Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

το μήλο κάτω απ' τη μηλιά σαπίζει




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Μάλιστα, είναι τόσο έμπειρος που οι υπόλοιποι μπροστά του μοιάζουν με κηπουροί. Μέχρι και πρωθυπουργός μπορεί να γίνει κάποια μέρα. Όπως και ο πατέρας του. 

Μπορεί να είναι σχετικά νέος στην πολιτική, όμως τις εμπειρίες του τις έχει. Αυτό είναι που μετράει. Άλλωστε από μικρός διδάσκονταν απ' τον πατέρα του. Μεγαλώνοντας, έπαιρνε μαθήματα από την αδερφή του. Είναι γέννημα θρέμμα Μητσοτάκης, δηλαδή. 

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης έμαθε την πολιτική απ' όταν ήταν στο νηπιαγωγείο. Όταν οι άλλοι κατουρούσαν τις ποδιές τους αυτός διάβαζε τους λόγους του πατέρα του μπροστά στον καθρέφτη. 

Ήθελε να μοιάσει σ΄αυτό το τέρας της πολιτικής ζωής που έγινε πρωθυπουργός με παγκόσμια πρωτοτυπία. Εξαιτίας ενός εριφίου που πήδηξε το φράχτη και βρέθηκε κατά λάθος στη στάνη του πατέρα του. 


Ο Κυριάκος όμως, βάλθηκε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του, μια και είναι ικανότατος πολιτικός και ο ίδιος. Άλλωστε έχει γερακίσιο βλέμμα. Καμιά σχέση με το βλέμμα της αγελάδας. 

Γι' αυτό βιάζεται ο Κυριάκος για να ολοκληρώσειΜην πάθει τα ίδια όπως ο πατέρας του. Γιατί θέλει να πετύχει περισσότερα απ' τον πατέρα του. Να προλάβει να διεκδικήσει κι αυτός ένα Νόμπελ. Όπως και ο πατέρας του. Που κέρδισε με το σπαθί του το Νόμπελ Χημείας. Τότε που έκανε το χιλιάρικο σκατά.

Ο Κυριάκος, τώρα που έγινε υπουργός, θέλει να κάνει το Δημόσιο σκατά. Γιατί μόνον έτσι θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το Νόμπελ. Και θέλει να το πετύχει πριν τον πετύχουν οι εκλογές και τα σκατώσει.

Βέβαια, σ' αυτό που προσπαθεί να πετύχει δεν υπάρχει ανάλογο Νόμπελ. Γι' αυτό και εισηγήθηκε ο πατέρας του σαν παλιός βραβευμένος που είναι τη δημιουργία ανάλογου Νόμπελ ώστε να το κερδίσει ο Κυριάκος.

Πρότεινε να δημιουργηθεί το Νόμπελ, "σκατά κι απόσκατα". Δηλαδή, ποιος θα κάνει τα μεγαλύτερα σκατά. Κι ο Κυριάκος που είναι έμπειρος, και έχει μαθητεύσει δίπλα στον πατέρα του, λογικά θα είναι το μεγάλο φαβορί για το Νόμπελ "σκατά κι απόσκατα". 

Ο Κυριάκος, επειδή η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αφού δεν τελείωσε με το έργο του ο ίδιος, θέλει από την πρώτη μάλιστα ψηφοφορία να αναδειχτεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο του και να κερδίσει το Νόμπελ και να γίνουν οι Μητσοτάκηδες η πρώτη οικογένεια που κέρδισε δυο Νόμπελ.
  
Ο Κυριάκος, δεν έχει στόχο να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Αυτό που θέλει είναι να αποδείξει ό,τι υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες που μπορούν να παίξουν το ρόλο του Προέδρου. Και μάλιστα, να τον αποδώσουν καλύτερα από τους προηγούμενους. 

Το πρωί θα καταθέτουν στεφάνια στα ηρώα, το μεσημέρι θα την πέφτουν για κάνα δυο ώρες στον καναπέ για να είναι σταθερό το χέρι τους όταν θα υπογράφουν τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα το βράδυ.

Μάλιστα, προτείνει, να υποστεί ο λαός ακόμη μια μικρή θυσία, γιατί αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να τελειώσει το λαό με μικρές θυσίες. Ενώ, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον τελειώσει φέρνοντας το χιλιάρικο. Όχι αυτό που έκανε ο πατέρας του σκατά, αλλά το χιλιάρικο του Λαφαζάνη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου