Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

όταν η σφαίρα βρίσκει το στόχο της




«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», ήταν το σχόλιο του Μπαράκ Ομπάμα στο twitter.

Η δασκάλα αλλιώς είχε ξυπνήσει εκείνο το πρωινό. Ίσως να έμαθε ό,τι την απατούσε ο σύζυγος με κάποια μελαψή. Ίσως ένα σκούρο αυτοκίνητο να πάτησε τη γάτα της στο δρόμο έξω από το σπίτι. Ίσως της χύθηκε ο καφές και λέρωσε το πάτωμα. Ίσως....

Μα η δασκάλα απτόητη, κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει απ' το σχολείο με χειροπέδες τον Άχμεντ. Ήταν επικίνδυνος. Ήταν μουσουλμάνος. Ήταν 14 ετών και διέπραξε το αδίκημα της κατασκευής αυτοσχέδιου ρολογιού για να εντυπωσιάσει τους συμμαθητές του.

«Στη περίπτωση αυτή, είναι προφανές ό,τι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με πήγαν σ΄ένα δωμάτιο γεμάτο με πέντε αστυνομικούς και τους είπα ό,τι το χόμπι μου είναι να εφευρίσκω πράγματα», είπε ο Άχμεντ.

Αλλά οι αστυνομικοί δεν έχουν το ίδιο χόμπι. Έχουν άλλο πιο αποδοτικό. Τον φωτογράφησαν, του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και του έκαναν φάκελο για να τον καλούν σε κάθε ευκαιρία, δι' υπόθεσήν του.



«Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να χτίσει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Άχμεντ», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην σελίδα του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια

Ελπίζω, μετά την περιπέτεια του, να εφεύρει μια μηχανή που θα προγραμματίζει τους εγκεφάλους των ανεγκέφαλων όλου του κόσμου -οξύμωρο, ο ανεγκέφαλος να διαθέτει εγκέφαλο- αν όχι στο να πράττουν το σωστό, τουλάχιστον να αποφεύγουν, την σε επικίνδυνο βαθμό για την κοινωνία, αυτογελοιοποίηση τους.

............//////............

Σκληρότερα μέτρα εναντίον όσων εκτοξεύουν πέτρες ανακοίνωσε, όπως βεβαίως έχει το δικαίωμα, εφόσον εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι πρωθυπουργοί, έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν και να διατάσσουν. Ένας απ' αυτούς είναι και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Είκοσι χρόνια κάθειρξη περιμένει όσους πετούν πέτρες κατά των ισραηλίτικων αυτοκινήτων σύμφωνα με το νέο νόμο Νετανιάχου.

Οι πέτρες εξομοιώνονται με τις βόμβες. Τα σπασμένα παρμπρίζ των αυτοκινήτων με τα κατεστραμμένα σπίτια.

Οφθαλμών αντί οφθαλμού και οδοντοστοιχίας αντί οδόντα.

«Μια πέτρα δεν θα ξεχωρίσει έναν ισραηλινό πολίτη από ένα χωράφι. Θα χτυπήσει και θα σκοτώσει», κατά Νετανιάχου.

Μια βόμβα δεν θα ξεχωρίσει τους παλαιστίνιους από τις πόλεις τους. Θα γίνουν μια μάζα. Οι παλαιστίνιοι θα συναντήσουν τον δημιουργό τους και οι Νετανιάχοι θα βρουν την ησυχία τους.

«Αλλάζουμε πλέον την πολιτική μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σκοπεύουμε να δώσουμε στους στρατιώτες και στους αστυνομικούς την δικαιοδοσία να δρουν αποφασιστικά ενάντια σε όσους πετούν πέτρες. Θα θεσπίσουμε συστημικές αλλαγές και θα θέσουμε νέες προδιαγραφές αποτροπής και πρόληψης»

Όποιος παλαιστίνιος τολμήσει να κοιτάξει, να ειρωνευτεί ή να διαολοστείλει τους Νετανιάχου θα συλλαμβάνεται και θα εκτελείτε για παραδειγματισμό.

Θα είναι το νέο μέτρο αποτροπής και πρόληψης. Καμιά σχέση με παλαιότερες μεθόδους. Άλλων Νετανιάχου. Η του νοσταλγού Νετανιάχου.

............//////............

Λίγες μέρες πριν διαπιστώσουμε -για άλλη μια φορά, δεν στάθηκαν αρκετές οι προηγούμενες- γι' αυτό που μας έχουν καθορίσει και μας προορίζουν οι αρχιερείς δολοπλόκοι -μήπως δεν το ξέρουμε; έρχονται στιγμές όμως, όπως οι εκλογές, που νομίζουμε ό,τι μπορεί να κάνουμε λάθος, κι ότι αν σταθούμε στο ύψος μας, το Μεϊμαράκικο, ή το Ταιπραίϊκο, θα καταφέρουμε να λαδώσουμε το αντεράκι μας μετά την πεντάχρονη εποχή της μπομπότας και του νερόβραστου- το σύστημα, λοιπόν, άνοιξε τα χαρτιά του με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, τα άπλωσε πάνω στο τραπέζι, ξεχώρισε τον ταύρο και τον ρίχνει στην αρένα να τορπιλίσει τους matandor.

Ο καλός δημοσιογράφος Χατζηνικολάου είχε για συνομιλητή του τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή". Στη δεύτερη επέτειο της δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τι δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν;

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει», ήταν η απάντηση στον καλό δημοσιογράφο Χατζηνικολάου.

Μήπως υπάρχει πολιτική ευθύνη; Στη χώρα, που ένα μέρος των πολιτικών της έχει ανοιχτές παρτίδες με τη δικαιοσύνη;

Ήρθε η ώρα να "δώσει" τους συνεργάτες του, μέλη της οργάνωσης του, προκειμένου να παίξει το ρόλο για τον οποίο τον προορίζουν.

«Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;» Αναρωτήθηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ενώπιον του καλού δημοσιογράφου.

Οι φίλοι και οπαδοί του, που έλαβαν εκπαίδευσης, τύπου στρατιωτικής, από εξέχοντα μέλη του κόμματος δεν λειτουργούν κατόπιν εντολών. Έχουν αναπτυγμένο το κριτήριο, για το πότε είναι χρήσιμοι στο κόμμα και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Οι οδηγίες έχουν δοθεί άπαξ και δια παντός. Η εκτέλεση του καθήκοντος είναι εκ των ων ουκ άνευ. 

Η τρίτη θέση στις εκλογές θα αποτελέσει το καθαρτήριο.

Όταν μια κοινωνία αφήνει στους "καλούς" δημοσιογράφους την αποσαφήνιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί, κάτι δεν πάει καλά.


1 σχόλιο: