Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

η ελπίδα προσπέρασε, ο τρόμος παραμένει






















Όταν μιλάει ο m. Regklingk (m.R) το κάνει εξ ονόματος των "θεσμών", κι όταν μιλάνε οι "θεσμοί" κάποιοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ, πότε για τις οικονομίες μιας ζωής, πότε για την ίδια την ζωή τους. Διότι, ούτε ο m.R ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος των "θεσμών" θα μασήσει τα λόγια του όταν θα σου πει τί απαιτεί από εσένα. Αυτό έκανε μιλώντας στο Bloomberg.

Είπε τί πρέπει να κάνει ο m. Prime Minister GR (m.PM) την επόμενη αφ’ ης επετεύχθη το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή, την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την ακρίβεια, την υλοποίηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, όπως εξήγησε. Έχει γνώση και δεν φείδεται λόγων όπως κάποιοι που γνώση έχουν αλλά παίζουν τον παπά. Αυτός είναι και ο τίτλος της οδηγίας του m.R.

Το δε περιεχόμενο, (α): η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων, διότι αυτό είναι το πρόβλημα και όχι επειδή τετελέσθωσαν. Αν θέλεις να είσαι μενουμευρωπαίος θα πληρώνεις τους φόρους σου απ’ όπου κι αν προέρχονται και θα βγάζεις τον σκασμό. Φοβού τον Αστυνόμο Σαΐνη που δεν θ’ αφήσει τρύπα άψαχτη. Ό,τι βρει, υπέρ δανειστών και ως μίσθιο, ενοικίασης πατρίδας, διότι η πατρίς εάλω. Ειδάλλως, καθεστώς Απαρχάϊντ.



Αν κατά τύχη το χέρι του Σαΐνη πιάσει τρίχες, η καρδούλα σου σε χέρια Σάϊλοκ θα περιπέσει. Τούτο είναι το ζητούμενο που πρέπει να λύσει ο m.PM. Να βελτιώσει περαιτέρω τον τρόπο της αφαίρεσης. Να μην λερώσει τα χέρια του, διότι είναι χέρια αριστερά. Πως; Ένας θεός ξέρει. (β): Η βελτίωση του ρυθμού ιδιωτικοποιήσεων, διότι, να γίνεται διαγωνισμός και να μην υπάρχει δεύτερος ενδιαφερόμενος, ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε.

Με τη μέθοδο δυο στην τιμή του ενός θα διορθωθεί ο ρυθμός και κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι (κάποιοι κερδισμένοι), και (γ): Η αναδιάρθρωση του Τραπεζικού συστήματος, διότι, τραπεζικό σύστημα χωρίς πώληση δανείων, κόκκινων, πορτοκαλί, πράσινων, είναι μνημόνιο χωρίς κόφτη. Εξ ου και ο m.PM στην κορυφαία πράξη της ματαιοδοξίας του και ενώπιον του ευρωιερατείου της λιτότητας αναφώνησε: Γενηθήτω το θέλημα σου και εγένετο κόφτης. Ουδέν μονιμότερον αυτού. Η επιτομή των μνημονίων.

Γι’ αυτόν δούλεψαν τρία μνημόνια, οι εκβιαστές-δανειστές, ο m.Schäuble (m.S) και οι κώλοι που ήθελαν μεταξωτό βρακί. Τώρα ο κόφτης τροχίζεται για να κόψει χέρια, πόδια, κεφάλια, να κόψη και τη μήτρα, διότι αυτή είναι η πηγή του κακού και όχι τα δεινά που εισέρρευσαν. Το χέρι του Σαΐνη έπιασε το μακρύτερο στη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες. Γιούργια στον ταβά με τα κουλούρια, λοιπόν. Τρίχες κι από κει. Ο δε λογαριασμός γενικό ξεπούλημα φτάνει-δεν φτάνει για τον πικρό καφέ. Οπότε, μένουν για μεταρρύθμιση τα σπίτια του κοσμάκη.

Φοβού τον κόφτη και πάει το ΕΚΑΣ, έβγαλε φτερά και πέταξε για τις ανάγκες των Τραπεζιτών. Ο m.PM στο ιστορικό του μήνυμα με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του ΟΧΙ, ονόμασε θεσμικές τομές τις υποδείξεις του m.R. Προφανώς, διότι υπαγορεύονται απ' τους "θεσμούς". Θεσμική τομή τα αντιλαϊκά μέτρα. Ποιος κοροϊδεύει ποιον! Ο m.R τον m.PM; Προφανώς όχι, διότι ο m.PM υποχρεούται να πειθαρχεί. Έβαλε τη τζίφρα του κάτω από το όνομα του και πάνω από τον τίτλο m.Prime Minister GR.

Κοροϊδεύει ο m.R τους Έλληνες; Προφανώς και δεν έχει τη διάθεση αυτή. Αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στην τσέπη (και τη ζωή) των Ελλήνων. Δουλειά του είναι να ελέγχει τον m.PM. Η χώρα πνίγεται αλλά έχει το κεφάλι ψηλά. Λογικό ακούγεται, διότι, αν βρεθείς στη θάλασσα πρέπει να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά κι έξω απ’ το νερό. Κοροϊδεύει ο m.PM τους Έλληνες;

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια, διότι ναι μεν ο m.PM κορόϊδεψε το λαό του επανειλημμένα, όμως, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε το έκανε με τις λιγότερο δυνατές πληγές. Ευτυχώς για τους πληγωμένους, δυστυχώς για τις πληγές. Διότι, πολλές πληγές μαζί θα ήταν δύσκολη η εξακρίβωση, ποια έδωσε τη χαριστική βολή. Τώρα ο πληγωμένος γνωρίζει. Μια πληγή υπάρχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου