Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ο χορός του ζαλ-όγκου




Η κ. Μπακογιάννη έδειξε τα δόντια της στον Σαμαρά. Αλλά ο Σαμαράς δεν τρόμαξε γιατί λέει ό,τι η οδοντοστοιχία της κ. Μπακογιάννη στηρίζεται σε δυο γομφίους που έχουν φαλιρίσει. Παρόλα αυτά η κ. Μπακογιάννη είπε πως τον στηρίζει. 

Μάλιστα, με δόντια και με νύχια, όπως είπε ακριβώς. Γιατί ο Σαμαράς το χρειάζεται αυτό το στήριγμα. Ειδικότερα τώρα που γύρισε με την ουρά στα σκέλια. Βέβαια τα νύχια της δεν του τα έδειξε ακόμη. Είναι στο λιμάρισμα. Θα του τα δείξει προσεχώς. Μόλις κυρτωθούν. 


Κατά τη γνώμη της, είπε, ο Σαμαράς θα πρέπει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά ένα δις ευρώ. Και ότι, αν το κάνει, θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Αν δεν το κάνει, θα πέσει ο Σαμαράς. Βέβαια ο Σαμαράς μπορεί να πέσει ακόμη κι αν το κάνει. 

Γιατί, κατά τη γνώμη της, ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός. Αλλά και αν δεν το κάνει, πάλι θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός, αφού δεν πρόκειται να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ. Οπότε ο Σαμαράς θα πέσει έτσι κι αλλιώς. 


Μάλιστα είπε ό,τι έχει δυο επιλογές ο Σαμαράς. Ή να πέσει, ή να φύγει. Γιατί ο φόρος είναι λάθος και τα λάθη πληρώνονται. Αν πέσει, θα γκρεμοτσακιστεί και θα φύγει. Αν φύγει, θα πάει στον αγύριστο. Οπότε ό,τι και να διαλέξει ένα είναι σίγουρο. Η κ. Μπακογιάννη δεν πρόκειται να τον ρίξει. Αφού θα πέσει μόνος του.  

Γι' αυτό είπε ό,τι δεν καταψήφισε τον αρχικό νόμο για τον ΕΝΦΙΑ. Γιατί αν τον καταψήφιζε υπήρχε η περίπτωση να μην περάσει ο νόμος. Οπότε, ο προϋπολογισμός μπορεί να έπεφτε έξω, όμως, μπορεί να μην έπεφτε ο Σαμαράς. Και την κ. Μπακογιάννη ποσώς που την ενδιαφέρει αν θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Αρκεί που θα πέσει ο Σαμαράς.

2 σχόλια: