Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τρομοκράτης ετών 76.



Ο Νίκος Δένδιας δεν πρέπει να αισθάνεται καλά τελευταία. Νοιώθει σαν να του έφυγε το έδαφος κάτω από τα πόδια. Έχασε το χρώμα του και μπερδεύει τα λόγια του. Η δικαιοσύνη μπορεί να άργησε αλλά χατίρια δεν κάνει, πως να το κάνουμε. Είναι κομματάκι τυφλή. 
Είχαν επενδύσει πολλά. Αυτός περισσότερα λόγω θέσης. Ο πρωθυπουργός, οι αυλικοί, αλλά και ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της δεξιάς. Κι αν σ' αυτούς προστεθούν και κάποιοι που σιγοντάρουν, δήθεν προοδευτικοί, που δηλώνουν "αλλεργικοί" με την αριστερά, ειδικότερα με το κόμμα που πάει ολοταχώς να εκπαραθυρώσει τα "ζόμπι" που μας κυβερνούν, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεσή τους να μην αφήσουν τίποτε όρθιο όταν θα 'ρθει η ώρα να πάρουν πόδι.   
Οι "σφαίρες" τελειώνουν, κι ο αντίπαλος φαντάζει άτρωτος. Με το ψέμα "πόλεμος" δεν γίνεται. Έχει κοντά ποδάρια. Κι ο Νίκος Δένδιας μελαγχολεί, στο έτσι κι αλλιώς μελαγχολικό Φθινόπωρο που βαδίζει, κι αυτός και η παράταξή του. 
Εκεί στη βίλα Ανωμαλία, της Συγγρού, οι σκοτεινοί εγκέφαλοι γράφουν υπερωρίες και νυχτερινά. Καταστρώνουν σχέδια για το πως θα "στριμώξουν", πως θα "ξεκάνουν" τον αντίπαλο. Δεν τους έφτασε το μάθημα που πήραν με την απελευθέρωση, ΝΑΙ, γιατί δεν ήταν φυλακισμένοι για να αποφυλακισθούν, ήταν κρατούμενοι με διάτρητες κατηγορίες, κατασκευασμένες δια "χειρός" Δένδια. 
Οι δυο "τρομοκράτες" της Ιερισσού αφέθηκαν ελεύθεροι χαλώντας τα σχέδια των τζογαδόρων της έντασης και της σύγκρουσης. Αλλά αυτοί δεν το βάζουν κάτω. Είναι έτοιμοι να ποντάρουν τα διπλά για να ρεφάρουν. Ρισκάρουν επικίνδυνα, στην έτσι κι αλλιώς εύθραυστη συνοχή της κοινωνίας, για να εξυπηρετήσουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους, τα συμφέροντα που δρουν ενάντια, όχι μόνον των κατοίκων της περιοχής, αλλά της ευρύτερης. Δυο φορές διαπιστώθηκε διαρροή τοξικών (αρσενοπυρίτης) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μια σε φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός και μια σε κοντέινερ στο λιμάνι.  
Ξεδιάντροπα έφτασαν να στοχοποιούν όποιον αντιδρά στα σχέδια τους. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό να κάμψουν τις αντιδράσεις τους. Απαγγέλνουν όλο και περισσότερες κατηγορίες, σε όλο και περισσότερα άτομα. Καλούν σε καταθέσεις ακόμη και άτομα της τρίτης ηλικίας με την κατηγορία της άσκησης παράνομης βίας, γιατί λέει, έκλεισαν το δρόμο στα λεωφορεία των ΜΑΤ που έρχονταν να τους πνίξουν στα χημικά.
Αυτοί είναι οι "τρομοκράτες", κατά τον Νίκο Δένδια. Αυτή είναι η "καλή" βια που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον κ. Σαμαρά. Είναι η "βία" που ασκήθηκε στις Σκουριές. Η "βία" της τρίτης ηλικίας κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος. Κατά των επικίνδυνων τοξικών ουσιών. Η "βία" κατά της βίας των χημικών. Γι' αυτή τη "βία" κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τη βία της ανεργίας, για τη βία της φτωχοποίησης, για τη βία της απόγνωσης κατηγορείται η κυβέρνηση και ο κ. πρωθυπουργός προσωπικά.   

4 σχόλια:

  1. Και για την ΒΙΑ της απογοητευσης, των νεων ανθρωπων..Που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να κανουν οικογενειες και παιδια...
    Για την ΒΙΑ της μεταναστευσης..Που πυκνωσαν οι ταξεις των μεταναστων,με τους καλυτερους που φυγανε...
    Για την βια των εργοδοτων..Που εχουνε γραψει την επανασταση του 21 στα παλια τους τα τεφτερια...
    Και για την βια των λογαριασμων,που δεν υπαρχουνε λεφτα να πληρωθουν...
    Για ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΙΑ....;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......η κυβέρνηση και ο κ. πρωθυπουργός προσωπικά.
      Φίλε μου Μαχαιρη

      Διαγραφή
  2. Να σου πω κάτι; Και που τους άφησαν (τους "τρομοκράτες" της Ιερισσού) ύποπτο μου φαίνεται, τυχαία δεν κάνουν τίποτα, όλα κρύβουν από πίσω τους μια κίνηση τακτικής....... Καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το γνωρίζω, θα δείξει, αυτό που φαίνεται και έχει σημασία είναι ό,τι δεν στάθηκαν οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν. Πάντως είναι θετικό το ό,τι μας προβληματίζουν όλα, έτσι έχουμε την δυνατότητα να δούμε τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή