Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

η πρώτη εντύπωση




Η λέξη αλλαγή δεν είναι ικανή να εκφράσει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πρόκειται για κοσμογονία. Τα γεγονότα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα και παρασέρνουν κάθε σκέψη. Το ένα διαδέχεται το άλλο. Πριν προλάβεις να εμβαθύνεις το αποτέλεσμα μιας εξαγγελίας έρχεται η επόμενη για να προσθέσει νέα στοιχεία που προσπαθείς να τα ενσωματώσεις στην σκέψη σου. Υπό αυτή την έννοια ας γίνουμε θεατές για λίγες μέρες και ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν. 

Μέχρι να πάρουν το δρόμο τους και να μπουν στην κοίτη. Να δούμε τα πρώτα απτά δείγματα. Την υλοποίηση κάποιων, δεν θα έλεγα υποσχέσεων, αλλά μέτρων, για την επαναλειτουργία κράτους και κοινωνίας. Τη στάση σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, εκεί όπου μας περιμένουν στη γωνία και θα παιχτεί το κυρίως παιγνίδι. Και βέβαια, τις αντιδράσεις του κλαμπ των Βρυξελλών, που είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει και θα έχει τον δικό του ρόλο στον αντίκτυπο των πολιτών. 


Η αρχική εντύπωση για την νέα μας κυβέρνηση συνολικά, στέκομαι μόνο σ΄αυτήν, στην εντύπωση, και δεν θα προχωρήσω σε κανένα άλλο σχολιασμό, ειδικότερα σε εξειδικευμένα ζητήματα-θέσεις, αυτά θα έχουμε την ευχέρεια και το χρόνο να τα ψηλαφίσουμε και να τα αναλύσουμε εν καιρώ και όταν θα έρχονται στο προσκήνιο, γιατί όπως είπα και πριν, δεν είναι απλά νωρίς, μόλις τώρα στον ορίζοντα έκανε την εμφάνιση της η ανταύγεια, αυτή λοιπόν, η εντύπωση είναι θετική. 

Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν είναι το άλλο θετικό της εντύπωσης αυτής. Η επιλογή τους έγινε κατόπιν βασάνου. "Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες", που λέει και μια παλιά διαφήμιση. Αυτό αποδεικνύει ό,τι ο Συρ.Ρι.Α. όταν έλεγε πως ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το εννοούσε. Η απάντηση στο πως και με ποιους θα κυβερνήσει ο Συρ.Ρι.Α. είναι ζωντανή πλέον. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να μας γυρίσουν πίσω. Θα πάμε μπροστά όσα εμπόδια κι αν βάλουν. Την Ιστορία δεν θα την σταματήσουν. Θα είμαστε εκεί. Φύλακες.    


3 σχόλια:

  1. Κι εγώ συμφωνώ, οι πρώτες εντυπώσεις άψογες, ας συστρατευτούμε λοιπόν δίπλα του -κι όχι απέναντι του- σημασία έχει να πάμε μπροστά ως χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω. Αναμένουμε ακόμα, μόνο μια ανταύγεια έχουμε δει, όπως πολύ ωραία το γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι το πιο ενδεδειγμένο αυτή τη στιγμή είναι η παρακολούθηση!
    Έχω ακούσει να ξέρεις ήδη κάποιες γκρίνιες ( και φαντάσου ότι δεν έχω βγει και πολύ έξω από το σπίτι , ούσα άνεργη - να'ναι καλά η κρίση!) αλλά τις είχα αναμενόμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή