Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

αμφισβητώ πλήρως, πλαγίως και καθέτως




Η κ. Βούλτεψη, "αμφισβητεί πλήρως". Καθότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει "ολίγον". Κατ' αρχήν. Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις. Όχι όμως όποιες - όποιες. Αμφισβητεί εκείνες που την στέλνουν στον κομμωτή της για ψυχανάλυση. Διότι ο κομμωτής, όση ώρα διαρκεί το κρεπάρισμα, αναλύει και την επίδραση που έχει το καλοχτενισμένο μαλλί στη libido

Αμφισβητεί την κάθε εταιρεία για τις δημοσκοπήσεις που κάνει. Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δίνει η κάθε εταιρεία. Διότι είναι δικό της θέμα. Και δεν είναι θέμα της κ. Βούλτεψη. Η κ. Βούλτεψη έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί. Με την ενιαία κυβέρνηση των "Ντινόπουλων" και "Μητσοτάκηδων". Που είναι ένα σώμα. Κάτι σαν μπετόν-αρμέ, δηλαδή. 

Μάλιστα, η κ. Βούλτεψη, είπε πως "δεν υπάρχουν 11 μονάδες". Διότι λίγες μέρες νωρίτερα, μια άλλη δημοσκόπηση έδινε μόνο 6 μονάδες διαφορά. Σου λέει, αν πάει μ' αυτά τα χάλια η κυβέρνηση σε λίγες μέρες στο ραντεβού της με την τρόϊκα, είναι να τα μαζεύουμε πριν την ώρα μας. Όχι μόνον 11 μονάδες, αλλά αυτοδυναμία θα χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Και τότε, δεν θα φτάνουν για να την κουλάρουν ούτε έντεκα κομμωτές. 


Η κ. Βούλτεψη, δεν ξεκαθάρισε αν αμφισβητεί κι αυτούς που στις δημοσκοπήσεις εκδηλώνονται αρνητικά για το κόμμα της. Βέβαια, δεν ξεκαθάρισε επίσης, αν αμφισβητεί και όσους εκδηλώνονται θετικά για το κόμμα της. Γιατί, μ' αυτήν την κυβέρνηση, λογικό είναι να εκδηλώνονται οι ψηφοφόροι αρνητικά. Αλλά να υπάρχουν, ακόμη, κάποιοι που εκδηλώνονται θετικά, μάλλον θα πρέπει να ζούνε σε άλλο κόσμο και η κ. Βούλτεψη ελπίζει να συνεχίσουν να ζουν στον κόσμο τους, για να μπορεί κι αυτή να ζει στον δικό της.  

Επίσης, είπε, η κ. Βούλτεψη ό,τι "η κυβέρνηση θα πάει να αντλήσει χρήματα από τις αγορές". Βέβαια, η κ. Βούλτεψη απέφυγε να αναφέρει το επιτόκιο. Αν πάρουμε παράδειγμα από το επιτόκιο του δεκαετούς που πήρε στη δευτερογενή σχεδόν μια μονάδα πάνω, κι από 5,56% πήγε στο 6,38%, μπορούμε να υποθέσουμε τι θα πληρώσουμε γι' αυτόν τον δανεισμό. 

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, η κυβέρνηση, που "έχει χαράξει το δρόμο με τον νόμο του εξορθολογισμού και της βεβαιότητας ό,τι δεν θα παράγει νέα ελλείμματα", θα μπορεί με άνεση να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους. Αφού, για το λαό νοιάζεται, και για το λαό τα κάνει όλα. Και όχι για τους τοκογλύφους. Και ο λαός που θα ευεργετηθεί απ' τον ορθολογισμό της κυβέρνησης , θα κάνει πάλι το χρέος του. 

Γιατί, κατά την κ. Βούλτεψη, ο λαός πρέπει να "αρχίσει να ξεχωρίζει τη νομιμότητα από την παρανομία". Η ίδια βέβαια, ξεχώριζε από χρόνια τη νομιμότητα απ' την παρανομία. Γι' αυτό και ήταν πάντα, και με το χωροφύλακα, και με τον αστυφύλακα. 

Μέχρι τώρα, η νομιμότητα με την παρανομία ήταν μπερδεμένες. Δεν ξεχώριζαν. Όλα ήταν νόμιμα και όλα ήταν παράνομα. Και κανείς δεν ήξερε από που άρχιζε η νομιμότητα και που τελείωνε η παρανομία. Ούτε ήξερε κανείς ποιοι τα έφτιαχναν όλα αυτά. Ποιοι έκαναν την παρανομία να φαίνεται νομιμότητα και ποιοι έγραφαν την νομιμότητα στα κρεμαστάρια τους. 

Τώρα που άρχισε να ξεχωρίζει ο λαός την νομιμότητα απ' την παρανομία η κ. Βούλτεψη, "αμφισβητεί πλήρως", αφού είναι με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που κι αυτή είναι, και με το χωροφύλακα, και με τον αστυφύλακα. Και με τη νομιμότητα, και με την παρανομία. Και ο λαός ας αναλάβει το χρέος. Η κ. Βούλτεψη έχει ξεχρεώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου