Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Έπεα πτερόεντα.



«Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση


....Όσο ο αναπόφευκτος αργός θάνατος μιας ανυπόφορης ζωής. Απομειωμένης εκ των "μέτρων". 

Αρχή άνδρα δείκνυσι. Εκ του πάλαι ποτέ, υπηρετικό προσωπικό Σημίτη, εν υποτελεία Τραπεζιτών. Τούμπαλιν, εις Σαμαρά μέσω Γομφίων, δώδεκα παρακαλώ, καθότι φρονιμίτης ουκ ενεφανίσθη. Ο νεωτεριστικός εκσυγχρονισμός εν δράσει. Η ολική σύνθλιψη δια της Τραπεζογνάθου. 

Δεν μπορούμε να λέμε, είναι ίδια οι ντομάτες με τα αγγούρια, οι πατάτες με τις μελιτζάνες. Oι ντομάτες και οι πατάτες, βεβαίως, είναι στρόγγυλες και τα αγγούρια όπως και οι μελιτζάνες είναι μακρουλά. Οι ντομάτες με τα αγγούρια κάνουνε σαλάτα και οι πατάτες με τις μελιτζάνες τουρλού. Άλλο τώρα αν ένα αγγούρι και δυο ντομάτες έκαναν μια σαλάτα τουρλού (καλά, εσύ την έκανες νωρίς, μα η σκιά σου λάμπει).

Αχ, μωρέ λαέ... Αδούλωτε. Λαέ μου παινεμένε. Που... δεν ένιωσες το λουρί στο σβέρκο... Να 'ξερες, μωρέ, τι σε περιμένει, ακόμα!!!  Εκατόμβη...



«αυτά τα 500 εκατ. ευρώ όμως από κάπου θα πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του κενού οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν.» 

Ιδού, λοιπόν, η λύση. Αναζητούν τα επόμενα, πλην όμως, γνωστά θύματα. Κουφάρια αίολα περιφέρονται κομπάζοντας, Succes story.... Άχθος αρούρης.

Αλληλεπίδραση εξοντωτική. Ο δεξιόστροφος μανιχαϊσμός στο αποκορύφωμα του. Σε πλήρη σύμπλευση μεταρρυθμιστές του κώλου με ακροδεξιούς παραληρηματικούς. Γραφικοί κεντρώοι με υπολείμματα κεντροαριστερόφερνης υποδειγματικής υστερίας. 

Όλοι μαζί μια σαπίλα που απλώθηκε. Μια γλίτσα, απ' άκρου εις άκρου. Ασπόνδυλα, σέρνονται κατάχαμα εκλιπαρώντας. Γη και ύδωρ προσφέροντας. Σε γνωστά και μη "δαιμόνια" για την μακροημέρευση τους. 

Αιδώς Αργείοι. Στάχτη και μπούλμπερη ό,τι κι αν αγγίξατε.  

«Αν πάμε στο "κανένα μέτρο" θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους 

 Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν.... Χτίστηκε η "οδός πτωμάτων". Σκιές σε ένα μέλλον απ' το μακρινό παρελθόν....    

Στην ανάκαμψη δόθηκε άδεια εγκυμοσύνης. Κυοφορεί τον αφελληνισμό και την μετεγκατάσταση (δίδυμα) των τελευταίων παραγωγικών μονάδων. Στην εργασία δόθηκε άφεση αμαρτιών κατόπιν ετών αμαρτωλής εντατικής απασχόλησης με την ταυτόχρονη επιβολή μακροχρόνιας νηστείας και αποχής. 

Το φως απ' το βάθος του τούνελ μετακόμισε σε βάθη απροσμέτρητα απ' όπου ηχεί το τελευταίο άσμα. Όλα πλέον είναι φανερά. Ευθυγραμμισμένοι και ενορχηστρωμένοι, με συμφέροντα αλληλοστηριζόμενα. Αυτοί, μια ζωή μαζί.  

 Οι γερανοί του Ιβύκου (αν ποτέ εμφανιστούν) θα αποδώσουν δικαιοσύνη(;)


6 σχόλια:

  1. Ε! Εντάξει! Αυτό λέγεται τηλεπάθεια!! Μόλις σου έστειλα το προηγούμενο σχόλιο!!

    Μακράν, η καλύτερη σου ανάρτηση......ως τώρα! Καλό μας ξημέρωμα, αμήν..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκαστική αποτοξίνωση (μερικές μέρες εντατική δουλειά). Επανέκαμψα με όρεξη. Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστημένοι οι ξένοι επιβήτορες από τους δικούς μας έμμισθους σφουγγοκωλάριους. Ελεηνόπουλοι αχρείοι, τους βλέπουμε να κινούνται απροκάλυπτα, να εξαργυρώνουν επιταγές. Η τακτική τους ευκόλως προβλέψιμη φθάνει μέχρι τα όρια της εθελούσιας ανδραποδώδους υποταγής.

    Και εμείς, κλινικά σχεδόν νεκροί, ψάχνουμε ακόμα αν το βαρέλι έχει πάτο ή απόπατο… Εδώ, στη χώρα όπου θάλλει η μηλέα και η πορτοκαλέα…

    Προσυπογράφω τις "πρόκες" σου, αμέριστα.
    Καλή σουμέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζουν τα ρέστα τους, γνωρίζουν πολύ καλά ό,τι οι πρόωρες εκλογές θα σημάνουν και την συνταξιοδότηση τους. Και είναι αποφασισμένοι. Για να σώσουν το τομάρι τους, να καταστρέψουν τη χώρα. Οι αποφάσεις των δανειστών φαίνονται να είναι ειλημμένες και προς αυτό. Ετοιμάζονται ήδη να υποδεχτούν την επόμενη πολιτική ηγεσία. Αν έχει απομείνει μια υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι σημερινοί στη χώρα, είναι να τα μαζέψουν και να φύγουν όπου όπου. Δεν υπάρχει ελπίδα να σταματήσει η κατρακύλα μ' αυτούς. Εύχομαι οι επόμενοι να μην μας διαψεύσουν, γιατί μετά.... η φαντασία μου οργιάζει πραγματικά.

      Διαγραφή
  3. Για πε μας..Τις..ΟΡΓΙΩΔΕΙΣ [πολιτικες] φαντασιωσεις σου.....
    Γιατι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί..... δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι η αριστερά για χρόνια. Το ίδιο έργο έχει παιχτεί πολλές φορές. Το ό,τι μας έχουν στημένους στη γωνία είναι γνωστό. Ιδιαίτερα σ' αυτή τη συγκυρία, δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάληψη των παλιών λαθών.

      Διαγραφή