Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ουε υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές.


   
"Ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά". Ναι, σωστά το μαντέψατε, "Δεν υπάρχουν Έλληνες «ναζί». Υπάρχουν Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές", αναφώνησε μια "ιερή αγελάδα", σταβλισμένη. Σκεφτόμενος διαφορετικά, προφανώς. 

Οι ναζί σκοτώνουν επιστημονικά, με αέρια σε θαλάμους. Οι εθνικοσοσιαλιστές μπήγουν το στιλέτο στην καρδία. Ιδού, λοιπόν, η διαφορά. 

"Δεν υπάρχουν «δυνάμεις καταστολής». Υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας", "Δεν υπάρχουν «αντιεξουσιαστές».Υπάρχουν χούλιγκανς, δολοφόνοι και ληστές". 

Ναι, θα έλεγα, κι εγώ. "Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες, υπάρχουν σταβλισμένες αγελάδες". Στο σταβλισμένες δώστε όποια έννοια εσείς προτιμάτε. 

Γιατί ξεκίνησα μ΄αυτή την εισαγωγή; Μα, γιατί υπάρχουν πολλοί, και μέσα σ' αυτούς και πολιτικοί του κόμματος του κυβερνά, που τώρα τελευταία εξωραΐζουν τους ναζιστές, κι αδιαφορούν για την εγκληματική τους δράση. 


Δηλώνουν απερίφραστα πρόθυμοι, σε μια συνεργασία των δυο μνημονιακών κομμάτων με τους ναζί, προκειμένου να μην έρθει στην εξουσία η αριστερά. 

Ένα απάνθισμα δηλώσεων πολιτικών προσώπων, κλαυσίγελων, υποκριτών. 

Ν. Δένδιας, υπουργός (κατά) της προστασίας του πολίτη: "Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων...."

Πείστηκε κανείς; 

Τον αντιρατσιστικό νόμο, αν και ήταν υπόσχεση δοσμένη του κόμματος του κ. Δένδια προς το διευθυντήριο, τον πήραν άρον-άρον πίσω, αποβλέποντας, ίσως, σε κάποιου είδους συνεργασίας, όταν και εφόσον θα το απαιτούσαν οι χαλεποί καιροί, με τους εθνικοσοσιαλιστές της "ιερής αγελάδας". 

Τώρα που έπεσε ο πρώτος νεκρός.... Έλληνας.... Συγκλονίστηκαν... 

«Η ελληνική δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής».... Τώρα μας πείσατε κ. Δένδια. 

Ποιος καθορίζει, τι και ποια είναι η ελληνική δημοκρατία; Μέχρι τώρα υπήρχε ελληνική δημοκρατία, ναι ή όχι; Ήταν παρούσα, ή ήταν απαθής. 

Σε μια επιχείρηση με έξι ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ ανακαλύψατε έναν άδειο κάλυκα ανθοδοχείο, κι ένα στειλιάρι.

Τις διμοιρίες, οργανωμένες σε στρατιωτικά πρότυπα, με διακριτική ενδυμασία, οπλισμένες με ασπίδες, κράνη και ρόπαλα, έτυχε ποτέ να τις δείτε; Έτυχε ποτέ να υποπέσουν στην αντίληψή σας;

Τα video με την εκπαίδευση που δεν διαφέρει από αυτήν ενός τακτικού στρατού, που έχουν κατακλείσει, με ευθύνη τους, το διαδίκτυο, έτυχε ποτέ να τα δείτε; Έτυχε ποτέ να υποπέσουν στην αντίληψή σας;

Την δήλωση, σε τηλεοπτικό κανάλι άλλης χώρας, μέλους του κοινοβουλίου και της παραστρατιωτικής οργάνωσης, περί εμφυλίου, έτυχε ποτέ να την ακούσετε; Έτυχε ποτέ να υποπέσει στην αντίληψή σας;

Μ. Βορίδης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αρχηγός, υποψήφιος, ακροδεξιού κόμματος σε προηγούμενες εκλογές: "Δεν είμαι από αυτούς που λένε να απαγορευθεί η ΧΑ γιατί είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα". 

Κατά τον κ. Βορίδη, και όχι μόνο, ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ιδεολογία, πλην όμως εφαρμοσμένη από τους ναζί. Το κόμμα του Χίτλερ με τα εκατομμύρια νεκρούς. Ο διαχωρισμός των εθνικοσοσιαλιστών από τους ναζί είναι τόσο εμφανής όσο το αλάτι από θαλασσινό νερό. 

Βέβαια, είπε και κάτι ακόμη ο κ. Βορίδης, ας μην τον κατηγορούμε άδικα: "Πρέπει όλοι να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση και να παροτρύνουμε τη Δικαιοσύνη να πάρει τις δικές της ευθύνες. Εμείς τις δικές μας τις πήραμε τώρα, είναι άλλου αρμοδιότητα οι ποινικές κολάσιμες πράξεις". Ένιψε τας χείρας του. 

Για να πάρει πληρωμένη απάντηση από βουλευτή της Χ.Α. ο οποίος, αφού του είπε, "δεν έχεις το δικαίωμα δια να ομιλείς", του θύμισε ό,τι το 1984 επισκέφθηκε τον αρχηγό της Χ.Α. και του απέδωσε τα εύσημα για τη δράση του. 

Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής επικράτειας της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, το στενός είναι προσδιοριστικό και αναφέρεται σε ειδικά θέματα: "Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς". Η υποκρισία όσο πιο απλά διατυπώνεται τόσο περισσότερο προσβλέπει σε ανέλπιστα αποτέλεσμα.

Ο κ. Λαζαρίδης ήταν μέλος του "Ρήγα Φεραίου". Της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, με συμμετοχή στη φοιτητική εξέγερση του 1973. Άργησε να εξαργυρώσει τη δράση της εποχής εκείνης, περίμενε φαίνεται μια καλύτερη προοπτική, μια εποικοδομητική προσφορά. 

Ανέλαβε εργολαβικά την συκοφάντηση των πρώην συντρόφων του. Πως να το κάνουμε. Είναι άλλο πράγμα να σε κατηγορεί ο δεξιός, κι άλλο ένας πρώην δικός σου άνθρωπος. 

Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν χρειάζονται συστάσεις, προ ημερών στο ραδιοφωνικό σταθμό "μαζί τα φάγαμε" είπε : "Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας. Είναι τρομοκρατική οργάνωση".

Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, του μέγιστου διανοητή, αυτού του τεράστιου πολιτικού όντος, αποτελεί τιμή να δέχεσαι τέτοιου είδους κριτική. Ένας γελοίος, γελοίως άγεται και φέρεται. 

Οι συνεχόμενες προκλήσεις των νεοναζί, μόνο συμπτωματικές δεν είναι, το χθεσινό επεισόδιο εντάσσεται στην πρόβα για όσα θα ακολουθήσουν. 

Στοχεύουν στον εκφοβισμό της κοινωνίας και την δημιουργία κλίματος εμφυλίου, για να δράσουν μαζικά. Ας μην εφησυχάζουμε. Ας μην το επιτρέψουμε. 

Η συντονισμένη και οργανωμένη πάλη του λαού θα τους τσακίσει. Κι αυτούς, αλλά και όσους παίζουν πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη του λαού. 

1 σχόλιο: