Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μ'ένα σμπάρο τέσσερις τρυγόνες.


Είδα μια δήλωση της κ. Μπακογιάννη, που έλεγε: "Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ να κατέβουμε όλοι μαζί και να μοιράσουμε τις έδρες." Στην αρχή την εξέλαβα ως μια από τις συνηθισμένες δηλώσεις της, όπως πριν λίγο καιρό: "Εμένα η ΧΑ μου φέρεται με το σεις και με το σας". Μετά είπα, μάλλον πρόκειται για άλλη μια ευκαιρία της κ. Μπακογιάννη για να ασχοληθεί μαζί της το πολιτικό ρεπορτάζ. Το ξανασκέφτηκα και είδα ό,τι πίσω από μια κοινότυπη δήλωση κρύβονται περισσότερα απ΄όσα φαντάστηκα όταν διάβασα πρώτη φορά τη δήλωση, δηλαδή...

(α) Μοιράζοντας όλα τα κόμματα τις έδρες της ΧΑ, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κατ' αρχήν, θα αυξήσει τις έδρες στη βουλή, αυτοί που θα εκλεγούν θα είναι επιλογή, άρα έμπιστοι, των αρχηγών των δυο κομμάτων, η πλειοψηφία θα είναι ισχυρότερη αριθμητικά και δεν θα κινδυνεύει από ορισμένους "υπερευαίσθητους" βουλευτές που αντιδρούν συχνά-πυκνά σε κάποια νομοσχέδια ή και στον τρόπο που ασκείται από κοινού η εξουσία από τα δυο κόμματα.


(β) Το αν θα πάρουν τις υπόλοιπες έδρες τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα ποσώς και ενδιαφέρει, αφού η πλειοψηφία θα συνεχίσει να είναι εξασφαλισμένη και μάλιστα ισχυρότερη. Αυτό που κρύβει η πρόταση αφορά κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φλερτάρει, και όχι μόνο, με την εξουσία στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Επομένως, αν αρνηθεί να συνασπιστεί, κατά κάποιο τρόπο, για να μείνει έξω από τη βουλή η ΧΑ θα κατηγορηθεί, πλέον του συνηθισμένου ως το άλλο άκρο, για την συντήρηση και την ίδια την ύπαρξη της ΧΑ, ίσως ακόμα και για την δημιουργία της.

(γ) Εάν συμφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, απεμπολεί, τουλάχιστον προσωρινά, το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες με το αιτιολογικό ό,τι η συγκυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, αλλά και το δεύτερο αίτημα, έτσι όπως έχει διατυπωθεί  από την πλευρά της τελευταία: " Η ΧΑ ενώπιον της Δικαιοσύνης". Μια και εκτός του ό,τι είναι θέμα δημοκρατίας, είναι και θέμα δικαιοσύνης, για τις τόσες και τόσες παράνομες ενέργειες, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν παρενέργειες.

(δ) Η ΝΔ θα καταφέρει να αποφύγει την αποκάλυψη των υπόγειων διαδρομών και τα συγκοινωνούντα δοχεία και θα επιτύχει την ενίσχυση της από τη δεξαμενή της άκρας δεξιάς, στο βαθμό τουλάχιστον που πιστεύει ό,τι είναι εφικτό.  

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια ανυπέρβλητα εμπόδια στο όνειρο της κ. Μπακογιάννη. Ένα από αυτά είναι η μπλόφα του κυρίου "σεις και σας". Για να ξεβρακωθεί από μόνος του μοιάζει λιγάκι χλωμό. Το δεύτερο είναι ό,τι έχουν γνώση οι φύλακες, και τέτοιου είδους δώρα, δεν θα πρέπει να τα περιμένει η κ. Μπακογιάννη από την αξιωματική αντιπολίτευση.            

2 σχόλια:

  1. Δεν σου μοιάζει σχεδιασμένο από δυο μεριές όλο αυτό;; Κι εμείς πια (οι πολίτες) πολύ μ@λ@κοπίτουρες έχουμε γίνει, ότι μας σερβίρουν αμέσως να το μασήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε μέρα το στήνουν, αν τους βγει το συνεχίζουν, αν όχι ψάχνουν για νέα στησίματα. Εμείς τι κάνουμε; Θυμώνουμε και αγαναχτούμε, αλλά με το παραπέρα μάλλον έχουμε αλλεργία.

      Διαγραφή