Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

είναι ο Συριζα η σύγχρονη κάστα των φαρισαίων;


Αποτέλεσμα εικόνας για φαρισαίοι


Είναι έγκλημα καθοσιώσεως, να ζητάει (κι άλλο) αίμα από τους πολίτες η πρώτη φορά αριστερά.

Είστε κληρονόμοι ακίνητης περιουσίας και βρίσκεστε σε αδυναμία να πληρώσετε το φόρο κληρονομιάς; Εδώ είμαστε εμείς. Τώρα έχουμε λύση, και, γι' αυτό.

Σας πήγαμε τον ΦΠΑ στο 24% για να σας μειώσουμε τα έξοδα συντήρησης και διατροφής, διότι είσαστε σπάταλοι.

Τη φορολογία εισοδήματος στο 26% συν την εισφορά αλληλεγγύης (διότι είμαστε και πολύ αλληλέγγυοι), γιατί δεν μπορούμε να μειώνουμε συνέχεια μισθούς και συντάξεις. Κι αν το κάνουμε, το κάνουμε με πόνο ψυχής. Το αφεντικό μας ζητάει πλεονάσματα και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαμε τον πήγαμε στα σύννεφα (ας όψεται η αδυναμία μας να φανούμε συνεπείς) διότι η ιδιοκτησία είναι καπιταλιστική συνήθεια κι εμείς είμαστε αριστεροί.

Σας στείλαμε να λιάζεστε όσους απολύσαμε (μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καζαντίσουμε), κι όσους μειώσαμε μισθούς και συντάξεις να χρωστάτε στη ΔΕΗ, στην ύδρευση, στο μπακάλη, στο μανάβη, στο ράφτη της γειτονιάς να σας γυρίσει τον φθαρμένο γιακά, αλλά σας κάναμε κι ένα καλό. Σας κόψαμε τον καφέ, διότι πειράζει στο νευρικό σύστημα.  



Ε! Μια και δεν σας μένουν χρήματα να πληρώσετε το φόρο κληρονομιάς σας βρήκαμε τη λύση. Ενεργοποιούμε το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι οι νόμοι, εκτός του ό,τι έρχονται για να μείνουν, έρχονται γιατί υπάρχει σχέδιο.

Όταν ψήφιζαν οι προηγούμενοι την εκχώρηση, γνώριζαν τα επερχόμενα και φρόντισαν να υπάρχουν λύσεις.  Αυτές τις λύσεις καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Σε μας έλαχε να τελειώσουμε με το παλιό για να ανατείλει το νέο.

Κι αν το σπίτι που κληρονομείτε είναι αυτό που μένετε, μην ανησυχείτε, είναι ιστορίες για αγρίους ό,τι θα σας το πάρουμε. Εμείς, κυνηγάμε τους μεγαλοοφειλέτες. Εσείς, αποποιηθείτε την κληρονομιά σας και εκχωρήσετε το ακίνητο στο Δημόσιο. Διότι το Δημόσιο θα αξιοποιήσει το ακίνητο σας.

Τάδε έφη Τρύφων Αλεξιάδης, ο φαρισαίος. Ο αμετανόητος τελώνης.

Λέγαμε για τον ανεκδιήγητο Χατζηδάκη που ζητούσε να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε το χαράτσι και οι "απόγονοι των μαχητών του ΕΑΜ" μας λένε να τους εκχωρήσουμε τα σπίτια μας γιατί αυτοί θα πιάσουν καλύτερη τιμή.  

(Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα.)

Τοιούτο τρόπο μας ελαφρύνει, ο Τρύφωνας, των εξόδων αποδοχής κληρονομιάς.

Πως; Επί παραδείγματι.

Κληρονομείς περιουσία 50 χιλιάδες ευρώ και ο φόρος είναι 30 χιλιάδες και δεν έχεις να πληρώσεις; Εκχώρησε την κληρονομιά στο Δημόσιο και καθάρισες. Για τα υπολειπόμενα 20 χιλιάρικα της κληρονομιάς ούτε λόγος, όλο και κάτι θα βρεθεί για να τα πατσίσεις.

Δηλαδή, ο Τρύφωνας, ανεβάζει το φόρο κληρονομιάς στο 60% για να αποδείξει ό,τι η πρώτη φορά αριστερά ουδόλως διαφοροποιείται της παράταξης των φαρισαίων, κι ό,τι ψυχή και πνεύματι παραμένουν αμετανόητοι τελώνες.

Διότι, για το ποσό του παραδείγματος προκύπτει φόρος για την Α' κατηγορία κληρονόμων μηδενικός, για την Β' κατηγορία 2500 ευρώ (ποσοστό 5%) και για την Γ' κατηγορία ποσό 10000 ευρώ (ποσοστό 20%). Αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για τον υποκριτή Τρύφωνα.

Εκτός κι αν σκοπεύει να ανεβάσει τον συντελεστή στο 100% της αξίας του κληρονομούμενου, ώστε να μην χρειαστεί να σου το πάρει (και μιλάνε στα κανάλια της διαπλοκής για ιστορίες με αγρίους), αλλά να το εκχωρήσεις οικειοθελώς (θέλοντας και μη).

Αυτό πρεσβεύουν τα νέα "αριστερά" ήθη. Ήξερες τι ψήφιζες.

Αλλά κι αν δεν ήξερες, ας φρόντιζες να μάθεις. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Τώρα πλήρωνε και σκάσε. Δώσε το σπίτι σου να το αξιοποιήσει το Δημόσιο του Τρύφωνα.

Όστις, δεν υπερασπίζεται το φορολογικό σύστημα. Απλώς το εφαρμόζει.

Διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς η αριστερά του Τρύφωνα.

Δεν μπορεί να πάει σπίτι πριν ολοκληρώσει το ξεπούλημα.

Πριν καταστήσει φτωχούς το σύνολο των Ελλήνων.

Πριν τα αλλάξει όλα. Μαζί και το χάρτη.

Πριν ξεπεράσει τις αδικίες. Ναι, βεβαίως, υπάρχουν αδικίες.

Αδικία είναι, να είναι ό ένας στους τρεις Έλληνες φτωχός.

Δίκαιο είναι, να γίνουν όλοι φτωχοί. Έτσι κρατούνται τα δίκαια.

Αυτούς θέλετε; Αυτούς έχετε.

Τσιμουδιά. Βγάλτε το σκασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου