Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

βρικόλακες υπάρχουν και είναι ζώντες



Αποτέλεσμα εικόνας για παττακός για άδωνι γεωργιάδη

Ό,τι είναι φασισταριό που ενδύθηκε την προβιά της ΝΔ, ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης (να γράφουμε σωστά το όνομα του), το γνωρίζουν ακόμη και αυτοί που τον δέχτηκαν ως ισότιμο μέλος στο κόμμα τους. Οπότε, αχρείαστη ήταν η ομολογία του γι' αυτό που ανέκαθεν πιστεύει. Ό,τι χώρος για τους κομουνιστές υπάρχει μόνο στις φυλακές και στα ξερονήσια. Δεν χρειαζόταν να μιλήσει για φυλάκιση των κομουνιστών για να καταχωρηθεί σ' αυτό το είδος των υπανθρώπων.

Ό,τι μίλησε για απαγόρευση των κομουνιστικών κομμάτων, δείχνει πως εκτός από φασίστας είναι και βλάκας με περικεφαλαία (αρχαιολάτρης γαρ). Κι ένας φασίστας που είναι ταυτόχρονα και βλάκας, είναι ο προσδιορισμός του ανδράποδου. Κατά τι χειρότερος κι απ' τον Μιχαλόβλακα. Τουλάχιστον εκείνος δεν κρύβεται πίσω από τη ρόμπα. Έχεις μπροστά σου τον απόγονο των κουκουλοφόρων της Κατοχής και ξέρεις πως να τον αντιμετωπίσεις. Οι ύαινες είναι ύπουλα σαρκοφάγα. Περιμένουν τη στιγμή που θα σε βρουν χαλαρό για να ορμήσουν. Όπως έκαναν και οι πραξικοπηματίες μια νύχτα του '67.



Αιχμάλωτος της φασιστικής ιδεολογίας και πλήρως υποταγμένος σ' αυτήν. Θιασώτης των απανταχού φασιστών που υπήρξαν και έδρασαν διαχρονικά (εξ ου, το ανδράποδο). Διδασκόμενος εκ των "κατορθωμάτων" τους. Προβάλει τα πεπραγμένα τους ως "θέμα ιστορικότητας". Εν ολίγοις, έχει τους δικούς του γλωσσικούς κανόνες και τη δική του ερμηνευτική για την ιστορία. Εφόσον οι φασίστες φυλάκιζαν (γιατί όχι και εκτελούσαν;) τους κομουνιστές, γιατί να μην γίνεται το ίδιο και σήμερα;

Εκτός από φασισταριό, είναι και άνανδρος, χέστης και καιροσκόπος. Μετά την κατακραυγή για όσα ξεστόμισε και το άδειασμα που έφαγε από αξιωματούχους του κόμματος του, που δεν επιθυμούν ν' ανοίξουν τώρα αυτές οι πληγές, τα μάζεψε. Σαν το σκύλο έβαλε την ουρά του κάτω από τα σκέλη. Λάκισε (μην τον είδατε τον Παναή), κι έγινε ο κανονικός Γεωργιάδης. Χωρίς τον κουτσαβακισμό που αποπνέει όταν ανοίγει ο χαλές του.

Είπε, σε δεύτερο χρόνο, ότι ουδέποτε ανέφερε πως θα πρέπει να φυλακίζονται ή να διώκονται στην Ελλάδα όσοι πιστεύουν στον κομμουνισμό. Ψεύτης. Ισχυρίστηκε δήθεν, ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του αφού η συζήτηση ήταν ιστορικού τύπου. Είπε, δηλαδή, ότι ξεστόμισε μια μπούρδα. Μια μπούρδα ιστορικού τύπου.

Αλλά αυτή η μπούρδα, όταν λέγεται από μια ακόμη μεγαλύτερη μπούρδα, που έχει βλέψεις στην αρχηγία μιας πολιτικής παράταξης, αυτής που κυβέρνησε τη χώρα τα περισσότερα χρόνια τουλάχιστον μετά την  Κατοχή και σήμερα βρίσκεται προ των θυρών για να επιστρέψει στην διακυβέρνηση, παύει να αποτελεί μπούρδα. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί και τι θα μπορούσε να περιμένει, αν μια μπούρδα έφτανε να εξουσιάζει τους πολίτες αυτής της χώρας.

Αλλά, δεν είναι μόνον αυτός μέσα στο κόμμα που προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι και κάποια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (όπως Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμπτωση;), είναι και άλλοι πολλοί που θέλγονται από τις μπούρδες του Γεωργιάδη. Επίσης, είναι και κάποιοι άλλοι που λουφάζουν χτίζοντας ένα προφίλ, δήθεν δημοκρατικό, και περιμένουν να έρθει η ώρα τους.



1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως ακόμα και οι ομοϊδεάτες του θα φρίττουν με το μέγεθος της βλακείας του. Γιατί ο καλός φασίστας, πρέπει να αποπνέει ένα σοβαρό προφίλ ρε παιδί μου. Να τα λέει τσεκουράτα (εκ του Βορίδη το ανάγνωσμα) και τέλος πάντων να μην φωτογραφίζεται με ανοιχτό το στόμα.
    Σαν να υποφέρει από κρεατάκια δεν είναι στη φωτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή