Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

βρέθηκε η εναλλακτική



by aristero mpatzaki

Η εναλλακτική του κ. Λεβέντη είναι η οικουμενική για να παραδώσουν όλοι μαζί το κλειδί στον νέο ένοικο που θα φοράει την παραδοσιακή φορεσιά της Βαβαρίας. Κάποιοι τον κατηγόρησαν, αδίκως όπως λέει, ό,τι έγινε λαγός του κ. Τσίπρα αλλά η λεβεντιά του τους απάντησε ό,τι τα ντολμαδάκια της κ. Περιστέρας δεν είναι τόσο καλά όσο ήταν της Μαρίκας. Καλού-κακού ας ζητήσει τη συνταγή απ' την κ. Ντόρα η κ. Περιστέρα διότι εναλλακτική δεν υπάρχει κατά τα λεγόμενα της κολόνας του σπιτιού, οπότε το τραπέζωμα δεν το γλυτώνει.

Ο Ντερμπεντέρης συμβούλεψε τον κ. Κούλη να περιμένει μέχρι να τελειώσει ο κ. Τσίπρας με τα προαπαιτούμενα και να τον τελειώσουν τα αφεντικά του για να πάμε στην εναλλακτική Κούλη. Βέβαια, ο κ. Λεβέντης λέει ό,τι αν κάνει όλη τη βρομοδουλειά ο κ. Τσίπρας δεν υπάρχει λόγος να τον απολύσουν (ούτε το σκυλί δαγκώνει το χέρι που το ταΐζει). Γι' αυτό ο κ. Κούλης βιάζεται να προλάβει για να μην καταντήσει μαγκούφης σαν την αδερφή του. Είναι και ο πατέρας του που θέλει να τον καμαρώσει πριν αποδημήσει. Δεύτερη απογοήτευση δύσκολα να την αντέξει. Άλλωστε το υποσχέθηκε στον εαυτό του, να ζήσει μέχρι να δει πρωθυπουργό έναν Μητσοτάκη. Ή τον γιο του, ή τον εγγονό του.  

Η κ. Φώφη αγρόν αγοράζει για να χτίσει τη Δημοκρατική της Συμπαράταξη που θα αποτελεί την εναλλακτική στο Πασοκ και στη Δημαρ. Ο κ. Σταύρος κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με εναλλακτικές. Κάποιοι σκάβουν αυλάκι για να στείλουν το νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και να μείνει ο κ. Σταύρος ξεροπόταμος.


Ο κ. Διαπραγματεύομαι σκληρά λέει σε όλους τους τόνους του ηχητικού φάσματος ό,τι μια είναι η εναλλακτική. Βαράμε τα νταούλια για να χορέψουν πεντοζάλη οι "θεσμοί". Και οι "θεσμοί", που δεν έχουν λόγο να μην χορέψουν εις υγείαν των κορόϊδων, και καλαματιανό χορεύουν, και τικ θα χορέψουν, και θα ζητήσουν και τα κλαρίνα να ρίξουν κι έναν τσάμικο. Εμείς θα χορέψουμε τους δικούς μας χορούς. Της Αραπίτσας και του Ζαλόγγου.

Το aristero mpatzaki ζήτησε τη γνώμη διαπρεπών οικονομολόγων και πολιτικών αναλυτών και είναι ένα βήμα από τη λύση του γρίφου: "υπάρχει ή δεν υπάρχει εναλλακτική;" Την οποία και σας παρουσιάζει.

Το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε ό,τι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο κεφάλαιο που για λόγους ανεξήγητους παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το κεφάλαιο αυτό είναι οι πολιτικοί της. Όχι βέβαια ασχολούμενοι με την πολιτική, διότι εκεί τα έχουν κάνει σκατά κι απόσκατα επανειλημμένα, αλλά στο χώρο που ο καθένας τους έχει εξειδικευτεί, πέραν της πολιτικής.

Τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας είναι ένα κεφάλαιο που στη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε αγρανάπαυση, όπως χαρακτηριστικά είπε ο διαπρεπής οικονομολόγος υποψήφιος για το Νόμπελ παραοικονομίας Στουρνόξυλους Αλαμπουρνέ, ενώ ο έγκυρος πολιτικός αναλυτής Πορδοσάλτιους Παπαρέ διαφώνησε με την αγρανάπαυση, διότι όλα τα χωράφια δεν είναι καλλιεργήσιμα, υπάρχουν και τα χέρσα όπως είπε, και πρότεινε αντί της αγρανάπαυσης τη διαρκή χειμερία νάρκη.

Οπότε, το συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα του panteloni kampana είναι ό,τι θα μπορούσαν να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους και να καταφέρει τεράστια επιτυχία ο κ. Ευκλείδης εάν εξάγονταν προς πώληση οι πολιτικοί μας, αντί για την κρατική περιουσία. Βέβαια, υπάρχει ένα ηθικό θέμα με την πώληση τους που αντίκειται στη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά με μια ΠΝΠ, ή έστω με μια υποσημείωση σε κάποια τροπολογία, ίσως θα μπορούσε να παρακαμφθεί το πρόβλημα εφόσον είναι για το καλό της πατρίδας.

Λ.χ. θα μπορούσε να πωληθεί ο κ. Αιώνιο (και σαρδόνιο) χαμόγελο παντός καιρού σε ένα τραστ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά προτίμηση του Ντουμπάϊ (πληρώνουν σε σκληρό νόμισμα), για να χρησιμοποιηθεί στην υποδοχή πελατών. Η επιτυχία εξασφαλισμένη και οι πελάτες πολλαπλά ευχαριστημένοι. Ειδικότερα οι παντρεμένοι που θα διανυκτερεύουν με τη γκόμενα τους, αφού ο κ. Αιώνιο χαμόγελο δεν θα θυμάται αν διανυκτέρευσαν, ή αν πέρασαν για ένα ποτό. Μάλιστα, αν μπει και ποσοστό μεταπώλησης ο κ. Ευκλείδης ίσως να ξοφλήσει το ΔΝΤ.

Θα μπορούσε επίσης να πωληθεί ο μεσιέ Mpoumpoukos στο CNN για να λέει το δελτίο καιρού. Να μην πάθει και στερητικό σύνδρομο τώρα που θα εγκαταλείψει τις τηλεπωλήσεις βιβλίων και θα του λείψει η κάμερα. Βέβαια, δύσκολα να πιαστούν αμερικανάκια στο CNN. Καθώς ο μεσιέ δεν σκαμπάζει από καιρό, παρά μόνο απ' τον κακό του. Με ένα καλό παζάρεμα όμως, όλο και κάτι θα βγει για να κλείσει κάποια τρύπα ο κ. Ευκλείδης κι απ' αυτήν την πώληση. Ίσως να εξασφαλίσει τη λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τις επόμενες εκλογές. 

Μια επιτυχημένη πώληση θα ήταν του τρίο stooges. Του κ. Κινέζου, του κ. Πατέρα έμαθες τα νέα και του κ. Μπουχέσα Καραμπιμπερίμ. Μάλιστα, αν βγουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό ίσως να υπάρξει και υπεραξία απ' την πώληση αυτή. Διότι πολλοί θα ήθελαν να τους αγοράσουν και να τους βάλουν πίσω από μια βιτρίνα. Να πληρώνουν οι Έλληνες ένα ευρώ εισιτήριο για να τους φτύνουν. Δέκα εκατομμύρια αν τους φτύνουν μια φορά τη μέρα σε ένα χρόνο λύθηκε το ασφαλιστικό μέχρι τα τρισέγγονα μας. Εκτός του ό,τι θα είναι θεία δίκη.

Εκεί, βέβαια, που θα μαζέψει όλο το χαρτί ο κ. Ευκλείδης για να ξεκινήσει το succes story είναι η πώληση του κ. Διαπραγματεύομαι σκληρά. Αγοραστής υπάρχει και μάλιστα βαρβάτος. Πληρώνει σε ευγενές μέταλλο. Είναι το αμερικανικό πεντάγωνο και τον θέλουν για να τον χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτή. Όταν θα αποτυγχάνει στη διαπραγμάτευση θα ρίχνει την ευθύνη στην άλλη πλευρά οπότε θα μπουκάρουν τα βαπόρια και τα αεροπλάνα τα αμερικάνικα για να σκλαβώσουν όποια χώρα δεν τους κάθεται. 

Αν συνεχιστούν οι προσφορές για τους υπόλοιπους πολιτικούς μας και όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι πωλήσεις, θα εκπλαγεί η παγκόσμια κοινότητα από το αποτέλεσμα του ανεκμετάλλευτου κεφαλαίου της χώρας. Ακόμη και το ΔΝΤ θα ζητήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πώλησης, αλλά δεν θα του κάνουμε τη χάρη να το μπάσουμε απ' την πίσω πόρτα για δεύτερη φορά. Θα το στείλουμε να εισπράξει τα ρέστα απ' τον κ. Σόϊμπλε

2 σχόλια:

  1. Πολύ θα συμφωνήσω με το αριστερό μπαντζάκι κι ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να εκποιήσουμε τους πολιτικούς μας! Και τζάμπα δηλαδή άμα τους θέλουν, ευχαρίστως να τους στείλουμε όλους πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να τους στείλουμε
      να τους στείλουμε πακέτο, όλους
      να τους στείλουμε στο σπίτι τους
      τα ψηφοδέλτια είναι δωρεάν, ας το κάνουμε
      επιτέλους! μια φορά
      (τα λάθη μας πρέπει να τα αναγνωρίζουμε... κάπου-κάπου)

      Διαγραφή