Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

η ουρά είναι για τις μύγες



Στην πολιτική ζωή απαντιούνται δυο διαφορετικοί τύποι πολιτικών ζώων. Ο στρατευμένος και ο κατ' επάγγελμα συνάδερφός του.

Ο πρώτος, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Ο δεύτερος βρίσκεται σε συνεχή παραγωγή αποθεματικού στοκ για ώρα ανάγκης. Πιστεύει ακράδαντα ό,τι η άσκηση της πολιτικής είναι ανταποδοτικό επάγγελμα.

Από την χρήση της, ή από την χρήση του.

Λογικό είναι ο τύπος του δεύτερου να ανησυχεί για το πολιτικό του μέλλον με την υπερπαραγωγή ανταγωνιστών. Υπερβολές.

Δεν το ρυθμίζουν οι ίδιοι. Γενικότερα το πολιτικό μέλλον δεν ρυθμίζεται από εκείνους που καλούνται να συμπληρώσουν τον αριθμό που απαιτεί η φαινομενικά δημοκρατική διακυβέρνηση σε προτεκτοράτα.

Αυτό που τους απασχολεί είναι κάτι άλλο. Πως θα τελειοποιήσουν την τεχνική να αλλάζουν χρώματα. Να γίνουν χαμαιλέοντες ψυχή τε και σώματι.

Η επιβίωση είναι ο κανόνας για την διαιώνιση κάθε είδους και σ' αυτό βασίζεται το πολιτικό σύστημα που επικράτησε. Το εκκολαπτήριο για την παραγωγή ζώων που σε κάθε σταυροδρόμι αναζητούν μια άλλη κατεύθυνση.

Πέρασε στο dna τους το πρόγραμμα πλοήγησης.

Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν μεμπτό, αν η ολική έστω η μερική άγνοια ήταν άγνωστη υπόθεση για όσους βγαίνουν στο κουρμπέτι. Ακόμη κι αν απ' τα σταυροδρόμια λείπουν οι οδοδείκτες.

Εκτός από εκείνους με τα μαχαιροπίρουνα που, αναγγέλλουν χώρους εστίασης που λειτουργούν και ως παγίδες αιχμαλωσίας για τους επιρρεπείς στην εκλεκτική γαστρονομία.

Αυτή η προσαρμογή που συμβαίνει, με την ευγενή χορηγία των "αγορών", η συρρίκνωση των εγκεφαλικών κυττάρων για να καταλαγιάζει η έξαψη της ηθικής ανεπάρκειας, και στον βαθμό που συμβαίνει στην πατρίδα της δημοκρατίας, έχει επιπτώσεις στην εξάρθρωση των συνδέσμων.

Αν αυτή είναι δημοκρατία, κάπως πρέπει να ισορροπήσουν κι εκείνοι που με τους φασίστες έστησαν ανταλλακτήριο. Ας σταματήσουν οι αλιγάτορες να δακρύζουν και να καταπίνουν την τροφή αμάσητη.

Είναι καρμπόν με τις λάσπες που κατεβάζει το ποτάμι. Οι εκβολές θολώνουν και στα νερά αναπτύσσεται ένα νέο οικοσύστημα, όπου η επικοινωνία των ασπόνδυλων γίνεται ενστικτωδώς και δια της αφής.

Η λιποταξία για τους μεν είναι ισότιμη της προδοσίας και, για τους δε, σχεδόν πράξη ηρωική και ανταμείβεται.

Και λοιπόν;

Έβριζε ο τάδε κολαούζος πολιτικός τον δείνα αρχηγό του αντίπαλου κόμματος. Ο τάδε κομματικός αρχηγός τους κολαούζους του δείνα πολιτικού του αντιπάλου.  Ανούσιες λεπτομέρειες για τους ασύμμετρους στο νέο πολιτικοβιότοπο.

Μισή ντροπή ο ένας, μισή ο άλλος. Η δουλειά να γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου