Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

και ο Γερμανός χρειάζεται τον Χαρδούβελη του





Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σαμαρά ήταν η επιλογή Χαρδούβελη στην συγκυβέρνηση. Αποδείχτηκε βασιλικότερος του βασιλέως. 



Μπορεί να απέτυχε ο Σαμαράς με τους συμβούλους του, τους Μπαλτάκους, Γαρουφαήληδες και Χρυσανθ(εμ)ολαζαρίδηδες, όλα τα λουλούδια του μπαχτσέ δηλαδή, πέτυχε διάνα όμως, με ένα άλλο λουλούδι. Τον Χαρδούβελη. Ο άνθρωπος είναι μπιστικός του Σαμαρά. Αν δεν τον είχε επιλέξει για να νοικοκυρέψει, τάχα μου, τα οικονομικά, σίγουρα θα τον επέλεγε για να νοικοκυρέψει την κυβέρνηση. 



Διότι, ή άλλη, η κυρά-Σοφία ντε, που δεν έχει χρόνο, και που να τον βρει η καημένη; βλέπεις, έχει και τις ανησυχίες της και ξεμένει καμιά φορά, από χρόνο ντε, αφού είναι του δόγματος "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε" και όταν καμιά φορά, τάχα μου, από λάθος, το ανοίγει το ρημάδι, κατεβαίνει ο διακόπτης και το διαδίκτυο την απογειώνει. 


Τύφλα να 'χει ο Αδωνισμένος, και ο Βοριδισμένος, και τα συν αυτών κοπρόσκυλα. Ούτε το μικρό δαχτυλάκι του Χαρδούβελη δεν κάνουν όλοι μαζί. Τουλάχιστον αυτός σοβαρολογεί, ή σοβαροδείχνει τέλος πάντων, ενώ οι άλλοι κάνουν χαβαλέ. Μόνο που, με την πολύ τη σοβαρότητά του, έκανε τον Σαμαρά να μοιάζει αρλεκίνος. Χαβαλεδιασμένος αρλεκίνος. Τύφλα να 'χουν οι κλόουν στα τσίρκα.

Τον Σεπτέμβριο ο Χαρδούβελης συμφωνούσε με τον Σαμαρά που μας έλεγε πως θα μας βγάλει απ' τα μνημόνια στο τέλος του χρόνου. Μάλιστα, χωρίς να χρειαστούμε τις υπόλοιπες δώσεις. Και χθες, μας είπε ό,τι αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα χαθούν τα ποσά της τελευταίας δόσης. Τα οποία δεν τα χρειαζόμασταν το Σεπτέμβριο. Τώρα όμως θα τα χρειαστούμε για να ξαναβγούμε απ' τα μνημόνια. Ενώ πριν, τι να τα κάναμε; Τους τα πετούσαμε στη μούρη. Αφού θα βγαίναμε απ' τα μνημόνια και μας ήταν αχρείαστα.     

Ο Χαρδούβελης, πολύ θα το ήθελε να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς και να παραμείνει υπουργός. Βέβαια, δεν είναι πολιτικός για να κατέβει υποψήφιος και να τον σταυρώσουν οι πολίτες, ή να τον μαυρίσουν. Αυτός δεν το παίζει κορώνα-γράμματα. Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι. Ένας υπάλληλος και μάλιστα, συνειδητός, είναι. Γι' αυτό και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραδώσει το υπουργείο στις 26. Οι υπάλληλοι απολύονται, ενώ οι εκλεγμένοι παύονται. Εν μέσω οδυρμών.

Τελείωσαν τα ψέματα (τους). Τώρα πέρασε ή ώρα, όπως θα έλεγε και η "Θεία Λένα".

Πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί, για να του κάνω μια ερώτηση. Θα τον ρωτούσα,
"Τι είναι αυτό που του έμεινε από την θητεία του στο υπουργείο;" 
και μαντεύω μάλιστα την απάντηση.
"Μα!" Θα μου έλεγε ξαφνιασμένος και με κάποια απορία στο βλέμμα του. 
"Η δυνατότητες που είχα στο ρουσφέτι και, βέβαια, τα δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό".
Θα μου απαντούσε και μάλιστα με έμφαση.

 ............//////...............

Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν ο Σαμαράς με το κόμμα του απ' τη μία και ο Βενιζέλος με την δημοκρατική του παράταξη απ' την άλλη, που είναι κάτι σαν κόμμα, αφού, όπως είναι γνωστό, κόμμα είναι αυτό που μπαίνει στη βουλή και για να μπει στη βουλή η παράταξη Βενιζέλου χρειάζεται να περάσει το όριο του 3%, που προς το παρόν δεν φαίνεται να το έχει, είναι να παραιτηθούν από τις εκλογές και να στηρίξουν εκλογικά το ΚΚΕ. Ίσως τότε να καταφέρουν να αποτρέψουν την νίκη του Συ.Ριζ.Α. Και να αποκτήσει επί τέλους και η χώρα αριστερή κυβέρνηση. 

............//////...............

Ο Βενιζέλος είναι πρόθυμος να υπογράψει ως εγγυητής, αν το κόμμα του βγει τρίτο. Γιατί το τρίτο κόμμα είναι εγγυητής, ενώ το τέταρτο μάλλον δεν είναι εγγυητής. Οπότε, η δημοκρατική παράταξη του, που μπορεί να μην γίνει κόμμα και να μείνει σκέτη παράταξη, πρέπει να έρθει τρίτη, ώστε να μπορεί να εγγυάται. Αν έρθει τεταρτοπέμπτη, ή ακόμη καλύτερα αν πατώσει, δεν θα μπορεί να γαμωεγγυάται ο Βενιζέλος. 

Στο κάτω-κάτω καλό είναι να υπάρχει εγγυητής, για να βάζει καμιά υπογραφή. Ε! λοιπόν, αυτή τη δουλειά μπορεί άνετα να την κάνει ο Βενιζέλος. Ακόμη κι αν χρειάζεται να ξυπνάει τα μεσάνυχτα για να βάζει την υπογραφή του, αφού μετά θα πέφτει πάλι για ύπνο οπότε, δεν θα θυμάται το πρωί αν υπέγραψε και τι υπέγραψε. 

Φυσικά και στο mail του Χαρδούβελη, σιγά το πράμα δηλαδή, μια υπογραφή θα βάλει, που βέβαια το mail δεν είναι του Χαρδούβελη, γιατί αν ήταν του Χαρδούβελη ο Βενιζέλος σίγουρα δεν θα υπέγραφε ως εγγυητής, γιατί ο Βενιζέλος εγγυάται μόνον για τον Σαμαρά και για κανέναν άλλον, ακόμη και για τον εαυτό του δεν είναι βέβαιος ό,τι μπορεί να εγγυηθεί, γιατί ως γνωστόν, ο εγγυητής πρέπει να διαθέτει αντίκρυσμα και ο Βενιζέλος το μόνο αντίκρυσμα που του απέμεινε είναι η Καϊλή, για να κλείσει την πόρτα, μετά που έχασε την Άντζελα απ' το συντρόφι του και νοιώθει σφόδρα εξαπατημένος και συνάμα απατημένος. Μικρό πράγμα είναι να σου παίρνει κοτζάμ υπουργό ο πολιτικός σου αντίπαλος; Μα κι αυτή τέλος πάντων, πάει με όποιον της κλείσει το μάτι;

............//////...............

Τελικά, όλοι θέλουν το κόμμα τους τρίτο. Όλοι ρυθμιστές και εγγυητές θέλουν να γίνουν. Εκτός απ' τον Βενιζέλο, που είναι πεπειραμένος και το έχει μελετήσει καλά το θέμα, εγγυητής θέλει να γίνει και ο ποταμοθολούρας. Βέβαια, υστερεί έναντι του Βενιζέλου, ο οποίος δεν σκέφτεται να δώσει λευκή κόλλα. Δεν πρόκειται να γίνει εγγυητής αν δεν πάρει εγγυήσεις. Στο κάτω-κάτω έχει βαριά υπογραφή. Τόσο βαριά που μπορεί και υποβρύχιο να βουλιάξει.

Αλήθεια, ο ποταμοθολούρας τι θα εγγυηθεί; Τη θολούρα; Και τη μπόχα απ' τα απόβλητα που έπεσαν στο ποτάμι; Μα, τα ίδια εγγυάται και ο Βενιζέλος, που σαν δοκιμασμένος τραβάει στην ανηφόρα. Και σέρνεται στην κατηφόρα.

Ο ποταμοθολούρας το σκέφτεται πολύ να δώσει λευκή κόλλα και μάλλον θα υποκύψει. Αν είναι για ν' αλλάξουν όλα χωρίς να γκρεμογαμηθεί η χώρα. Βέβαια, αυτό πήγε να κάνει και ο Σαμαράς και αντί να τα αλλάξει όλα, γκρεμογάμησε τη χώρα. Τώρα ο ποταμοθολούρας εγγυάται να την σηκώσει, τη χώρα ντε, για να την γκρεμογαμήσουν μαζί. Διότι, ένας, δεν μπορεί να την γκρεμογαμήσει μόνος τους. Πριν ήταν ο Βενιζέλος, ο οποίος γκρεμογαμάει μόνο το κόμμα του, και δεν τα κατάφεραν τόσο καλά.
  
............//////...............

Ευτυχώς που δεν θα μπει στη βουλή και η άλλη θολούρα. Ο κυρ-Φώτης. Αρκετή θολούρα είχε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έβλεπε αν ήταν κυβέρνηση ή παιδική χαρά. Οπότε, θα βρει την ησυχία του ο κυρ-Φώτης. Βέβαια, η θολούρα δεν θα κοπάσει, γιατί μετακόμισε αλλού.

............//////...............


"Οεοε, θολούρα αρχηγέ!" Το νέο σύνθημα της σοσιαλθολούρας. Εγγυητής κι αυτός. Εγγυάται ό,τι θα εγγυηθεί το ίδιο που είχε εγγυηθεί και στο παρελθόν. Με μια διαφορά. Τώρα θα μας αποδείξει ό,τι τα λεφτά υπήρχαν. Κι ό,τι δεν είχε καταλάβει πως τα έτρωγε ο Πάγκαλος με την παρέα του. Γιατί αυτός, τα είχε δει τα λεφτά. Οπότε, ψεύτη δεν μπορείς να τον πεις. Ούτε κλέφτη. Άλλοι τα φάγανε. Αυτός μόνον έβλεπε. Αλλά δεν καταλάβαινε. Δεν φταίει αυτός, οι άλλοι του ρίχνανε στάχτη στα μάτια. Τώρα που τα είδε όλα και μάλιστα καθαρά, θα μας αποκαλύψει με βεβαιότητα ό,τι δεν ήταν βλάκας, αλλά πιάστηκε κορόϊδο! Το κορόϊδο. 

............//////...............


Τρίτο κόμμα θέλει να έρθει και το ΚΚΕ. Για να γίνει κι αυτό ρυθμιστής και εγγυητής. Τώρα, το τι θα ρυθμίσει και τι θα εγγυηθεί το ΚΚΕ, πρέπει να ψάξουμε στα άπαντα του Λένιν και στο κεφάλαιο του Μαρξ, και μάλιστα στα ψιλά γράμματα. Αν και ο Στάλιν το έχει μεταφέρει από το θεωρητικό επίπεδο στην πράξη, οπότε, μέσες-άκρες μπορούμε να υποθέσουμε τι θα εγγυηθεί και τι θα ρυθμίσει. 

Να εγγυηθεί το ΚΚΕ να κυβερνήσει ο Σαμαράς για να μας βγάλει απ' τα μνημόνια και να μας βάλει πιο βαθιά στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μοιάζει δύσκολο. Να εγγυηθεί να κυβερνήσει ο Συ.Ριζ.Α. για να διαγράψει το χρέος και να ζητήσει το κατοχικό δάνειο, κι αυτό μοιάζει δύσκολο, αφού πάλι θα παραμείνουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Οπότε, η απορία παραμένει. Τι θα ρυθμίσει και τι θα εγγυηθεί αν έρθει τρίτο κόμμα; Εδώ σε θέλω κάβουρα.... 

Η αλήθεια είναι ό,τι προσωπικά επιθυμώ να έρθει τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και θα νιώσω μεγάλη απογοήτευση αν για μια ψήφο, τη δική μου εν προκειμένου, αφού δεν θα το ψηφίσω, να χάσει την τρίτη θέση και να του στερήσω το δικαίωμα να γίνει, και ρυθμιστής, και εγγυητής. Τουλάχιστον να ήξερα τι θα ρυθμίσει και τι θα εγγυηθεί, να πάει στο διάολο, μια ψήφος είναι, θα την έριχνα κι ας πήγαινε χαμένη στο κάτω-κάτω.  

Έλα μου ντε, που δεν ξέρω τι θα την κάνουν και πως θα την χρησιμοποιήσουν; Αν είναι για την επανάσταση τους, μέσα με τα μπούνια. Αν είναι για την ανάσταση τους, να μου λείπει. 

Έχω ένα τρελό σενάριο στο (τρελαμένο μου) μυαλό. Πες ό,τι ούτε το πρώτο, ούτε και το δεύτερο καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Και δίνεται η τρίτη εντολή στο τρίτο κόμμα που μπορεί να είναι το ΚΚΕ. Και λέει ο Συ.Ριζ.Α. ό,τι στηρίζει κυβέρνηση ΚΚΕ χωρίς καμιά επιφύλαξη. Τι κάνει, λοιπόν, το ΚΚΕ; Σχηματίζει κυβέρνηση, ή μας λέει ό,τι δεν δέχεται να το στηρίξουν οι οπορτουνιστές; Ή μήπως, πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα να κυβερνήσουν οι κομουνιστές; Και ό,τι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες; Και θα περιμένει πότε θα ωριμάσει η ιδέα στο λαό για να του ζητήσει να κυβερνήσει! 

Βλέπω να φτιάχνει δικό της κομουνιστικό κόμμα η Λιάνα για να ωριμάσει τις συνθήκες. Διότι οι άλλοι, αντί να ωριμάσουν τις συνθήκες, παραωρίμασαν οι ίδιοι και κινδυνεύουν να σαπίσουν και να καταλήξουν στη χωματερή.  

............//////...............
    

υ.γ.    Δυνατά και με μια ανάσα. Απ' την πρώτη. Για να είναι και καλύτερη.





2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λέξη στα όσα αναφέρεις!
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ...!!!
    Κι όπως πολύ εύστοχα επίσης είπες:
    "Δυνατά και με μια ανάσα. Απ' την πρώτη. Για να είναι και καλύτερη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΠΛΟΣ:
    Θα έκανε καλό να σκεφτόσουνα λίγο παραπάνω πριν αρχίσεις να αραδιάζεις ό,τι σου κατέβει. Ειδικά από το ΚΚΕ δεν έχεις καταλάβει εντελώς τίποτα. Το ΚΚΕ δεν έχει καμιά διάθεση να παίξει ρόλο "ρυθμιστή" Το εχεις μπερδέψει με το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ; Το ΚΚΕ επίσης λεει απλά ότι στον κόσμο που ζούμε και που λεγεται καπιταλισμός την εξουσία δεν την έχει ο λαός αλλά την έχουν οι καπιταλιστές(ολοφάνερο μεν δυσκολο να το καταλάβει όποιος δεν θέλει να ακούσει λίγο), επομένως ο λαός αφού δεν είναι στην εξουσία είναι στην αντιπολίτευση.Εκει λοιπόν θα είναι και το ΚΚΕ, μαζί με το λαό. ΑΥτοί που θέλουν να κυβερνήσουν στον καπιταλισμό, θα είναι προσωπικό της εξουσίας και αν κάνουν καλά τη δουλειά θα παραμείνουν.Αλλιώς θα απολυθούν..(Κι αυτό απλό αλλά δύσκολο να το πιάσει κανείς όταν έχει μαθει να σκέφτεται ανάποδα.)ΤΟ ΚΚΕ θα κυβερνήσει μόνο στο πλάι του λαού, όταν ο λαός πάρει αυτός την εξουσία. Αυτό όμως δεν γίνεται με εκλογές. Αν η πραγματική εξουσία κινδύνευε καθε λίγο να τα χάσει όλα στις εκλογές, φυσικά θα τις είχε καταργήσει. Όποιος νομίζει ότι την άλλη μερα θα χρειαστεί δυνατή αντιπολίτευση για να αντισταθούμε στα όσα θα έρθουν ψηφίζει ΚΚΕ. Οποιος ελπίζει στις υποσχέσεις που δίνουν όλοι όσοι αμφισβητεί, τους πιστεύει και πηδάει στο κενό, με γειά του με χαρά του και περαστικά σε όλους μας. Εμείς πάντως λέμε ότι όποιος κ να εκλεγεί θα χρειαστεί πολύς αγώνας για να κρατήσουμε όσα λίγα μας έμειναν. Γι αυτό ΚΚΕ.
    (ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ αν κατάλαβες το ΚΚΕ δεν θα ψάξει αν μπορεί να κάνει κυβέρνηση για να βγάλει το σύστημα από τα σκατά, να σώσει δηλ. τους πλούσιους κ να συνεχιστεί η κοροιδία μας. Το ΚΚΕ ενδιαφερεται για τους φτωχούς και τους καλεί να νοιώσουν τη δύναμή τους κ να πάρουν τη ζωή που τους κλεβουν πίσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή