Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μνημείων Άνδρες




o George Clooney, o Bill Murray και ο Matt Damon, ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά μέσα στην ίδια τη χώρα των κλεπταποδόχων

Περισσότερο κατατοπισμένος δήλωσε ο George Clooney:   

"Χρειάστηκε να κάνω λίγη έρευνα για να σιγουρευτώ ότι δεν ήμουν τελείως τρελός όταν ζήτησα την επιστροφή των μαρμάρων."



Ζήτησε να διεξαχθεί "ανοικτή συζήτηση" για το θέμα, λέγοντας μάλιστα πως πολλοί άλλοι οργανισμοί, όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί, έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που είχαν στην κατοχή τους.






Ένας ιδιότυπος πόλεμος άρχισε κατά του George Clooney από το "Υπουργείο πολιτισμού" και το "Μουσείο" των κλεπταποδόχων. Ειρωνικά σχόλια γράφει ολόκληρος ο Αγγλικός τύπος.


"Πώς θα αισθανόταν ο m. Clooney αν έπαιζε σε αμερικανικά φιλμ που θα προβάλλονταν μόνο στις ΗΠΑ;" αναρωτιέται η υπουργός πολιτισμού. Η κλοπή γι' αυτήν προφανώς είναι μια παραγωγική διαδικασία.


"Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του", αναφέρει σε ανακοίνωση του το "Μουσείο" που τα κρατάει φυλακισμένα. Τα λεφτά είναι πολλά. "Υπάρχει μεγάλο δημόσιο όφελος", συνεχίζει στην ανακοίνωση του, "Εδώ παρουσιάζονται σε περισσότερους από 6 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο". 


Στην ιστοσελίδα της βρετανικής "Guardian" γίνεται Online δημοσκόπηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με αφορμή τις δηλώσεις του George Clooney. 

Το ερώτημα της δημοσκόπησης είναι: 

"Έχει δίκιο ο George Clooney; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα;


Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι ΝΑΙ 87% και ΟΧΙ 13%. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μια ημέρα ακόμη. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της "Guardian" και ψηφίστε: (κλικ εδώ)  




1 σχόλιο:

  1. Διάβασα χτες τη δήλωση του Κλούνει και ένιωσα πολλά συναισθήματα!
    Να πω μπράβο...Να δώσω ευχές να συνεχιστεί αυτή η κραυγή; Πονάει το θέμα και μόνο αν πας στο μουσείο της Ακρόπολης και σταθείς απέναντι στα αντίγραφα θα νιώσεις τον πόνο!
    Α ρε έσβησε κι η Μερκούρη ....

    Καλησπέρα!
    Αναδημοσιεύω στο φέις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή