Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

και οι αρμόδιοι... έσονται αναρμόδιοι





Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει δυο δηλωμένους αναρμόδιους υπουργούς. Ερευνάται, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αναρμόδιος. Οι υπουργοί, τουλάχιστον, είχαν το θράσος να το δηλώσουν. Μένει να δούμε το θράσος του πρωθυπουργού. 


Τα υπουργεία όμως, στα οποία προΐστανται αυτοί οι αναρμόδιοι υπουργοί, κάθε άλλο παρά αναρμόδια είναι. Μάλιστα, μπορούν να χαρακτηριστούν και συναρμόδια.

Οι αναρμόδιοι υπουργοί ακούνε στο όνομα Χαράλαμπος Αθανασίου και Ανδρέας Λοβέρδος. Και τα συναρμόδια υπουργεία είναι της Δικαιοσύνης και της Παιδείας

Το όνομα του θρασιμιού, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, που διατηρεί αναρμόδιους υπουργούς και επικροτεί την αναρμοδιότητα τους είναι γνωστό, γι' αυτό και παραλείπεται. 



Ο ένας από τους αναρμόδιους υπουργούς, που παλαιότερα υπηρέτησε το υπουργείο Υγείας, είχε δηλώσει τότε αρμόδιος, και μάλιστα, είχε αποδείξει με λόγια και με πράξεις αυτή του την αρμοδιότητα. Όταν διαπόμπευε τις οροθετικές γυναίκες.


Και όταν αυτές, αθώωσε η δικαιοσύνη, δεν ζήτησε, ως όφειλε, συγνώμη. 

Αντίθετα, δήλωνε τιμωρός και είχε προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα, με την κατάπτυστη δήλωσή του, προαποφασίζοντας για την τιμωρία τους: 

"Εμείς κάνουμε έλεγχο. Μετά αναλαμβάνει η εισαγγελική Αρχή. Επιθυμία μας είναι να βγάλουμε και τις φωτογραφίες των πελατών. Επιτέλους, να υπάρξει τιμωρία".


Μια απ' αυτές τις γυναίκες, που διαπομπεύτηκαν, δεν άντεξε τον "παράδεισο" που της επιφύλαξε η "αρμοδιότητα" του Ανδρέα Λοβέρδου και πέταξε για άλλες πολιτείες. Πιο ειρηνικές. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα έπρεπε να αισθάνεται βαριά αυτήν την "αρμοδιότητα - αναρμοδιότητα" του. Αν διέθετε κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο. 

Φαίνεται, αυτά τα στοιχεία, δεν ανήκουν στο σύμπλεγμα της "αρμοδιότητας - αναρμοδιότητας" του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Μόλις προχθές, δήλωσε:

"Αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο."

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει την δική του θεώρηση για το τι είναι και τι πρέπει να είναι Πολιτεία. 

Και η "πολιτεία" του, θα πρέπει  να λειτουργεί με βάση τις διαθέσεις των εκάστοτε λειτουργών. Αν θα επιτρέπουν ή αν θα στερούν. Καταστρατηγώντας ακόμη και τους νόμους που διέπουν την Πολιτεία.    

Αφού λοιπόν, η Πολιτεία "επέτρεψε" (!!!) στον Ρωμανό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα του, τώρα θα πρέπει να του φερθεί ευσπλαχνικά και να του "επιτρέψει" να ασκήσει το επίσης νόμιμο δικαίωμα του. Να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του. 


Η υποκρισία της "πολιτείας" του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ανεξάντλητα όρια.

"Το κράτος, δεν θα πρέπει να τον αφήσει να πεθάνει."    

Μας πληροφόρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και μεις, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποιος, επί τέλους, είναι το κράτος. Αν είναι αυτοί που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις, ή, αν είμαστε εμείς, οι πολίτες.

Ο έτερος αναρμόδιος υπουργός, με το θράσος ενός θρασιμιού του περιβάλλοντος Σαμαρά, δήλωσε αναρμόδιος για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και παρέπεμψε στο Υπουργείο Παιδείας. 

Το οποίο, κατά την άποψη του, θα πρέπει να διευκολύνει, μέσω "τηλεδιάσκεψης", την παρακολούθηση των μαθημάτων των φυλακισμένων που πέρασαν σε πανεπιστήμια 

Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, παρέπεμψε το θύμα της συνανοησίας, στης ανευθυνο-υπευθυνότητας, της Θέμιδος, "κονκλάβιο".     


1 σχόλιο: