Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ζούμε... στην Ευρώπη να σας δούμε



Χθες, έκαναν συγκέντρωση αυτοί που μένουν Ευρώπη. Σήμερα έχουν συγκέντρωση αυτοί του "Μένουμε Ευρώπη". Τελικά όλοι μένουν Ευρώπη. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί καλό, μπορεί να χαρακτηριστεί και κακό. Είναι, δηλαδή, διπλό κακό. 

Καλό-κακό, γιατί, για να συνεχίσουν να μένουν Ευρώπη, οι "Μένουμε Ευρώπη", εκτός από τους φόρους που θα πληρώνουν στο ακέραιο, και χωρίς δόσεις, θα κόψουν τη σύνταξη τους στα δυο, αν και με βαριά καρδιά, για να πάρουν σύνταξη κι αυτοί που δεν παίρνουν. 

Κακό-κακό, γιατί, αν οι "Μένουμε Ευρώπη", καταλάβουν ό,τι δεν μένουν Ευρώπη αλλά μένουν Ελλάδα, μπορεί να τα σηκώσουν όλα και να πάνε να μείνουν στην Ευρώπη και να μας αφήσουν σύξυλους. 

Στην Ελλάδα, μάλλον, δεν πρέπει να μένει κανένας. Μόνον κάτι άστεγοι μένουν Ελλάδα. Αν κι αυτοί τώρα τελευταία δεν πρέπει να αισθάνονται καλά. Αισθάνονται σαν κορόϊδα. Γι' αυτό σκέφτονται πολύ σοβαρά να μείνουν Ευρώπη. Στην ίδια γειτονία με τους "Μένουμε Ευρώπη". Για να τους θυμίζουν από που προέρχονται. 

Όλους τους Έλληνες τους έχει κυριεύσει η μενωευρωμανία. Σε βαθμό που να νομίζεις πως στην Ελλάδα δεν μένουν Έλληνες νεοδημοκράτες, πασόκοι και ποταμίσοι, αλλά Ευρωπαίοι νεοδημοκράτες, πασόκοι και ποταμίσοι. 

Οπότε, για να αισθάνονται ό,τι μένουν στην καρδιά της Ευρώπης, οι "Μένουμε Ευρώπη", σκέφτονται να μετονομάσουν την πλατεία "Συντάγματος", σε πλατεία "Γιουνκέρ". 

Η φήμη που κυκλοφορεί σήμερα είναι ό,τι μάλλον θα αναβληθεί η συγκέντρωση των "Μένουμε Ευρώπη", γιατί οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις αυριανές πρωϊνές ώρες ώστε να εξυπηρετηθούν άπαντες. Μετά θα κλείσουν και θα αποσυρθούν ακόμη και τα ΑΤΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου