Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Στην Υγεία μας, βρε παιδιά.



Αυτό που είναι γνωστό για την Υγεία, είναι το πότε γεννήθηκε, αφού ήταν θυγατέρα του Ασκληπιού. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το πότε πέθανε. Κάποιοι, που έχουν κακιά γλώσσα, διαδίδουν ό,τι πέθανε επί εποχής Άδωνη. 


Αυτό είναι εντελώς λάθος, γιατί, αν ήταν να πεθάνει στα χέρια αυτού του κυρίου, θα το γνώριζε ο τελευταίος των Ελλήνων και δεν θα έστελνε τον προτελευταίο να το διαπιστώσει, ιδίοις όμμασι, που λέγανε παλιά.

Αυτό που περιμένει να διαπιστώσει, ο προτελευταίος των Ελλήνων, για να σιγουρευτεί, αν ήταν τόσο απαραίτητη η εντολή που έλαβε, είναι, αν λείπει η τελευταία πέτρα, ή αν λείπει ο σταυρός. Ως προς αυτό, βέβαια, δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία. 

Αφού του δόθηκε το χρίσμα, δεν έχει παρά να κάνει το αυτονόητο. Ή να βάλει κατευθείαν το σταυρό, ή να βάλει ταυτόχρονα την τελευταία πέτρα και το σταυρό. Το γοργόν και χάριν έχει, που επίσης λέγανε παλιά.



Ο προ-προτελευταίος των Ελλήνων, που έχασε τη θέση του από τον προτελευταίο, δεν φαινόταν για τόσο, μα τόσο χαζός. Να αφήσει, δηλαδή, την Υγεία να πεθάνει στα χέρια του. Άσε που είναι και θεοσεβούμενος. 

Οπότε, τέτοια χοντρομαλακία δεν μπορεί να την έκανε. Σίγουρα όμως, τις έκανε τις μαλακίες του. Μπορεί, να μην την έθαψε την Υγεία, την ξεπούλησε όμως στο πιτς φιτίλι και όσο όσο. Αν και αυτοί, με την κακιά γλώσσα, επιμένουν να λένε ό,τι η Υγεία πουλήθηκε σε σκλαβοπάζαρο.

Γιατί, αν έκαμνε μια τόσο μεγάλη χοντρομαλακία, θα γινότανε Θεός, ή το λιγότερο, Άγιος. Γι' αυτό και έμεινε στάσιμος. Δηλαδή, για να ακριβολογούμε, ούτε καν στάσιμος. Υποβιβάστηκε. Και από υποψήφιος για Θεός, έγινε ημίθεος. Δηλαδή, ημίχαζος. Κάτι μεταξύ Άδωνη και Σπύρου. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι διχασμένη και τι διαταραγμένη.

Η υγεία, είναι μια βαριά ασθένεια, που δεν θέλει κανείς να γιατρευτεί απ' αυτήν. Γι' αυτό, το κράτος των παχύδερμων, που δεν είναι απαραίτητο να είναι, όλοι, χοντροί σαν φουσκωμένες σαμπρέλες, για να γλυτώσει κάποια έξοδα και να μπορούν να έχουν καλύτερο μεροκάματο, δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων όσοι έστειλαν την Υγεία στα θυμαράκια, σκέφτηκε, πως είναι προτιμότερο να αρρωστήσει την Υγεία του θανατά, ώστε, με την Υγεία άρρωστη του θανατά κανείς δεν θα μπορεί να βρει την υγειά του. 

Γιατί, στο κάτω-κάτω, η Υγεία, είναι ένα περιττό πράγμα. Είναι αυτό το εξωφρενικά παραπανίσιο που έχουμε, αφού όλοι μας έχουμε την υγειά μας. Μάλιστα, έχουμε και περίσσευμα και μπορούμε να το μοιραζόμαστε με τους άλλους. "Στην υγειά μας και όλα να μας έρθουν δεξιά", λέμε, ακόμη κι όταν σηκώνουμε το ποτήρι με το νερό.

Βέβαια, αυτοί με τις κακές γλώσσες, λένε ό,τι θα σταματήσουμε να το λέμε αυτό όταν θα πούμε το νερό νεράκι και όταν θα μας σηκώσουν τέσσερις. Για το δεύτερο, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Για το πρώτο, τελούμε εν αναμονή.

Αυτό που έχει αποδείξει, περίτρανα, η ιστορία, είναι ό,τι με ή χωρίς την Υγεία, πάλι μπορείς να έχεις μια καλή δουλειά, για να περνάς την ώρα σου, κι έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, για τα γεράματα σου. Οπότε, δεν είναι απ' τα απαραίτητα, βρε αδερφέ. Πως να το κάνουμε, δηλαδή! 

Αυτό ανακάλυψε ο τελευταίος των Ελλήνων όταν παρουσιάστηκε ξαφνικά στο όνειρο του η Υγεία και του παραπονέθηκε ό,τι την βιάζουν κάποιοι διευθυντές Νοσοκομείων και αποφάσισε ό,τι η Υγεία πρέπει να αλλάξει επίπεδο. 

Από αστείου τύπου ακροδεξιά, να γίνει βαρέως τύπου. Έτσι, όποιος τολμήσει να την ξαναβιάσει, χωρίς να ζητήσει την σχετική άδεια και χωρίς να μπει πλαφόν στα ποσοστά, θα ξέρει εκ των προτέρων τι τον περιμένει. 

Για να μην καταντήσει η Υγεία μια κοινή και την πηδάει ο κάθε κασιδιάρης, αποφάνθηκε ο τελευταίος των Ελλήνων ό,τι αρκεί να την πηδάει ένας υγιής ακροδεξιός. Γιατί, οι υγιείς ακροδεξιοί, δεν αρρωσταίνουν ποτέ, γι' αυτό και δεν τους ενδιαφέρει, ούτε η υγεία, αλλά ούτε και η Υγεία, προπάντων. 

Τον ακροδεξιό δεν θα τον ακούσεις ποτέ να λέει, "βρε ας είχα την υγεία μου και δεν ήθελα τίποτε άλλο". Έχει κάνει εμβόλιο και έχει αποκτήσει ανοσία. Τα έχει τακτοποιημένα όλα. Τόσο καλά, που αν επιθυμήσει κάτι, δεν θα θελήσει να το αποκτήσει και για τον εαυτό του, αλλά για να το διαλύσει. Γιατί δεν μπορεί να το μοιράζεται με άλλους. 

Όπως δείχνουν τα πράγματα, την Υγεία, πρέπει να την αποχαιρετήσουμε οριστικά. Και πρέπει να βρούμε μια μέρα του χρόνου, που θα την γιορτάζουμε εις ανάμνηση. Μια καλή μέρα είναι η 29η του Φλεβάρη. Μια φορά στα τέσσερα είναι καλά. Μην μας γίνει και συνήθεια. 

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχει το "αριστερό μπατζάκι" του panteloni kampana, λένε ό,τι ο πολλά βαρύς (και βάλε), έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για την υγεία, τη δική μας, το οποίο θα εφαρμόσει ασυζητητί. Ακόμη κι αν δεν μας χρειάζεται, αφού όλοι μας βρήκαμε την υγειά μας με το προηγούμενο πρόγραμμα. 

Το πρώτο που θα κάνει, για να μην μοιάζει η χώρα μας με τριτοκοσμική, και χάσουμε τους τουρίστες, λες και έρχονται για να δουν κάτι σαν τη χώρα τους, είναι να εξαφανίσει τα ράντσα απ' τους διαδρόμους. Γιατί, στους διαδρόμους, θα περιπολούν οι χρυσαυγήτες, που θα επιτηρούν το πρόγραμμα: "Υγεία μόνο για Έλληνες". 

Όποιος χρυσαυγήτης δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντα του, θα του απαγορεύεται δια ροπάλου, να γίνεται αιμοδότης μόνο για Έλληνες. Θα του επιτρέπεται, βέβαια, να δίνει αίμα, αλλά αυτό θα χρησιμοποιείται το Πάσχα, για να βάφονται τα χρυσά αυγά, κόκκινα.

Το δεύτερο που θα κάνει, όπως το μεταφέρει ο "αριστερός αυτάκιας" του panteloni kampana, είναι, να αλλάξει όλα τα κρεβάτια, σε όλα τα νοσοκομεία. Σ' αυτά που έμειναν, δηλαδή, μέχρι να κλείσουν κι αυτά. Γιατί, τα παλιά κρεβάτια, δεν προσφέρονται για τη νέα μέθοδο, που έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμοστεί με το νέο πρόγραμμα. 

Τα νέα κρεβάτια στους θαλάμους θα έχουν μικρότερες διαστάσεις. Το μήκος τους θα είναι στο 1,20 περίπου του μέτρου. Αφενός μεν, για να χωράνε περισσότερα, και αφετέρου, για να δουλέψει το τσεκούρι του Προκρούστη, που έχει σκουριάσει απ΄την αχρηστία. 

Είναι κρίμα να χρησιμοποιούνται πολυδάπανες θεραπείες όταν υπάρχει ιστορικά αποδεδειγμένη μέθοδος με την οποία μπορείς να χάσεις την υγειά σου.

Την ίδια μέθοδο προσανατολίζεται να υιοθετήσει και ο νέος τσάρος, γιατί θα έχει πιο άμεσα αποτελέσματα. Προκειμένου να χάσεις την υγεία σου, είναι προτιμότερο να παραδώσεις τα λεφτά σου. Γιατί η προηγούμενη μέθοδος, που εφάρμοζε ο προηγούμενος στούρνος τσάρος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 

Βέβαια, εκείνος είχε επιλέξει τη φυλακή για όσους χρωστάνε ακόμη και ψιλοποσά στο κράτος των παχύδερμων, γιατί τα κελιά είναι καλύτερα απ' τους θαλάμους των νοσοκομείων. Έχουν ησυχία και την περνάς "ζωή και κότα".  Άσε που δεν κυκλοφορούν στους διαδρόμους οι χρυσαυγήτες με τις αλυσίδες ανά χείρας, αφού τις έχουνε στα πόδια.



Υ.γ. 
1. Δεν ήξερα ό,τι οι ακροδεξιοί κάνουν αλλαξοκωλιές. Να που, όσο ζεις, μαθαίνεις καινούρια πράγματα.
2. Προσπαθώ να φανταστώ, πως θα ήταν η επόμενη μέρα, αν όλοι μας γινόμασταν ακροδεξιοί. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ό,τι θα είχαν τελειώσει τα τσεκούρια απ' την αγορά. Το που θα τα χρησιμοποιούσαμε, αποτελεί ερωτηματικό. 

1 σχόλιο:

  1. τι να την κάνεις την υγεία αν δεν είναι... ιδιωτική;
    τι να την κάνεις τη ζωή αν δεν είναι... ξεπουλημένη;

    οκ. το εμπεδώσαμε καλά κι αδιαμαρτύρητα: διόλου δεν μετράει η ζωή και η υγεία των υπερφορολογούμενων πολιτών αυτής της φτηνοχώρας!

    καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή