Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ο Γεωργιάδης προσπαθεί να μαζέψει τα παντελόνια.... αλλά δεν το βλέπω




Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Ρωμανιά ο οποίος ισχυρίστηκε ό,τι υπήρξε από την προηγούμενη κυβέρνηση νοθεία στις αναλογιστικές μελέτες με σκοπό την περικοπή των συντάξεων.

Μάλιστα, προκάλεσε τον κ. Ρωμανιά ή να το αποδείξει, ή να παραιτηθεί. Διότι ο κ. Γεωργιάδης έχει την ευθιξία να παραιτείται όταν λέει ψέματα.



Είπε επίσης ό,τι το κράτος σταμάτησε να δουλεύει από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά. 


Τότε, επί εποχής Σαμαρά, το κράτος δούλευε τους πολίτες ενώ η σημερινή κυβέρνηση δουλεύει τους "θεσμούς" κι αυτό κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι ανεπίτρεπτο, αφού το κράτος του κ. Σαμαρά δεν μπορούσε ούτε να διανοηθεί να δουλεύει τους θεσμούς. 

Προτιμούσε να δουλεύει τους πολίτες, αφού ήταν και πιο εύκολο. 

Σ' αυτό, εκτός από τον κ. Γεωργιάδη συμφώνησε και ο κ. Βρούτσης λέγοντας ό,τι τις μάγισσες δεν μπορείς να τις πιάσεις, όσο κι αν τις κυνηγάς, διότι τη δουλειά τους την κάνουν με τρόπο μαγικό.


Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό και ο άλλος καταστροφές, ο Βενιζέλος, ο οποίος μας πληροφόρησε ό,τι:

Οι αναλογιστικές μελέτες έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) -του πιο αξιόπιστου διεθνούς Οργανισμού σε ανάλογα θέματα- και αξιολογήθηκαν με ''άριστα'' από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕ.

Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που ήθελε να κρύψει ο κ. Βρούτσης. Ό,τι ήταν εντολοδόχος της τρόϊκας. Διότι, πως αλλιώς θα αξιολογούνταν με "άριστα" αν η ίδια η τρόϊκα δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση, ή αν η ίδια η τρόϊκα δεν έβαζε τους όρους της αξιολόγησης;

Αλλά ας δούμε την υπόθεση από μια άλλη σκοπιά και με κάποιες λεπτομέρειες που άλλωστε είναι γνωστές σε όλους.

Έστω ό,τι έχεις κάποιο, ή κάποια ακίνητα που τα νοικιάζεις, που εκτός από την πραγματική τους αξία σου αποφέρουν και εισόδημα. 

Έστω ό,τι έχεις κάποιες προθεσμιακές καταθέσεις ή και ομόλογα, που προστίθενται και οι τόκοι στο κεφάλαιο με την λήξη της προθεσμίας, αυξάνοντας έτσι το κεφάλαιο.

Έστω ό,τι έχεις επενδύσει κάποιο κεφάλαιο σε μετοχές από τις οποίες παίρνεις μέρισμα.

Ποια είναι η περιουσία σου στην προκειμένη περίπτωση; 

Είναι οι μισθοί από την εργασία σου, ή είναι και όλα τα υπόλοιπα που έχεις στην κατοχή σου; 

Το παράδειγμα είναι σαφές. Περιουσία ενός ασφαλιστικού ταμείου δεν είναι μόνον οι ασφαλιστικές εισφορές που θα εισπράξει από τους εργοδότες ή και τους ασφαλισμένους, που εν μέσω κρίσης όλο και λιγοστεύουν εμφανίζοντας έτσι το ασφαλιστικό ταμείο να καταρρέει.

Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή με έναν σκοπό. Τη μείωση των συντάξεων.

Αν πραγματικά σ' αυτές οι περίφημες αναλογιστικές μελέτες δεν έλαβαν υπόψιν τους τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων ώστε να εμφανιστούν ό,τι καταρρέουν τότε δεν υπάρχει μόνον ευθύνη πολιτική. 

Θα πρέπει να διερευνηθεί και η τύχη που επιφύλασσαν οι κύριοι αυτοί για τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων.

Τούτο θα 'πρεπε να το γνωρίζουν καλά.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.  

Το γνωρίζουν;


Δεν υπαινίσσομαι ό,τι πρέπει να μην τους επιτρέπετε να μιλούν. 

Αντίθετα, όσο περισσότερο ανοίγουν το στόμα τους, τόσο περισσότερο αποδεικνύουν το πόσο ανθέλληνες υπήρξαν αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης.



2 σχόλια:

  1. Και αν ακόμα δεν είχαν κάνει την πουστιά με τον μη συνυπολογισμό της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έφερναν νόμο που θα όριζε ότι το 10% της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων θα είναι διαθέσιμο για συντάξεις. Αν έχεις ήδη στο μυαλό σου το νούμερο μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις το μαγείρεμα που θα σε οδηγήσει σε αυτό!
    Οι ίδιοι οι τροικανοί παραδέχονται (δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να τους καρφώσουν στεγνά) ότι πήγαιναν στα υπουργεία για να παραδώσουν προτάσεις των δανειστών και οι υπουργοί είχαν έτοιμα σχέδια που ήσαν ακόμη χειρότερα σενάρια και από τα δικά τους.
    Σαμαράς-Βενιζέλος: Το μοναδικό τους μέλημα είναι να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία των κομμάτων τους. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο ότι παραδίδοντας την εξουσία δεν θα βρεθεί στα δικαστήρια όχι φίλος να τους συμπαρασταθεί αλλά ούτε παπάς να τους θάψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα ό,τι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να πάει σε συνέδριο, αν συμβεί, όλα είναι προβλέψιμα, εκτός και αν τον προλάβει ο Αβραμόλπουλος και κάνει κόμμα, τότε θα μείνει ο Σαμαράς κι ο κούκος.
      Για τον άλλον τα πράγματα είναι ακόμη πιο καθαρά, σε λίγο δεν θα έχει κόμμα.
      Τώρα, αν προκύψουν πέρα από τις πολιτικές και άλλες ευθύνες, πολύ θα το χαρεί ο πληθυσμός της χώρας.

      Διαγραφή