Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Υπάρχει και συνέχεια.


Σε μείζων θέμα για την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. (ξεχάστε το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει χώρος μέσα σ' αυτή την κυβέρνηση, ούτε διεκδίκησαν ποτέ χώρο, ο χώρος ανήκει στους φίλους και τον μοιράζονται μεταξύ τους, με κανέναν άλλον), αναδεικνύεται η δράση του κυρίου πρώην ΤΑΙΠΕΔ στον οργανισμό. Το ταξίδι με το αεροπλάνο του κοινού φίλου, ίσως να είναι η αφορμή, για να αποκαλυφθούν περισσότερα "φιλικά ταξίδια".  

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αχάριστος, γνωρίζει να ανταποδίδει τις φιλίες. Πάντα δίνει προτεραιότητα στους φίλους.  Οι καλοί φίλοι πρέπει να μένουν πάντα φίλοι, σφραγίζοντας, μάλιστα,την φιλία με ένα ωραίο γάμο. Τώρα, αν κάποιοι φίλοι, είναι περισσότερο φίλοι, και χρησιμοποιούν από κοινού το ίδιο αεροπλάνο, που ανήκει στον κοινό φίλο, ε! δεν χάλασε κι ο κόσμος. Δεν χαλάνε έτσι οι παλιές φιλίες. 



Βγήκε, λοιπόν, ο κ. Μιχελάκης να μας θυμίσει κάτι περί Ρωμαίων αυτοκρατόρων και των γυναικών τους, κι ο δικός τους άνθρωπος, τι του απάντησε, αλίμονο; "Πως δεν θα γίνει μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρε τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ". Και λίγα του είπε. Οι μοναχοί είναι λιτοδίαιτοι, για να μην πούμε λιγοδίαιτοι, μια και τις περισσότερες μέρες του χρόνου κάνουν νηστεία. Έχει καμιά μύγα για να μυγιαστεί; Ναι, κι αυτό του το είπε. Αν θέλετε μπορείτε να τον κατηγορήσετε, αλλά να ξέρετε ό,τι αυτά που έκανε, εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ, τα έκανε κατόπιν εντολής. Σαν να τους είπε, δηλαδή, τολμήστε αν μπορείτε. 

Τους είπε ακόμη, ότι ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Σωστά. Κι ό,τι προτιμάει τον νέο φίλο από τον παλιό, κι ό,τι αυτό δεν είναι από αφέλεια, αλλά είναι επιλογή. Σαν να λέει, δηλαδή, αν τον δούμε αργότερα πρόεδρο του ΟΠΑΠ και μεγαλομέτοχο, κι αυτό από επιλογή θα είναι. Σωστός ο μάγκας. 

Ο δε τρίτος της φωτογραφίας, ο κουμπάρος, ζήτησε την κεφαλή του στο πιάτο, και βέβαια ο κύριος πρώην ΤΑΙΠΕΔ, που αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, μόνο τυχαίος δεν είναι, του είπε στην καθαρεύουσα ό,τι είναι απόλυτα διαφανής και δεν κρύβεται, γι' αυτό, στείλε μου δημόσια το αίτημα σου να παραιτηθώ. Σωστός ο μάγκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου