Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν ψαρώνει




Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε την πρώτη του αποτίμηση για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης με τους βιαστές της χώρας και του λαού.

Αποφύγαμε, είπε, την έξοδο και την απόλυτη καταστροφή, αλλά δεχθήκαμε το πιο σκληρό μνημόνιο. Το μνημόνιο 3. Τα δυο προηγούμενα ήταν για να εξοικειωθούμε. Ήταν για την εισαγωγή του τρίτου. Η βαζελίνη. 

Δεν μας γάμησαν, μας ξέσχισαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, με το τρόπο που μόνον αυτός γνωρίζει. 

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί, ότι τέτοιο γαμήσι δεν είχαν φάει, ούτε αυτός, ούτε ο Σαμαράς, όταν ήταν στο μπουρδέλο. Και εν πάσι περιπτώσει, φρόντιζαν να παίρνουν τις προφυλάξεις τους.

Ενώ η σημερινή κυβέρνηση, ούτε προφυλάξεις παίρνει, ούτε ζαρτιέρες φοράει. Τα δίνει όλα. Ό,τι απόμεινε απ΄ αυτά που δεν πρόλαβε να δώσει, αυτός και ο Σαμαράς. 

Όπως είπε, οι όροι που έγιναν δεκτοί από, την πρώτη φορά αριστερά, κυβέρνηση, είναι σκληροί και ταπεινωτικοί. Ενώ παλαιότερα, αυτοί οι όροι δεν γινόταν δεκτοί, από την πρώτη φορά σοσιαλδεξιά κυβέρνηση. Τουλάχιστον, όχι φανερά. 


Ενώ, ο σημερινός πρωθυπουργός, τα κάνει όλα φανερά. Με αποτέλεσμα, να θέλει να κρυφτεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η χαρά να μην τον αφήνει. 

Ο πρώην πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη και να καταθέσει στη Βουλή τα δύσκολα νομοσχέδια. Διότι, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι για τα μεγάλα και τα δύσκολα. Είτε είναι νομοσχέδια, είτε είναι αποφάσεις. 

Ό,τι δύσκολο υπάρχει, γι' αυτόν είναι παιγνιδάκι. Μόνο το Πα.Σο.Κ. του ξέφυγε. Αυτό παραήταν εύκολο.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ό,τι ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει από μόνος του. Και ό,τι το 38% ήδη το έχει καταλάβει. Οπότε, δεν χρειάζεται ο υπόλοιπος κόσμος. Να πάει να γαμηθεί.

Μάλιστα, όπως είπε, προς το παρόν υπάρχει στην παρούσα Βουλή πλειοψηφία εθνικής ευθύνης. Γιατί, αν πάμε σε εκλογές, η εθνική ευθύνη δεν είναι σίγουρο ό,τι θα υπάρχει στην επόμενη Βουλή.

Οπότε, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να φέρει στη Βουλή τα νομοσχέδια και την συμφωνία. Και να δώσει την ευκαιρία στον Βαγγέλη Βενιζέλο να υπογράψει το Μνημόνιο 3 πριν βγει στη σύνταξη.

Για να μείνει στην ιστορία, ως ο πολιτικός που υπέγραψε, τρία μνημόνια.


(Τι εννοούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μ' αυτό που είπε : "αφού ολοκληρωθούν οι επείγουσες διαδικασίες, θα δούμε τι είναι αυτό το παράδοξο που συμβαίνει με την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία." Μήπως, θα γίνει "Κινκινάτος" και θα τιμωρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;)


(Δεν ακούστηκε ο Πάγκαλος και άρχισα να ανησυχώ. Αυτός που, αν του κλείσεις το στόμα, θ' αρχίσει να μιλάει απ΄την άλλη τρύπα.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου