Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ανοχή στον "οίκο ανοχής".




Είναι αλήθεια ό,τι στο υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και κάποια εναπομείναντα ψήγματα της πάλαι ποτέ ηρωικής εποχής των αγώνων για τον σοσιαλισμό, του ΠΑΣΟΚ βεβαίως. Κάποιες φωνές της παραδοσιακής πασοκικής λογικής. Πιστές στην εκδοχή, "του ενός ανδρός αρχή". 

Τότε εκφράζονταν στον παντοδύναμο αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό όταν το κόμμα κυβερνούσε και σήμερα η ίδια πίστη εκφράζεται προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά. "Του πρωθυπουργού με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ", όπως με λυρικό τρόπο αποσαφήνισε βουλευτής του. 

Βέβαια, ανέκαθεν υπήρχαν διαφωνούντες και αιρετικές φωνές, ακόμη και την εποχή της παντοδυναμίας του ιδρυτή του ακούγονταν ψίθυροι αμφισβήτησης. Μέχρις εκεί όμως. Κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ανοιχτά τον αρχηγό. Κανείς δεν τόλμησε κατά την συζήτηση της μομφής προς την συγκυβέρνηση να αμφισβητήσει ανοιχτά τον πρωθυπουργό. 

Οι λεονταρισμοί, "δίνουμε ψήφο επώδυνης ανοχής" και "δεν θεωρούμε μεταρρύθμιση την επίδειξη τσαμπουκά" κάνουν ακόμη και τον "υφαρπαγέα" των ψήφων τους να μειδιά ειρωνικά. Αν τότε η τιμωρία ήταν η διαγραφή και ο χλευασμός, ακόμη και των θυρωρών, σήμερα είναι ο κίνδυνος να αποστρατευθούν πρόωρα χάνοντας και την βουλευτική αποζημίωση για το υπόλοιπο της τετραετίας.

Ποια η διαφοροποίηση της αμφισβήτησης των τριών από αυτή της κ. Τζάκρη; Που ψήφισε υπέρ της μομφής και διαγράφηκε άμεσα από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ; «Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το ηθικό κύρος να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη.

«Η ψήφος μου δεν είναι λευκή επιταγή. Μην λάβατε την ψήφο ως εξουσιοδότηση για ανεξέλεγκτη λειτουργία, για εξουσιοδότηση να φέρετε το έκτρωμα του φόρου ακίνητης περιουσίας, την άρση πλειστηριασμών, την λήψη νέων οριζόντιων, κάθετων και πλάγιων μέτρων», είπε ο κ. Κασσής. 

«Δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής. Στέλνω όμως ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς όλους και ειδικά σε όσους κάνουν όνειρα διευθετήσεων στην πλάτη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής», ήταν τα λόγια του κ. Μωραΐτη.


«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν αληθεύει και δεν διαψευστεί πάραυτα και κατηγορηματικά από τον ίδιο, η δήλωση του κ. Τόμσεν σε στελέχη της ελληνικής διοίκησης, "μη λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε" που λοιδορεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και υποκαθιστά την κυβέρνηση, απορώ γιατί βρίσκεται ακόμη στη χώρα. Θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος», σχολίασε ο κ. Σκανδαλίδης.


Το ζήτημα που προκύπτει, τουλάχιστον, για τους τρεις που τοποθετήθηκαν ανοιχτά και ξεκάθαρα, είναι πρωτίστως ηθικό. Ποια θα είναι η στάση τους όταν, γιατί θα έρθουν, και τα νέα μέτρα, και οι φόροι ακίνητης περιουσίας, και οι πλειστηριασμοί, γιατί αυτό επιθυμεί ο Τόμσεν και η παρέα του, γιατί αυτοί είναι που κυβερνούν, ποια θα είναι η στάση τους λοιπόν; 

Θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια; Θα ρίξουν την κυβέρνηση; Ή μήπως θεωρούν ό,τι είναι σε θέση να αποτρέψουν τις επιθυμίες του Τόμσεν και της παρέας του; Πλανώνται πλάνην οικτράν. Αλλά αυτή τους η πλάνη είναι που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα. Γι' αυτό και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός.

Η ανοχή σε έναν "οίκο ανοχής", με την δικαιολογία της δήθεν "ανυπαρξίας εναλλακτικής πρότασης" και της αναγκαστικής αποδοχής "μιας κακής κυβέρνησης" όπως οι ίδιοι δήλωσαν μετά βδελυγμίας, υποδηλώνει την δουλικότητα αυτής της κατηγορίας των πολιτικών. Χαμαιλέοντες ανέκαθεν, τελευταίως και μαστροποί της ανοχής. Δικαιούχοι της κατακραυγής μας.



4 σχόλια:

  1. Όλα τα λεφτά ο τίτλος!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεφτά. Τα ρέστα; Η νεώτερη δήλωση του ενός εκ των τριών στον real.fm ό,τι ανέχεται τον οίκο ανοχής για να μην καταλάβει τα "ανάκτορα" ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  2. η ανοχή στους δηλωμένους οίκους ανοχής είναι κατανοητή.
    σε τούτον τον αδήλωτο, ακατανόητη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό και τα εισαγωγικά. Γιατί δεν πρόκειται για έναν κοινό οίκο ανοχής.

      Διαγραφή