Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα Στουρνάρια... περίσσεψαν.




«Υπάρχει ιδεολογικό βέρτιγκο από την Αριστερά.... Η αντιπολίτευση έχει αυτοκτονικό σύνδρομο.... Δεν περίμενα να υπερασπίζεστε τα βόρεια προάστια».

Όταν ένας σχετικά νέος και σε ηλικία, πολιτικός, κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, μάλιστα, μέσα στην επιτροπή οικονομικών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, προκύπτουν δυο ερωτήματα, όχι απαραίτητα και η ανάγκη απάντησης τους, για το λόγο ό,τι αυτή είναι ευκόλως εννοούμενη.

α. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό που επιλέγει επί της ουσίας να απαντήσει λαϊκίζοντας;

β. Σε ποια προάστια τοποθετεί ο ίδιος τον εαυτό του; Ο βίος και η πολιτεία υπουργών των κυβερνήσεων του ενός αλλά και του δεύτερου κόμματος, είναι γνωστή.    


Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον κ. Χατζιδάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης της αστικής κυβέρνησης της ΝΔ. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών αποτελεί επιθυμία και εντολή της τροϊκας. Οι λόγοι που η τρόϊκα επιδιώκει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών έγιναν αρκούντως κατανοητοί στον Ελληνικό Λαό όταν ο ανεκδιήγητος Τόμσεν, εντελώς απροκάλυπτα και με περίσσια αλαζονεία είπε: 

"Να πληρώνει η κυβέρνηση το νοίκι ή να βρει κατάλυμα για όσους χάσουν τα σπίτια τους"

Ο κ. Χατζηδάκης, ως καλός μαθητής, σχίζει τα ιμάτια του για να πείσει ό,τι οι όροι που εισάγει με το νομοσχέδιο του, προστατεύουν την πρώτη κατοικία του δανειολήπτη που αδυνατεί να πληρώσει, για λόγους που είναι γνωστοί πλέον σε όλον τον πλανήτη και βεβαίως και στα διάφορα funds που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον τομέα, και που τελικά θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι, μαζί με τις τράπεζες, από το νομοσχέδιο του υπουργού.

Η μοναδική εθνική υπηρεσία, από όποια Ελληνική κυβέρνηση, σ' αυτόν το λαό που έχει υποστεί τα πάνδεινα από ανεύθυνους και πολλάκις επίορκους πολιτικούς, που έχει ξεπεράσει όλα τα όρια και όλες τις αντοχές του, είναι μια και μοναδική και συνάμα πατριωτική και μπορεί να διατυπωθεί σε μια σειρά και να περάσει με οποιοδήποτε νομοσχέδιο: 

"Αναστολή πλειστηριασμών για δυο χρόνια." Τελεία και παύλα. 

Δυο χρόνια γιατί, μόλις χθες ο πρωθυπουργός μας, είπε ό,τι από το 2014 θα αρχίσει η ανάκαμψη, άρα ο απολυμένος και ο άνεργος θα μπορέσουν να ξαναβρούν οικονομικό ρυθμό από το 2015 και μετά. 

Η πολιτική του κ. Χατζιδάκη παραπέμπει στην πρακτική της στρουθοκαμήλου, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον ίσκιο του. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος παρακολουθώντας τον κ. υπουργό. Όμως, δεν είναι η πραγματική. Πίσω από αυτή την τακτική κρύβονται οι προθέσεις του που είναι και προθέσεις ολόκληρης της κυβέρνησης, είναι οι προθέσεις του κ. Σαμαρά, ας μην αυταπατώμεθα, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να αναφωνήσουμε:

"Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο!"



5 σχόλια:

  1. Εκ παραλληλου με τα ολοσωστα που λες..Μπαινει και το οτι ο "Δαρμενος" που ομως μυαλο δεν εβαλε,υπουργος...
    Μας θεωρει και ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ωστε να νομισουμε..Οτι αυτος σκεφτεται και πραττει..ΕΝΑΝΤΙΟΝ των συμφεροντων των Βορειων Προαστιων...
    Και εμεις υποστηριζουμε τα πλουσιοπαιδα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εξ αιτίας αυτής της ρευστής πολιτικής κατάστασης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη δυο.... "ΑΜΕΑ" πολιτικών, έχουν εμφανιστεί αρκετοί φελλοί που θα μας ταλαιπωρούν για χρόνια, αν δεν τους πάρει κανένα ρεύμα κατά Φαλκονέρα μεριά.

      Διαγραφή
  2. Παραμύθια της Χαλιμάς. Τους απεχθάνομαι, επί το κομψότερον...... Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρες που είναι, ο καλός Χριστός είπε να αγαπάς τον εχθρό σου σαν τον σκύλο σου, και συ.... απαπα!!! Τι το ήθελε και το 'πε αυτό; μπορείς να μου πεις; Πως να ρίξω φόλα στο σκύλο μου; Μπορώ να το κάνω αυτό; Μήπως εννοούσε κάτι άλλο ο Χριστός;

      Διαγραφή
    2. Ε, όχι και στο σκύλο μου, που έχει περισσότερη ΑΝΘΡΩΠΙΑ από τις μουτσούνες τους!! Τον αγαπώ, τον εκτιμώ τον Χριστό (κι ειδικά σήμερα που γιορτάζει!) αλλά τη φόλα ΔΕΝ την έχω για σκύλους!! Χαχα! Καλημέρα κι ευχές πολλές κι από δω! Καλά Χριστούγεννα!! (βρε, μπας και δεν είμαστε καλοί χριστιανοί τελικά;;......!! ;))

      Διαγραφή