Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την επανεκκίνηση της οικονομίας



Ψηφίστηκε, επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία απ' την ολομέλεια της Βουλής. 

Το νομοσχέδιο ψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από το κόμμα του κ. Αλατσισμένου και τα "Χρυσά Ωα", που ψήφισαν παρόν, για να μην τους περικόψει το μισθό η κ. Κωνσταντοπούλου

Το δε ΚΚΕ κατέθεσε δική του τροπολογία για διαγραφή χρεών σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και "κούρεμα" μέχρι 40.000 ευρώ, διότι όπως είπε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος το ευρώ είναι λαϊκό νόμισμα ενώ η δραχμή είναι το νόμισμα της πλουτοκρατίας

Οπότε, αναγκάστηκε να ψηφίσει αρνητικά. Όχι γιατί ταυτίζεται με την τρόϊκα, αλλά γιατί είναι γενικά κατά των ψηφοφοριών, ειδικότερα όταν δεν γίνονται δεκτές οι τροπολογίες του. 

Το "Ποτάμι" του κ. Αλατσισμένου δήλωσε ό,τι θα μπορούσε να ψηφίσει την τροπολογία του ΚΚΕ αν η διαγραφή και το "κούρεμα" συμπεριλάμβανε τους εκδότες, τους καναλάρχες και τους μεγαλοεργολάβους. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την καρδιά του πέτρα και το ψήφισε, όπως και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, λέγοντας ό,τι αν είναι για το καλό της πατρίδας ας το πάρει το ποτάμι. Διότι ο Αντώνης Σαμαράς αγαπάει την πατρίδα του αλλά και τους συμπατριώτες του. 


Η Νέα Δημοκρατία που πρόσκειται στον κ. Σαμαρά ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για κάποια άρθρα του νομοσχεδίου, ώστε, να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τους βουλευτές που θα φέρουν την ευθύνη για τα συγκεκριμένα άρθρα. Ενώ μέχρι τώρα την ευθύνη δεν την έφερναν οι βουλευτές, αλλά ο ελληνικός λαός που τους ψήφιζε. 

Τα συγκεκριμένα άρθρα ήταν, το 16-17 που επιτρέπει στον υπουργό των οικονομικών να έχει το λόγο για χορήγηση ρυθμίσεων ή εξαίρεση από τις ρυθμίσεις, ενώ μέχρι τώρα το δικαίωμα αυτό το είχαν ακόμη και οι κουμπάροι των βουλευτών που έπαιρναν τηλέφωνα στους εφοριακούς και τους απειλούσαν με δυσμενή μετάθεση αν δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις τους. 

Επίσης, το άρθρο 21 που προβλέπει προσωρινή φορολόγηση για αλλαξοκωλιές μεταξύ επιχειρήσεων για την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, αλλά και το άρθρο 24 με το οποίο τελειώνει η α.ε. "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο", για να μην τσαλακωθεί το μέτωπο του Αντώνη Σαμαρά που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία

Το ΠΑΣΟΚ, που πρόσκειται στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συζήτηση επί τών άρθρων του νομοσχεδίου υπέβαλε τροπολογία ώστε να συμπεριληφθεί στις 100 δόσεις και η επιστροφή των χρημάτων από τις μίζες των υποβρυχίων. 

Στο σημείο αυτό άναψαν τα αίματα και ο κ. Βενιζέλος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, απείλησε ό,τι αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία τότε θα προσχωρήσει στο κίνημα "Δεν πληρώνω".



6 σχόλια:

  1. Πολυ γελιο....
    Αληθεια..Τι ακριβως σημαινει..
    Αλατσισμενος..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. για να καταλάβω.
      καλώς έπραξε η ΝΔ και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία;
      και καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο;
      και να σου πω ό,τι ψήφισα στη σχετική ψηφοφορία να αποσυρθεί το 24,
      κι εγώ όπως και συ είμαι καχύποπτος, αλλά ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

      Διαγραφή
    2. Τι να μην τσουβαλιάζουμε; Έπρεπε να αποσυρθεί, απλό! Είναι πολύ ύποπτα αυτά που γίνονται. Δώσανε όλο το παράκτιο μέτωπο στο ΤΑΙΠΕΔ αντί να το καταργήσουνε όπως λέγανε.

      Διαγραφή
    3. ας δούμε πρώτα τον οργανισμό που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ
      σύμφωνοι, ιδιοτικοποιήσεις θα γίνουν, αλλά θέλω να πιστεύω ό,τι θα υπάρξει διαχωρισμός
      ας πούμε τα ξενοδοχεία του άλλοτε ΕΟΤ που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και ρημάζουν, έχουν γίνει ερείπια στην κυριολεξία
      από κει και μετά υπάρχει και η παραχώρηση για κάποιο χρονικό διάστημα,
      δεν μπορώ να φανταστώ ό,τι θα υπάρξει γενικό ξεπούλημα, τουλάχιστον προς το παρόν
      όμως εδώ είμαστε, και θα είμαστε ξάγρυπνοι, και με όση δύναμη έχουμε θα τους τα λέμε, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, γι' αυτό να είσαι σίγουρη

      Διαγραφή