Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αυτή η νύχτα δεν είναι σαν τις άλλες



Σήμερα δεν θα ποστάρω.  Θα γράφω τις εντυπώσεις μου όπως μου έρχονται κάθε στιγμή. Κάνω ζάπινγκ και ψάχνω τους αρουραίους. Κρύφτηκαν.

Κρατώ την ίδια φώτο γιατί ήταν σημαδιακή. Η Ελλάδα κόκκινη. Ας μην πάει το μυαλό μας αλλού. Είναι πολύς ο δρόμος μέχρις εκεί. Είναι κόκκινη γιατί μάτωσε. Γιατί την μάτωσαν οι νενέκοι. 

Οι νενέκοι που δεν πίστεψαν ποτέ στο λαό. Σ' αυτόν τον λαό των μεγάλων αποφάσεων. 
Οι νενέκοι τελείωσαν, πριν μας τελειώσουν. Τους τελείωσε ο λαός.

Βλέπω τον σαμαρά (συμπληρώνω, πάνω στη βιασύνη μου ξέφυγε, με μικρό "σ" γιατί αποδείχτηκε πολύ μικρός) αυτή τη στιγμή να κάνει δηλώσεις. Έχω την εντύπωση ό,τι είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα. Με δυσκολία καταφέρνει να συγκρατηθεί Μόλις τελειώσει θα ζητήσει σίγουρα μαντίλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

"Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις". 

Τελείωσε ο Σαμαράς τη δήλωσή του. Και πράγματι αυτό που είδα στο πρόσωπό του βγήκε αληθινό. Παραιτήθηκε. Τον έφαγε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς. Άντε γειάαααα... 


Άρχισε ο Μπομπολάκης, περιμένω να ακούσω να λέει υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή που θα ψηφίσει την πρόταση των δανειστών. Θα το πει; Θα τον πάρουν με τις ντομάτες και τα γιαούρτια. 

Τελείωσε και ο Μπομπολάκης. Τώρα, είπε, πρέπει να επιβάλουμε την λογική, έβαλε και τον εαυτό του μέσα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε λογική και τώρα που τον έφτυσε ο λαός, ανακάλυψε τη λογική. 

Ο Μπομπολάκης θα ανακαλύψει κι άλλα μέχρι να πάει να κάνει παρέα τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Θα χρειαστούν τέταρτο για να παίζουνε μπιρίμπα. Ψάχνω για τον τέταρτο.

Άρχισε η μετά Σαμαρά εποχή. Ο Χατζηδάκης δηλώνει ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι το πρωί. Φαίνεται να απελευθερώθηκαν πολλοί στη ΝΔ μετά την παραίτηση του Σαμαρά. Άρχισε το θάψιμο. 

Άρχισε ο πρωθυπουργός. Δεν βλέπω καμιά αλαζονεία στο πρόσωπό του μετά τη συντριπτική νίκη. Πραγματικός ηγέτης. Θα ήθελα να δω ένα σχόλιο του Βενιζέλου. Αλλά τώρα τέτοια θα λέμε;

Ζήτησε συμβούλιο αρχηγών. Περιμένω τις αντιδράσεις της κατακαημένης Φώφης που ζητούσε να παραιτηθεί ο Τσίπρας και να πάμε σε εκλογές. Θα ανταποκριθεί. θα συμμετέχει στο συμβούλιο των αρχηγών; Και τι θα πει. είμαι περίεργος να μάθω.

Θα συμμετάσχει και ο γραμματέας του ΚΚΕ; Αυτός κάτι θα βρει να πει. Το φτύσιμο τον πήρε κι αυτόν.

Αύριο θα συναντηθούν Φώφη - Κουτσούμπας για να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Ψάχνω τα "πάνελ" για να δω σε ποιο συμμετέχει ο Σπυρίδων-Άδωνης. Δεν τον βλέπω πουθενά. Τι έγινε αυτό το παιδί; Λιποψύχησε; Καλά, ούτε η Τρέμη δεν τον κάλεσε; Αν είναι δυνατόν.

Βλέπω τα μούτρα του Ντερμπεντέρη. Πιο κάτω δεν πάνε. Κάπου-κάπου χαμογελάει. Μάλλον από αμηχανία.

Ψάρεψα μια πληροφορία. Μόλις παραιτήθηκε ο Σαμαράς, ο Σπυρίδων-Άδωνης μαζί με τον Μάκη συσκέπτονται για το ποιος από τους δυο θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Για να μην διασπάσουν τις δυνάμεις τους και τους φάει στη στροφή η Ντόρα ή το αουτσάϊντερ. Ποιος είναι αυτός; Λίγη υπομονή και θα σκάσει το όνομα.

Δεύτερη πληροφορία. Σπυρίδων-Άδωνης vs Μάκη. Παίζουν στο τάβλι την υποψηφιότητα. Προηγείται ο Μάκης. Έφερε εξάρες. Αλλά ο Σπυρίδων-Άδωνης του πλάκωσε τη μάνα. Είναι έτοιμος να τον ξεμπροστιάσει για την κουμπαριά με τους γάλους φασίστες. 

Μου ξέφυγε πάνω στο ζάπινγκ η πρώην πολιτισμού. Είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη ό,τι δεν είναι γκόμενα και ούτε το παίζει γκόμενα. Ας το ξανασκεφτεί. Ειδικότερα όταν είναι θυμωμένη. Κάποιος να τη θυμώνει κάπου-κάπου για να έρχεται στα ίσια της.    

Ακούω τη Ζωή. Μιλάει ο θεσμός. Και η ανεκδιήγητη Τρέμη την έκοψε στη μέση. Πριν τελειώσει. Είχε βγάλει σπυράκια ακούγοντας την. Καλύτερα για την ίδια, γλύτωσε το εγκεφαλικό. 

Το mega έβγαλε είδηση ό,τι ο Βαρουφάκης μίλησε για παράλληλο νόμισμα. Ψάχνω στα υπόλοιπα κανάλια αλλά δεν βλέπω ανάλογη είδηση. Είτε είναι πρωτοπορία το mega στις ειδήσεις, είτε είναι στην προβοκάτσια. Έχουμε χρόνο. Θα το δούμε κι' αυτό.

Τώρα το βλέπω στον "Α", προέρχεται από την telegraph. Οπότε, λύθηκε το πρόβλημα. Τα παπαγαλάκια συνεχίζουν. 

Ποιος θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ στο συμβούλιο αρχηγών μετά την παραίτηση Σαμαρά; Ζητείτε δυνατός λύτης σταυρόλεξων. Για να συνέλθει ο Σαμαράς χρειάζεται δέκα ψυχολόγους. 

Η Ντόρα; Θα την περιμένει στην είσοδο του Μαξίμου ο Μάκης με το τσεκούρι και ο Σπυρίδων-Άδωνης με βιβλία με σκληρό εξώφυλλο.   
Βλέπω να ζητούν αναβολή μέχρι να εκλεγεί ο νέος αρχηγός.


Το αουτσάϊντερ έσκασε. Πήρε το δαχτυλίδι. Προβλέπω αίματα και σύντομα μάλιστα. 

Τώρα δικαιώνεται η επιλογή Τσίπρα για τον Παυλόπουλο. Φανταστείτε τι αντιδράσεις θα υπήρχαν και τι τέρατα θα ακούγονταν σε όλη αυτή τη διαδικασία από τη μέρα που αποφασίστηκε το δημοψήφισμα μέχρι και σήμερα αν ήταν άλλος πρόεδρος. Αν ήταν ένας αριστερός. 

Αν και ακούστηκε από μερικούς θερμοκέφαλους, να παραιτηθεί ο Παυλόπουλος και να πάμε σε εκλογές.

Ο Βαρουφάκης απάντησε στα παπαγαλάκια για το παράλληλο νόμισμα με twitt.

Ανακοινώνονται τα τελικά ανά περιφέρεια. Δεν βλέπω σε καμιά περιφέρεια, ούτε στα προπύργια της δεξιάς, ούτε στην Πελοπόννησο να είναι το ΝΑΙ πάνω από το ΟΧΙ. Αυτό δεν είναι ήτα. Αυτό είναι πανωλεθρία. όχι ο Σαμαράς αλλά σύσσωμη η ΝΔ έπρεπε να παραιτηθεί.






2 σχόλια: