Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.



Το θέμα με τα κόκκινα δάνεια δεν σηκώνει σπέκουλα. Είναι χιλιάδες οι υποθήκες και χιλιάδες είναι οι περιουσίες που κινδυνεύουν. Χιλιάδες είναι και οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο. Γιατί δεν μπορούν. Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τόκους και δόσεις. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.  

Ήδη, πριν μέρες, είχαν γίνει "φιλότιμες" προσπάθειες από μέλη της κυβέρνησης, αν και δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα, όπως ο πολύφερνος υπουργός υγείας, για να εξηγήσουν δήθεν, αλλά για να φέρουν, προφανώς, στην επικαιρότητα το θέμα και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη, μάλιστα, προβάλλοντας ξεδιάντροπα το ψευτοδίλημμα ό,τι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.  

Δια στόματος, ποιου άλλου, του κυρίου πρώην τραπεζίτη, που στις μέρες μας εκτελεί χρέη υπουργού, λέχθηκε, με την ίδια ελαφρότητα, που μίλησε για στρώματα που κρύβουν περιουσίες ό,τι υπάρχουν τζαμπατζήδες (αυτή η λέξη φαίνεται να κολλάει παντού) και πρέπει να πληρώσουν τα δάνειά τους. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 



Αγνοεί ηθελημένα, γιατί αλλού στοχεύει, αυτός που πιάστηκε κορόϊδο με τον πρώην ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση του ΟΠΑΠ, ότι το ποσοστό ανεργίας, που έφτασε αισίως στο 28% και είναι "ο μέγας ανηφορίζων", αν το αντιστοιχίσουμε στον πληθυσμό θα δούμε ότι οι στρατιές των ανέργων είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τα κόκκινα δάνεια. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Αν ήτανε γιατρός, θα μιλάγαμε για κομπογιανίτη, μα γιατρός δεν είναι, είναι τραπεζίτης, κι επομένως δεν είναι κομπογιανίτης, είναι τραπεζίτης. Οι τράπεζες, όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, εκτός από τα 28 δις του Καραμανλή, πήραν άλλα 50 δις και δια-σώθηκαν, με χρήματα που δανείζεται η χώρα και που θα τα ξε-πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαιρέτως. Από το ανεξαιρέτως, εξαιρούνται, βέβαια, οι γνωστοί, που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Με τη δικαιολογία που διαρρέουν ό,τι είναι απαίτηση της τρόϊκας, ουδόλως μας πείθουν και ουδόλως νομιμοποιούνται για να αφαιρέσουν ετσιθελικά τα σπίτια από τους κατόχους τους. Τους απέλυσαν. Τους πέταξαν στο δρόμο άνεργους. Τους έκοψαν μισθούς και συντάξεις. Τους στράγγισαν με τους φόρους. Τους στέρησαν το δικαίωμα στην εργασία. Οι ντόπιοι υποτακτικοί της τρόϊκας. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Κακοπληρωτής κατά τον υπουργό είναι ο άνεργος, είναι αυτός που έχει υποστεί μείωση πάνω από 50%, είναι ο επαγγελματίας που εξαναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση του, για την οποία υποθήκευσε το σπίτι του, στην προσπάθεια του να τη στηρίξει, να συντηρήσει την οικογένειά του και να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Με μια κυβέρνηση ανίκανη να δημιουργήσει συνθήκες εργασίας, με έναν υπουργό που απεργάζεται τρόπους για να συνεισφέρει στην δημιουργία υπεραξίας στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, κι ένα κόμμα ανύπαρκτο, με μια πλασματική αντιπροσώπευση στο κοινοβούλιο, συνεχίζεται το ξεπούλημα της χώρας . Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Πριν τελειώσω το άρθρο, είδα την είδηση ό,τι ο Σαμαράς μίλησε επιτέλους, γιατί μέχρι σήμερα άφηνε τους σφογκοκωλάριους να μιλάνε γι΄αυτόν, είδε φαίνεται την αντίδραση των ίδιων των δικών του, έστω μια μικρής μερίδας, αρκετής όμως για να φέρουν τα πάνω κάτω, κι απ' ό,τι φαίνεται τον έπιασε, δήθεν, κοιλόπονος για τους στεγνωμένους δανειολήπτες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Η μέρα της κρίσης δεν θ' αργήσει και πρέπει να ετοιμάζονται για τον πολιτικό τους θάνατο. Όσοι θέλουν να τελειώσουν τη χώρα μια ώρα αρχύτερα. «Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος», είπε ο Σαμαράς. Είναι φανερό πως δεν απορρίπτει το αίτημα, απλώς ζητάει λίγο χρόνο, για να εκβιάσει προφανώς τους δικούς του, που εκφράστηκαν διαφορετικά. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Ο πόλεμος μαίνεται, κι αν δεν προνοήσουν,  για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης, για τον "άμαχο πληθυσμό", φοβάμαι πως η έκρηξη που θα επακολουθήσει, θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες ζημιές από αυτές που υποτίθεται ό,τι θέλουν να αποφύγουν. Και θα κληθούν, πάλι, οι ίδιοι,  που πληρώνουν ανέκαθεν, να πληρώσουν κι αυτές τις ζημιές. Ας το βάλουν, λοιπόν,  καλά στο μυαλό τους.

1 σχόλιο:

  1. Ο λαός, πότε θα το βάλει καλά στο μυαλό του ότι είναι στο δρόμο;.... Γιατί, τώρα τελευταία μαθαίνω, ότι υπάρχουν κάτι τουριστικά μέρη που βούλιαξαν από ελληνικό τουρισμό και κάτι μπαράκια και ταβερνάκια τίγκα στον Έλληνα. Άρα, τίποτα δεν (φαίνεται να) έχει περάσει ακόμα από το μυαλό τους... Τόσο αφελείς ή τόσο αβάσταχτη ελαφρότητα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή