Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κατρούγκαλος: "είναι κακό πράγμα η μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά δεν έχουμε τρόπο να τον διατηρήσουμε"




























by aristero mpatzaki


Η κ. Λαγκάρντ είναι αρνητική στο να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του υπουργού. Ενώ για όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι θετική. Ακόμη και για το επάγγελμα του πρωθυπουργού και των βουλευτών. Ώστε να διορίζεται πρωθυπουργός εκείνος που εμπίπτει στα γούστα του ταμείου και να αλλάζουν οι βουλευτές που αντιδρούν (όσοι αντιδρούν) στα μνημόνια. Μάλιστα, προτείνει, να γίνεται κλήρωση μεταξύ αυτών που αποδεδειγμένα παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις των μενουμερωπαίων, για να καλύπτουν τις θέσεις των βουλευτών.

Για τους υπουργούς δεν το βλέπει απαραίτητο. Άλλωστε, οι θέσεις είναι καπαρωμένες από τους υπαλλήλους του ταμείου. Τη Δρακουλέσκου κι εκείνον τον Δανό που είναι φτυστός ο Αλ Καπόνε μεταμφιεσμένος. Μάλιστα, όπως είπε, με το άνοιγμα του επαγγέλματος του πρωθυπουργού και των βουλευτών θα μειωθεί η γραφειοκρατία και θα βελτιωθεί η εφαρμογή των μνημονίων. Οπότε, η κυβέρνηση δεν θα υπολειτουργεί και δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο να την παίρνει ο ύπνος πάνω στα έδρανα. Θα λειτουργεί με σύστημα πλύνε-βάλε. Αφού, δεν θα χρειάζονται μετάφρασης τα μνημόνια και χρόνο για συζήτηση στη βουλή.



Τα δε μέτρα μαζί και τα προαπαιτούμενα θα ψηφίζονται στο καφενείο της βουλής δια ανατάσεως της χειρός. Τους καφέδες θα τους κερνάει εκ περιτροπής η κ. Λαγκάρντ με τον κ. Σόϊμπλε για να μην παραπονιούνται οι βουλευτές ό,τι τους έχουν μόνο για να σηκώνουν το χέρι και να καθαρίζουν την καλλιόπη. Όσο να 'ναι έναν καφέ τον αξίζουν. Ούτε λούστροι είναι, ούτε ντιλιβεράδες είναι και κακώς τους βρίζουν όταν επισκέπτονται τα χωριά τους κάποιοι ανίδαιοι κωλοχωριάτες, που δεν εννοούν να καταλάβουν το μαρτύριο που περνάνε για να σηκώσουν το χέρι.

Επίσης, η κ. Λαγκάρντ, είναι αρνητική στο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ο οποίος σημειωτέον, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι από τους υψηλότερους μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ δεν είναι αρνητική αν το ΑΕΠ σημειώσει περεταίρω μείωση να εναρμονιστεί ο κατώτατος μισθός ανάλογα με το μειωμένο ΑΕΠ και, αν παρ ελπίδα, αυξηθεί το ΑΕΠ, να μειωθεί αντιστρόφως ανάλογα ο κατώτατος μισθός. Για το λόγο αυτό έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να διατηρήσει στα σημερινά επίπεδα το ΑΕΠ. Για να μην αναγκαστεί στα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση να ζητήσει τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Εκτός κι αν, αποφασίσει η κυβέρνηση ένα μήνα να πληρώνει ο εργοδότης μισθό στον εργαζόμενο και έναν μήνα να πληρώνει ο εργαζόμενος στον εργοδότη για να έχει να πληρώσει τον επόμενο μισθό. Οπότε, με τα χρήματα ενός μηνός, καί ο εργαζόμενος θα πληρώνεται για όλο το χρόνο, καί ο εργοδότης δεν θα βάλει λουκέτο, καί το χρήμα θα κυκλοφορεί. Διότι το ΔΝΤ έχει ξεκάθαρες θέσεις για τις εργασιακές σχέσεις στις χώρες που καταστρέφει και δεν πρόκειται να υποχωρήσει απ' αυτές ακόμη κι αν ο κ. Κατρούγκαλος μετά το ΕΚΑΣ καταργήσει και τη σύνταξη.

1 σχόλιο:

  1. Φοβάμαι και να γελάσω με την εκδοχή που περιγράφεις, γιατί για όλα τους έχω ικανούς πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή