Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Το Πασοκ είναι έτοιμο να δηλώσει χρεωκοπία




ΣΟΚ προκάλεσαν στα μέλη του κόμματος, αλλά και σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της εθνικής οργανωτικής επιτροπής για το συνεδρίου του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάϊο. 

Μάλιστα, είπε ό,τι η απόφαση για την χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και επαφίεται στην κρίση των μελών του κόμματος. Και ό,τι μπορούν να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος, κάνοντας like, αν θα ανακοινωθεί τώρα ή μετά το συνέδριο. 

Κατά την άποψη του, όπως είπε, καλύτερα θα ήταν να αποφασιστεί μετά το συνέδριο. Και εξήγησε μάλιστα και το λόγο. Είπε ό,τι εφόσον μετά το συνέδριο δεν θα υπάρχει κόμμα, δεν θα χρειαστεί να πάρουν αυτήν την επώδυνη απόφαση. 


Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στο όργιο της σπατάλης και διαφθοράς, που διαπίστωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα βιβλία του κόμματος. 

Όπως δήλωσε, αυτό το όργιο και αυτή η διαφθορά, δεν τον αγγίζει. Διότι αυτός, όταν ανέλαβε, βρήκε καμένη γη και τρύπια τα ταμεία. 

Μάλιστα, προκειμένου να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, ζήτησε από τις νομαρχιακές επιτροπές, τις κλαδικές και γενικά από όλες τις οργανώσεις του κόμματος να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. 

Διότι αυτά τα 85 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν από τα ταμεία του κόμματος, δεν πρέπει να τα πληρώσει ο λαός. 

Όπως είπε, δεν ζήτησε να συνδράμουν οικονομικά, διότι θα ήταν άδικο να επωμιστούν τα μέλη του κόμματος αυτή τη σπατάλη, αλλά να ταχυδρομήσουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ό,τι απόδειξη διαθέτουν ώστε να γραφεί ως έξοδο στα λογιστικά βιβλία. 

Και όποιος θα είχε, την διάθεση να συνεισφέρει σ' αυτήν την καμπάνια, θα του αποδίδονταν από τον ίδιο εύφημος μνεία και θα καταγράφονταν στον κατάλογο των ευεργετών του κόμματος. 

Μάλιστα, είπε ό,τι κοινοποίησε σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος κατάλογο αποδείξεων που θα έπρεπε να σταλούν και που περιελάμβανε, τόσο το είδος των δαπανών, όσο και το ύψος των χρηματικών ποσών γι' αυτές. 

Ενδεικτικά ανέφερε κάποιες κατηγορίες δαπανών και ποσών που περιελάμβανε ο σχετικός πίνακας. 

1. για αφρόλουτρα και αρωματικά σάουνας 5.000 ευρώ
2. για μπουρνούζια και πετσέτες 10.000 ευρώ

3. για ειδικά λάδια μασάζ 15.000 ευρώ 
4. από κομμωτήρια 20.000 ευρώ (στην κατηγορία αυτή μπορούσαν να συμπεριληφθούν και τα κομμωτήρια σκύλων) 
5. από συνεργεία ποδηλάτων για φουίτ 25.000 ευρώ 
6. αν το μασάζ περιελάμβανε και έξτρα 30.000 ευρώ 

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να διαπραγματεύεται, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διαλύεται. 

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα, να κλείσει η κυβέρνηση συμφωνία με τους εταίρους, ώστε το ΠΑΣΟΚ, σε όποια μορφή κι αν υπάρχει μετά το συνέδριο, να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου