Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

κυνικός Γιουνκέρ



Ο Γιουνκέρ ποτέ δεν υπήρξε φιλέλληνας. Στην δημιουργία αυτού του προφίλ συνετέλεσε η μαλαγανιά του πρωτίστως και δευτερευόντως τα εσωτερικά παπαγαλάκια, αλλά και οι προηγούμενοι οσφυοκάμπτες που χαριεντίζονταν μαζί του, ευκαιρίας δοθείσης. 

Η οικεία συμπεριφορά του δεν αποτελεί μέρος της υποτιθέμενης φιλικά τοποθέτησης του προς την Ελλάδα. Η συμπεριφορά του αυτή είναι ίδια προς όλους τους ηγέτες και προς όλες τις χώρες της ευρωζώνης. 

Αυτός είναι ο ρόλος του και τον παίζει πολύ καλά. Λόγο ιδιοσυγκρασίας ίσως και λιγότερο λόγο πρωτοκόλλου, αλλά και λόγο συμφέροντος αναμφισβήτητα. 

Πως μπορεί να είναι φιλέλληνας κάποιος που βρέθηκε στη θέση αυτή με τη στήριξη της Μέρκελ και του Σόϊμπλε; Ιδιαίτερα αυτού! Η παροιμία λέει : "πες μου τους φίλους σου να σου πω τι είσαι." 

Φιλέλληνας με την πραγματική σημασία της λέξης ο Γιουνκέρ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 


Φιλελληνισμός ήταν το κίνημα συμπάθειας και υποστήριξης της Ελλάδας, η αποκορύφωση του οποίου πραγματώθηκε κατά την επανάσταση του '21. 

Φιλέλληνες ήταν άνθρωποι του πνεύματος που στήριξαν με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμη και με τη ζωή τους, τον ελληνικό αγώνα για ελευθερία. 

Αν ο Γιουνκέρ είναι φιλέλληνας, τότε, γιατί όχι και ο Τσώρτιλ; Επειδή είπε πως "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες;" Απ' τον αγώνα, και, των Ελλήνων σώθηκαν το Λονδίνο και η Μόσχα. 

Ο Γιουνκέρ, είναι "φιλέλληνας", εφόσον οι Έλληνες είναι υποτακτικοί, εφόσον γονατίζουν και εφόσον πάνε στα τέσσερα. Όταν αντιστέκονται, τότε, ο φιλελληνισμός του Γιουνκέρ πάει περίπατο. 

Δεν τον νοιάζει η Ελληνική κυβέρνηση τον Γιουνκέρ. Δεν θέλει απέναντι του κυβερνήσεις, αλλά εντολοδόχους. Απόλυτα λογικό αυτό. Γιατί αυτή η κυβέρνηση αντιστέκεται. Δεν του κάνει το χατίρι να γονατίσει για να αποκομίσει έτσι τα προσωπικά οφέλη από το ρόλο του. 

Νοιάζεται, λέει, για τους Έλληνες πολίτες ο Γιουνκέρ. Δηλαδή, για εμάς. Που πληγήκαμε ανεπανόρθωτα από τα μνημόνια. 

Και κάθε βράδυ στην προσευχή του, πριν κατακλιθεί, παρακαλεί τον πανταχού παρών να μας έχει καλά μια και αυτός δεν το μπορεί ένεκα της κυβέρνησης μας, που δεν λέει επακριβώς τι προτείνει για εμάς ο ίδιος και η Κομισιόν του. 

Πως αλήθεια να του ανταποδώσουμε την ευσπλαχνία του για να μην χαρακτηριστούμε αχάριστοι στον ευεργέτη μας; 

Να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και να έρθουν οι προηγούμενοι ώστε να συνεχίσουμε να ξύνουμε τις πληγές μας; 

Ναι! Έτσι θα μπορέσει ο Γιουνκέρ, επιτέλους, να κοιμάται τις νύχτες ήσυχος. 

Ποιος διαστρεβλώνει τον Γιουνκέρ; Ποιοι είναι αυτοί οι αναθεματισμένοι Έλληνες που πράττουν το μέγιστο αμάρτημα! 

Τι προτείνει, όμως, ο ίδιος και η Κομισιόν του; Και το διαστρεβλώνει η κυβέρνηση μας; 

Και τα παίρνει στο κρανίο ο Γιουνκέρ και από φιλέλληνας γίνεται μισέλληνας; 

Και διακόπτει τις συνομιλίες γιατί δεν οδηγούν πουθενά; Ούτε ακόμη-ακόμη και σ' αυτά που ο ίδιος και η Κομισιόν του προτείνει; 

Τι προτείνει;

"Ό,τι θα ήταν μεγάλο λάθος αν η Ελλάδα υποχρεωνόταν να κάνει τις αυξήσεις του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Γιουνκέρ, δηλαδή, συμφωνεί απόλυτα σ' αυτό με την κυβέρνηση.

Η οποία, όμως, τον κατηγορεί ό,τι στο κείμενο που παρέδωσε στον πρωθυπουργό και αποτελεί τις θέσεις των "θεσμών", ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ, και της Κομισιόν δηλαδή, που εκπροσωπείτε απ' τον ΊΔΙΟ, αναφέρει ως προαπαιτούμενο την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ρεύμα. 

Τι δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν; 

ο Γιουνκέρ, εν τέλει, είναι ένας κυνικός μισέλληνας, κομπογιαννίτης, αδαής πολιτικάντης, εγκάθετος συγκεκριμένων συμφερόντων.

2 σχόλια:

  1. Φοβού τους θεσμούς και αγκαλιές (του κ@λου) φέροντες... Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και μεγάλη μπέκρα επίσης. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πια... βγαίνει στις συνεδριάσεις και κάνει δηλώσεις με το μάτι θολό και τη μούρη του κατακόκκινη απ' το πιοτί. Έλεος με το κάθε ζαβό που έχουν μαζέψει εκεί χάμω. Και μας κάνουν τους τεχνοκράτες... οι αχρείοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή