Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

νοσηρός εγκέφαλος





Έχω πει πολλές φορές ό,τι μ' αυτόν τον γυρολόγο της πολιτικής, ίσως και των κομμάτων, που παρά την ηλικία και την διαύγεια αν αποφάσιζε να επιστρέψει στην πολιτική ίσως να τον βλέπαμε στον φυσικό του χώρο, γιατί αυτό είναι, ένας γυρολόγος της πολιτικής, όπου φυσάει ο άνεμος κι όπου γυαλίζει, και βέβαια, όσο περνάν τα χρόνια και τα ανακλαστικά ατονούν το γυάλισμα έρχεται απ' την πλευρά όπου υπάρχουν αντικείμενα που εκπέμπουν, που η απληστία κληρονομούμενη μετέχοντας επικεντρώνεται ακριβώς εκεί, και η απόκτηση άλλων, ηπιότερων, απέχει λόγω ολικής παρατονίας. Αν έμεινε χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ο λόγος ήταν ό,τι το κόμμα αυτό είχε καβαλήσει την εξουσία, ακριβώς δηλαδή αυτό που επιζητούσε, αυτό το τέρας της πολιτικής ζωής, γιατί μόνον έτσι μπορούσε να αποκτήσει οντότητα, να αποκτήσει υψηλούς "φίλους" και παρατρεχάμενους. Που, αν είχε τη δυνατότητα να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του δεν θα δίσταζε και θα έκανε ό,τι και ο παππούς του. 


Γι' αυτόν λοιπόν το γυρολόγο της πολιτικής, που πέρασε από διάφορα αριστερά σχήματα και ανατράφηκε πολιτικά, σε κάποια περίοδο, ακόμη κι από τον Μαρξισμό-Λενινισμό του ΚΚΕ, έχει σημασία αυτό, όχι για τον Μαρξισμό-Λενινισμό του, που είναι ανύπαρκτος και αν αναφέρεται κάποτε-κάποτε σ' αυτό, δήθεν κριτικά, αυτό που καταφέρνει είναι να δείξει το πρόσωπο του, το απαίσιο του αριβίστα, αφού τα κατάλοιπα που κληρονόμησε από τους αριστερούς γραφειοκράτες έγιναν το εγκόλπιο του, για να καταλήξει τελικά στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας και μη, ως αθεράπευτος εξουσιομανής, και να διακριθεί ως γνήσιος εκμεταλλευτής συνειδήσεων στην περίφημη παλαιολιθική εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα". Και τώρα, που παρήλθαν ανεπιστρεπτί εκείνες οι αφράτες εποχές, που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, φαίνεται να έχασε τη μνήμη του και κάποιος να απασφάλισε τη βαλβίδα του οχετού που κρύβει στο dna του και λοιδορεί το κόμμα που του έδωσε οντότητα, γιατί λέει, δεν τον κάλυπτε όταν δέχονταν τρομοκρατικές επιθέσεις με μπαζούκας που ήταν οπλισμένα με γαλακτοκομικά. 

Αυτόν λοιπόν τον γυρολόγο της πολιτικής, που σήμερα ερωτοτροπεί με διάφορα πολιτικά σχήματα, καινούρια ή και παλαιότερα, που προσκυνάει τον πρωθυπουργό της συμφοράς, που παρά το κούρεμα και τα δάνεια κατάφερε το ακατόρθωτο, να αυξήσει το δημόσιο χρέος και την ανεργία, να υποβάλει σε παρατεταμένο ηλεκτροσόκ την κοινωνία, να αυξήσει άστεγους και συσσίτια, να οδηγήσει αμετάκλητα το 40% του λαού πίσω από το όριο της φτώχειας, αυτόν λοιπόν, που έχει αγκαλιάσει όλους τους ακροδεξιούς και τους έχει καταστήσει στενούς και έμπιστους συνεργάτες του, αυτόν λοιπόν, τον οσφυοκάμπτη γερμανόφιλο και λατρεμένο του, ψήφισε, στις ευρωεκλογές, ο γυρολόγος της πολιτικής. Δήθεν, όπως είπε, για να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, είπε πως εν γνώση του ψήφισε αρνητικά και ό,τι δεν πήγαινε το χέρι του, γι' αυτό έβαλε και το άλλο και ψήφισε με τα δυο χέρια. 

Όμως βγήκε πρώτο κόμμα, και ο γυρολόγος της πολιτικής, δυσαρεστημένος σφόδρα γι' αυτό, σήμερα, δίνει αμέριστα και εθελοντικά τις πολιτικές του συμβουλές σαν πεπειραμένος που είναι στους νέους πολιτικούς του φίλους, που ανέκαθεν ήταν φίλοι του. Να μην κάνουν, λέει, το λάθος και κυριαρχούνται από πανικό λόγω του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί είναι πολιτικάντηδες, ενώ αυτός και οι όμοιοί του, οι σημερινοί του φίλοι, είναι οι γνήσιοι πολιτικοί. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λαϊκίστικο και εθνικοφασιστικό κόμμα και αποτελεί ένα άκρο μαζί με την ακροδεξιά, που προήλθε από τη συγχώνευση των δυο άκρων. Ενώ ο συρφετός των ακροδεξιών που κατέλαβαν κομματικά αλλά και κυβερνητικά αξιώματα του κόμματος που κυβερνάει, όπως και ο ίδιος που τους σιγοντάρει, δεν είναι άκρο, πολύ περισσότερο δεν είναι φασίστες. Γιατί αυτοί προήλθαν από τη συγχώνευση της αριστερόστροφης δεξιάς του Βορίδη και του Γεωργιάδη με την δεξιόστροφη αριστερά του Βενιζέλου. 

Όλα τα φασισταριά που βρήκαν στέγη στο κόμμα, του προσφάτως πολιτικού του φίλου, που απέκτησε αναγκαστικά, αφού πρέπει να παρεμποδιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας πρόθυμος αυτός να προσφέρει όποια υπηρεσία του ανατεθεί, δεν είναι ακροδεξιοί γιατί έχουν μετανοήσει. Όπως άλλωστε και ο ίδιος, διότι η μετάνοια πάντοτε δείχνει το αγνό του χαρακτήρος. Τότε που μετανόησε και από δόκιμος κομουνιστής έγινε κομουνιστοφάγος, γιατί οι κομουνιστές "σφάζουν τους αντιπάλους τους", κι αυτός απεχθάνεται τα αίματα, πόσο μάλλον τις σφαγές. Γι' αυτό και δεν σφάζει, παρά μόνο "καρφώνει". Απεχθάνεται τους κομουνιστές. Απεχθάνεται και τους αριστερούς γιατί απεχθάνονται τους φασίστες και τον έρποντα φασισμό του. Και προσφάτως απεχθάνεται και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κερδίζει την υποστήριξη δυσαρεστημένων "περιθωρίων" της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο γυρολόγος της πολιτικής έχει την δική του αντίληψη για την ελληνική κοινωνία. Την έχει κατανείμει σε κατηγορίες, μια απ' αυτές τις κατηγορίες είναι τα δυσαρεστημένα "περιθώρια", και είναι δυσαρεστημένα γιατί είναι πλεονέκτες, και είναι περιθώρια γιατί φαίνεται να τους αρέσει η περιθωριοποίηση, και κατ' αυτόν, ίσως αυτή η κατηγορία θα πρέπει να εκλείψει. Αντίθετα με την άλλη κατηγορία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος. Τις υγιείς δυνάμεις. Που θα πρέπει να καταλάβουν όλο το ζωτικό χώρο και να κυριαρχήσουν, οι υγιείς δυνάμεις πάντοτε κυριαρχούν, γι' αυτό είναι μαζί τους. Πάντα ήταν μαζί τους. Σήμερα κατέχουν τα μέσα παραγωγής γι΄αυτό και ο ίδιος είναι υπό την κατοχή τους. Διότι παράγει. Συκοφαντία, δυσφήμιση, τρομοκρατία. Διότι επιτρέπει στην άλλη κατηγορία να κυριαρχήσει, γιατί αν επικρατήσουν τα "περιθώρια" θα διανείμουν την εξουσία στους φίλους τους, και οι δικοί του φίλοι, και ο ίδιος, θα καταντήσουν "περιθώρια". 

Γι' αυτόν, λοιπόν, τον γυρολόγο της πολιτικής, έχω πει πολλές φορές ό,τι είναι ανώφελο να ασχολείσαι μαζί του, ότι είναι προτιμότερο να τον αγνοήσεις, γιατί το μόνο που προσφέρει είναι η θυμηδία, σε όσους βέβαια τον γνωρίζουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που δεν λαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τα μηνύματα του και τη δυσωδία που εκπέμπει. Σ' αυτούς, δεν προκαλεί θυμηδία. Αντίθετα, προκαλεί φόβο και ασκεί τρομοκρατία, κι αυτό είναι που επιδιώκει, και το κάνει με τον ωμότερο τρόπο, διότι έτσι αποδίδει καλύτερα. Λειτουργεί ως καθοδηγητής για τους αναποφάσιστους και για όσους απέμειναν στο πρώην κόμμα του χρησιμοποιώντας την προηγούμενη κομματική του ταυτότητα. Τους οδηγεί έξω από το ΠΑΣΟΚ με κατεύθυνση στη δεξιά. Κινδυνολογώντας. Μιλώντας για σφαγές και για συγχώνευση των δυο άκρων. Δηλαδή, τα δυο άκρα δεν θα σφαχτούν μεταξύ του όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά από κοινού θα σφάξουν τους υπόλοιπους, οι οποίοι υπόλοιποι είναι οι νοικοκυραίοι, και επομένως αυτοί θα πρέπει να το αποτρέψουν . 

Σ' αυτόν τον γυρολόγο της πολιτικής, πρέπει να συμπεριφερθείς, απαραίτητα, με τον δικό του τρόπο. Να χρησιμοποιήσεις το ίδιο λεξιλόγιο με το δικό του, τα ίδια επιχειρήματα, την ίδια φωνή, κι αν χρειαστεί να φορέσεις και τα ίδια γυαλιά, για να γίνεις περισσότερο πειστικός. Βέβαια, με διαφορετικό περιεχόμενο. Για να τον ξεβρακώσεις και να τον γελοιοποιήσεις, να τον κάνεις ρεντίκολο στα μάτια τους, γιατί μόνον έτσι καταλαβαίνουν, αν καταλαβαίνουν, γιατί τα ενεργούμενα δεν καταλαβαίνουν από τίποτε. Αν όμως αρχίσουν να γελάνε μαζί σου, που θα υποδύεσαι το κακέκτυπο του γυρολόγου, τότε θα ξέρεις, ότι θα γελάνε το ίδιο και με τον γνήσιο γυρολόγο.

Κι ό,τι με τον καιρό ίσως να αποτελέσει έναν ακόμη ήρωα του καραγκιόζ μπερντέ, μαζί με τον Μπαρμπαγιώργο και τον Χατζηβαϊβάτη. Έχει αφήσει πληθώρα περιστατικών που θα εμπνεύσουν τον μελλοντικό καραγκιοζοπαίχτη.


4 σχόλια:

  1. Τελικά είναι πολλή μεγάλη η λίστα εκείνων των πωλητικών που με αηδιάζουν και περιμένω πως και πως κάτι να τους συμβεί, Θε μου συγχώρα με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν υπάρχει, θα σε συγχωρέσει γιατί λες την αλήθεια,
      αν δεν υπάρχει, δεν περιμένουν συγχώρεση ούτε αυτοί

      το νέο προφίλ είναι αχτύπητο

      Διαγραφή
  2. Εγω νομιζω,φιλε...Οτι τελικα παιζει μεγαλο ρολο,η ταξικη προελευση...
    ΕΙΔΙΚΑ για τους πολιτικους...!!!
    Δεν μπορει δηλαδη,να σου ανηκει η μιση Ελευσινα..Και να εισαι Αριστερος,και Κομμουνιστης,και κουραφεξαλλα...!!!!
    Την εποχη που ενταχθηκε,ο εν λογω,στις ταξεις των Αριστερων...
    ΟΛΟΙ το ιδιο εκαναν..Και γινονταν ΔΕΚΤΟΙ μετα Βαιων και κλαδων!!!
    Για να καταληξουμε σημερα,σε αυτα τα ωραια..!!
    ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβουμε μια φορα...
    Οτι ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ..Αλλα και ο πλουτος...

    Δεν περναει απο τη βελονα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι, πάρε παράδειγμα τον Χρύσανθο το Λαζαρίδη, γιος στρατιωτικού, της εποχής του εμφυλίου και της χούντας, ο ίδιος ενεργός στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μέλος μιας από τις μαζικότερες νεολαιίστικες πολιτικές οργανώσεις, συνελήφθηκε και κρατήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, σήμερα φίλος και σύμβουλος του ακροδεξιού Σαμαρά, εδώ δεν ισχύει τα ομώνυμα απωθούνται, συστράτευση για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού, του εχθρού του Σαμαρά που είναι οι πρώην σύντροφοι του Λαζαρίδη, που τώρα έγιναν και δικοί του εχθροί, και το ερώτημα δεν χρειάζεται να τεθεί, γιατί η απόδειξη έχει προηγηθεί, ήταν, δηλαδή, ποτές του ο Λαζαρίδης αριστερός; ή ήταν καμουφλαρισμένος ακροδεξιός, γιατί απάντηση για το πως καθάρισε από τα κρατητήρια της χούντας ενώ άλλοι συναγωνιστές τους έλιωσαν εκεί μέσα δεν δόθηκε, ούτε το στερεότυπο είναι δικαιολογία, ότι δηλαδή ήταν της μόδας εκείνη την εποχή να είσαι αριστερός.

      Διαγραφή