αριστερός που ψηφίζει το αριστερό μνημόνιο με τον δεξιό που ψηφίζει τα δεξιά μνημόνια. Αν και αυτό έπαψε να ισχύει. Όλοι ψηφίζουν όλα.

Αφού τα μνημόνια, δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Είναι μνημόνια.

Εμείς; Εδώ! Μια ζωή αριστερά.

Τόσο αριστερά που να μην το αντέχουν ούτε οι "αριστεροί".

Γιατί απ' το πολύ αριστερά-αριστερά, βγήκαν στο αντίθετο ρεύμα.

Πιο αριστερά έχει γκρεμό. Γι' αυτό μεταβολή και με το ρεύμα.

Κόντρα στο ρεύμα! Α! πα,πα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου