Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ο Βαγγέλης δεν ήταν ποτέ χαϊδεμένο παιδί, ούτε θα γίνει



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Που είναι το χαϊδεμένο παιδί των Ευρωπαίων ηγετών και τον εμπιστεύονται για να διατηρηθεί η συνοχή της νομισματικής ένωσης. Ενώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν τον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Οπότε, δεν μπορεί να τους πάει κόντρα. Γιατί όταν ήταν παιδί ο Βαγγέλης, δεν τον έλεγες καλό παιδί και χαϊδεμένο. Για τον Βαγγέλη τα καλά παιδιά ήταν τα παιδιά της μαμάς. Ούτε ο ίδιος ήθελε να είναι και να τον λένε καλό παιδί και μαμμόθρεφτο. Κένταυρο και τραμπούκο, ναι. 


Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η θέση του πρωθυπουργού είναι μεγάλη ευθύνη. Και ο Βαγγέλης, μέχρι την ευθύνη του προέδρου της βουλής μπορεί. Άντε και του προσωρινού προέδρου της ΝΔ. Τις υπόλοιπες ευθύνες ας τις αναλάβουν άλλοι. Γι' αυτό αν έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ ο Βαγγέλης θα καλέσει το δεύτερο κόμμα, που λογικά θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Βαγγέλη, για να κάνουν κυβέρνηση μαζί. Γιατί ο Βαγγέλης εμπιστεύεται τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εμπιστεύεται τους άλλους αρχηγούς ώστε να κυβερνήσει μαζί τους. 


Δεν εμπιστεύεται τη Φώφη Γεννηματά που προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ με τα βαθιά λαρύγγια. Ούτε τον Σταύρο Θεοδωράκη εμπιστεύεται γιατί προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με τα ακόμη βαθύτερα λαρύγγια. Γενικά ο Βαγγέλης δεν εμπιστεύεται ό,τι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, γιατί τα λαρύγγια του έχουν χεσμένη τη φωλιά τους. Για τον Λεβέντη δεν μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι. Γιατί όπως είπε, είναι ένας νέος πολιτικός. Ενώ εμπιστεύεται ό,τι προέρχεται από την αριστερά. Ειδικότερα όταν είναι επιλογή των Ευρωπαίων ηγετών. Εκεί πάει πάσο ο Βαγγέλης. Λόγω ιεραρχίας.

Γι' αυτό, μετά τις εκλογές θα ζητήσει απ' τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν πατώσουν τα δυο κόμματα ο Βαγγέλης θα ζητήσει απ' τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν κυβέρνηση. Διαφορετικά, αν γίνει πρωθυπουργός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχουμε το παράδοξο ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ να είναι πρωθυπουργός. Οπότε, αν γίνουν εκλογές για την θέση του προέδρου της ΝΔ και τις χάσει ο Βαγγέλης θα πρέπει να αλλάξουμε πρωθυπουργό. 

Και αν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να παραιτηθεί από πρωθυπουργός για να τον αντικαταστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι αυτό, ούτε για πλάκα δεν θέλει να το σκέφτεται ο Βαγγέλης. Να γίνει πρωθυπουργός από σπόντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αυτός που θα έχει φάει στη μάπα όλο το μαύρισμα των εκλογών στο τέλος από δήμαρχος να γίνει κλητήρας. Αυτά σκέφτεται ο Βαγγέλης και θέλει συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Γιατί. Αυτόν ξέρει. Αυτόν εμπιστεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου